Majhne skrivnosti nepozabnega potovanja

Kako bo vajino poročno potovanje bolj romantično
 
Potovanje, pa tudi če je poročno, samo po sebi ne bo romantično če ga sama ne bosta naredila posebnega. Nekaj naredi sam trenutek, vendar svetujemo, da razmišljate v naprej in s seboj vzamete “romantične pripomočke”. Dišečo svečko, glasbo ki vama kaj pomeni, novo zapeljivo oblekico, ki je še ni videl, majhno darilce za posebno priložnost.
 
Kupita si poročni dnevnik, kamor lahko shranita posebne trenutke in nalepita školjko, ki sta jo našla na plaži, cvetlico ki vam jo je podaril,..
 
Pokličita nas in skupaj bomo pripravili presenečenje. Romantično večerjo, bakle v sobi, lampijončke na nočnem nebu, masažo za oba.
 
Ne planirajta preveč v naprej. Predvsem si privoščita čas zase. Izlete in oglede si rezervirajta na licu mesta, ko bosta točno vedela kaj vama ustreza.
 
 
Kako spakirati za poročno potovanje
 
Verjetno bo vsaj novo pečena gospa želela izgledati kar najlepše, ne glede na čas dneva ali noči. Če potujeta z letalom, je količina dovoljene prtljage omejena, zato dobro premislita kaj bosta spakirala. Pri oblekah se odločita za določene barvne odtenke, tako bosta lažje kombinirala kose oblačil.
 
Seksi spodnje perilo gotovo ne bo škodilo.
 
Preverita če imata v hotelski sobi likalnik in vzemita temu primerna oblačila.
 
Krhkih predmetov ne spakirajta v kovček, če pa že, jih dobro zavijta in položita na sredino kovčka. Ostale obleke spakirajta v plastične vrečke.
 
Vse tekočine dajte v plastične vrečke.
 
 
Potujta pametno
 
Domačim pustite kontakt za nujne primere. To je lahko naša telefonska številka ali telefon hotela.
 
Vsekakor priporočamo dobro zavarovanje potovanja za primer odpovedi, za primer izgube ali poškodbe prtljage ali zamud.
 
Prtljago in ostale vredne predmete (fotoaparat) opremite z listkom z vašim kontaktom. Nikoli ne spakirajte vrednih predmetov v kovček, ki ga na letalu oddate.
 
 
Izbira potovalnega razreda na letalu
 
Če potujete z letalom, je lahko polet prava mora ali pa eden boljših delov potovanja. Ob rezervaciji poleta preverite, s katero letalsko družbo potujete. Če ni prevelike razlike v cenah, priporočamo izbiro boljših letalskih družb (Qantas, Emirates, Virgin Atlantic,..).
 
Ob rezervaciji bodite pozorni na urnik. Daljša čakanja na letališču so lahko zelo utrudljiva. Če traja postanek cel dan, bo čas veliko hitreje minil, če greste z letališča v mesto. V naprej se pozanimajte za čim cenejši prevoz v mesto, seveda pa preverite tudi, če za izstop potrebujete vizum.
 
Če letite zelo daleč, priporočamo na poti postanek – vsaj v eno smer. V bližini letališča vam bomo našli hotelsko sobo. Tako si boste lahko spočili, pogosto pomaga že sam topel tuš.
Postanek lahko traja tudi več dni. Če letite z družbo Emirates, si lahko ob minimalnem doplačilu ogledate še Dubai, kjer v vsakem primeru prestopate. Postanek vključuje vizum in 2 do 3 nočitve, priporočamo tudi oglede.
 
Ob rezervaciji našemu agentu sporočite posebne želje glede obrokov in sedežnega reda.
 
Naši agentje vam bodo vedno posredovali čim bolj ugodno ceno. Ker gre za posebno in ponavadi tudi dolgo potovanje, svetujemo, da preverite tudi ceno višjega potovalnega razreda.
Razlika med ekonomskim in premium ekonomskim razredom je lahko ogromna. Premium ekonomski razred je na voljo le na določenih letaliskih družbah in je vmesna stopnja med najcenejšim, torej ekonomskim in poslovnim potniškim razredom. Razdalja med sedeži je večja, sedeži imajo tudi večji nagib nazaj in naslonjalo za noge. V povprečju premium ekonomski razred stane 40% več od ekonomskega. Pri nizkih cenah poletov se ponavadi izplača.
 
Premium ekonomski razred trenutno ponujajo Air Austral, Air France, Air New Zealand, All Nippon Airways, British Airways, Brussels Airlines, Condor, EVA Air, Frontier Airlines, Icelandair, Japan Airlines, KLM, Pakistan International Airlines, Qantas, SAS,  Spirit Airlines, Thai Airways, Transaero Airlines, Turkish Airlines, United Airlines, Vietnam Airlines, Virgin America, Virgin Atlantic, Virgin Blue.
 
Poslovni razred: sedeži poslovnega razreda na dolgih poletih se zelo razlikujejo od ekonomskega razreda. Nagib in razdalja med sedeži je še večja. Potniki poslovnega razreda ponavadi lahko potujejo z dvema brezplačnima kosoma prtljage na dolgih poletih. Nekatere letalske družbe omogočajo priority službo za prtljago, kar pomeni da so ti kosi prtljage raztovorjeni prednostno.
 
Prvi razred je najbolj luksuzni potovalni razred. Število sedežev je zelo omejeno, ponavadi do 16 na polet. Ti sedeži so v sprednjem delu letala in ponujajo zasebnost in največje udobje. Sedeži se popolnoma nagnejo in se tako spremenijo v posteljo. Nekatere letalske družbe ponujajo zasebne, ločene sedežne predele. Najbolj cenjeni prvi razred ponujajo družbe Singapore, Emirates, Etihad.
 
 
VIP storitve vam polepšajo potovanje
 
Na določenih destinacijah – na Maldivih, Sejšelih, Fidžiju, na Tajskem, na Mauritiusu - vam lahko ponudimo VIP storitve. Ob prihodu na letališče vam lahko organiziramo prehod carine mimo vrste in luksuzni sprejem ter prevoz do hotela. Tudi tu vas lahko sprejmejo drugače, kot “navadne” goste. Doplačila ponavadi niso velika, razlika v storitvi pa je ogromna.
 
 
Potujte z agentom
 
Dandanes si preko spleta lahko sami rezervirate letalo in hotel. Vendar vsaj pri rezervaciji poročnega potovanja tega ne svetujemo.
 
Tudi če je cena, ki jo najdete sami, nižja od naše ponujene cene, premislite kaj vse dobite za višjo ceno. Vedno nas lahko pokličete in prosite za pomoč ali nasvet. Če potujete sami, ste prepuščeni samim sebi.
 
Koga boste poklicali če pridete v hotel, pa je vaša soba oddana? Ali če je vaše letalo prebukirano ali let odpovedan? Takšni neljubi dogodki se seveda lahko pripetijo tudi če potujete z agencijo, vendar vam bomo v tem primeru pomagali takoj.