Posebni hoteli po svetu

Soneva Fushi, Maldivi

Če ste si počitnice predstavljali kot robinzonski pobeg v skriti, top luksuzni hotel sredi sanjskega otočja, je to Sonev Fushi. Hotel je na enem največjih otokov Maldivov, plaža je sanjska, bela kot sneg. Nastanijo vas v eno izmed 65 luksuznih eko vil, ki poosebljajo bistvo prestiža, fantazije in eksotike. Vsaka vila ima delček svoje privatne plaže, vrt s kopalnico na prostem in posteljo z baldahinom, ki je še posebej romantična.
Zvečer vam lahko privatni butler uredi večerjo na čolnu, ob sončnem zahodu. Ali pa gresta v kino pod zvezdnatim nebom s koktejlom in pokovko. Soneva Fushi je po svoje preprost, prijeten hotel, ki sledi izreku brez novic in brez čevljev.

Posebno: športno streljanje zvezd v planetariju
Polet do tja: 10 ur
Cena: od 1.350 EUR na osebo za 5 nočitev in prevoz do otoka
Carlton, St Moritz, Švica
St Moritz je s svojimi dizajnerskimi butiki in čudovitimi hoteli postal meka bogatih. Zakaj pa si ga ne bi privoščili za posebno priložnost in to na najboljši način, na način Carlton?
Carlton Hotel je na pobočju in se razgleduje po dolini Engadin. Ima 60 suit, vsaka je drugačna in ima svojega butlerja. Hotel ima luksuzni spa z bazenom, ki pelje v kadeči se zunanji bazen s čarobnim razgledom na zasnežene gore. Jedli boste kot plemstvo v elegantni dvorani Romanoff ali pa v eni bolj sproščenih, športnih restavracij ElParadiso, kamor rad zahaja tudi Boris Becker. Ali pa Mathis, kjer celo salonski kužki dobijo srebrno skledico.

Posebno: terasa s čudovitim razgledom
Pot: z avtomobilom iz Ljubljane okoli 7 ur
Cena: od 1.750 EUR na osebo za 5 nočitev s polpenzionom

Sandy Lane, Barbados, Karibi

Malo kateri kraj na svetu v takšni popolnosti zaobjema idejo bogastva peska. Že od sedemdesetih let naprej hotel obiskujejo zvezde, Joan Collins, Beyonce. Pred nedavnim so ga obnovili in mu dodali hi-tec podrobnosti, kot so zvočniki na balkonu in nove barve. Hotel je izredno romantičen, ima čudovito plažo, po petih dneh boste razvajeni do konca!

Posebno: čudovit zajtrk s sočno izbiro mamljivih sadežev in ostalih dobrot
Pot do tja: 9 ur
Cena: od 1900 EUR na osebo za 5 nočitev z zajtrkom

Sarojin, Khao Lak, Tajska

Zmanikirani vrtovi in mirni bazeni, ribniki, nanizani okoli starodavnega fikusa. Mamljivi ležalniki in drapirani paviljončki objemajo turkizni bazen. Edini zvok je petje tropskih ptic in šumenje morja. Sarojin je popolnoma miren, spokojen hotel ob 10 kilometrov dolgi plaži uro vožnje severno od Phuketa. 56 sob je luksuzno opremljenih, nekatere imajo lastni bazen. Hrana je.. za oblizniti prste!
Kar dela ta hotel zares poseben je njegova lokacija sredi ničesar, sredi paradiža! S slonjega hrbta lahko odkrivate okoliške mangrove, če ste raje bliže tlom, greste lahko s kanujem. Ali pa tajski kuharski tečaj ob slapu.

Posebno: izzovete lahko hotelskega "sanjača", da vam sestavi popoln dan
Pot do tja: 13 ur do Bangkoka
Cena: od 550 EUR na osebo za 5 nočitev z zajtrkomQualia, Hamilton Island, Avstralija

Od svoje otvoritve leta 2007 je Qualia pretresla in na novo postavila Avstralske hotelske standarde. Ponuja namreč top luksuz v sanjskem okolju, česar se ne da preseči. Je na otočku Hamilton, sredi Velikega koralnega grebena. Na konici otočka so zgradili nekaj elegantnih paviljonov iz lesa in kamna, z nepozabnim razgledom na Koralno morje. Sobe so sanjske. Imajo velike kadi v obliki jajčne lupine za dva, ogromne postelje z razgledom na morje. Tu boste našli vse kar bi sploh lahko potrebovali: spa, restavracije, zanimivi pa so tudi izleti po okolici.

Posebno: zleknite se na ležalnik na svoji terasi in opazujte starodavne orjaške želve, z malo sreče se jim bo pridružil delfin.
Pot do tja: 25 ur
Cena: od 1.300 EUR na osebo za 5 nočitev z zajtrkom