Švedska

Icehotel Jukkasjarvi

Največji ledeni hotel na svetu je na Laponskem, v vasici Jukkasjarvi, 200 km severno od arktičnega kroga. Vsako noč lahko opazujete severni sij. Ali pa polnočno sonce.
Hotel vsako leto izrezljajo na novo. Prve goste sprejme decembra, do novega leta pa ga ponavadi končajo. V tem obdobju je tu večna tema, vendar se na nebu blešči Aurora Borealis.
Izbirate lahko med hladnimi in toplimi sobami, priporočamo pa kombinacijo ene ledene noči z več toplimi. Izbirate lahko med umetniško ledeno suito, ledeno sobo in snežno sobo, temperature pa so okoli -5 stopinj. Vendar verjemite, da vas ne bo zeblo!

Posebno: čarobna ledena suita in vrček vroče čokolade zjutraj. Zapeljita se s pasjo vprego, spoznajta Laponce in izrezlajta svoj ledeni kip.
Cena: od 120 EUR na osebo na noč z zajtrkom
Pot do tja: polet v Kiruno, potem pa z avtom ali avtobusom. Cena poleta iz Ljubljane preko Stockholma je okoli 500 eur.

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Švedska Icehotel


In ne mislite da boste na Laponskem samo zmrzovali in se stiskali! Čaka vas veliko več, odvisno v katerem delu leta potujete.

Na voljo so vam eno in več dnevni izleti po Laponski in reki Torne.

Poletje na Laponskem je kratko in lepo, to je edini čas v letu, ko narava zaživi. Sonce ne zaide 100 zaporednih dni, topi sneg in led in pokrajino barva zeleno. Raziskujete lahko tudi v polnočnem soncu! Greste na ribolov, na izlete po reki, spoznavate zares nenavadne domačine Sami, se vozite po ledu, vodi, kopnem z najrazličnejšimi vozili, jahate, hranite lose, se pogrejete v spa centru.

Pozimi se boste po deželi vozili s snežnimi sanmi, na motor ali na severne pse. Lahko smučate, greste na snežni safari, opazujete neverjetni severni sij in se preizkusite v oblikovanju ledu.

Poročno potovanje na Laponsko je zares, zares posebno!

Poročno potovanje, Švedska