Poroka Mauritius, Jerneja in MarkoPozdravljeni,
 
malo dolgo je trajalo, vendar vam sedaj pošiljava nekaj najinih vtisov s potovanja.
 
Ko sva prispela na otok, so naju lepo pričakali predstavniki lokalne agencije in poskrbeli za prevoz do hotela. Prav tako so naju v hotelu zelo lepo sprejeli, na splošno so res vsi zelo prijazni in radi poskrbijo za dobro počutje! Res se počutiš kot kralj na počitnicah :)
 
Vreme naju je najprej malo sekiralo, saj se tam v enem dnevu zvrsti veliko sonca in oblakov, za najin dan pa napovedi niso bile ravno obetavne - na koncu se je vse super izšlo, saj sva imela krasno in toplo vreme! Temperature so bile prijetne, čez dan do 30 stopinj (zelo vroče, ko ne piha, če pa piha in se sonček skrije pa hitro postane hladno), zvečer in ponoči okoli 20 stopinj (primerno za jopico). Sicer sva vmes imela tudi nekaj dežnih kapelj (ko sva bila na izletu v notranjosti), vendar na splošno sva imela v redu vreme - kot so domačini povedali, nikoli ne zaupati vremenskim napovedim ker nikoli ne držijo, vsak dan je potrebno pričakovati vse :)
 
Tudi kar se same poroke tiče je bilo vse super - pohvale gredo najinemu koordinatorju v hotelu, ki se je res zelo potrudil za naju - poleg vseh stvari, ki smo jih dorekli in so nama jih krasno pripravili (dekoracija, torta, šopek), se je res zavzel in nama uredil tudi krasno poročno večerjo. Bil nama je na voljo karkoli sva želela.  Zadnji dan, ko sva imela večerni let (odhod iz hotela ob 18.30 uri) in je bil check-out že ob 12.00 uri, nama je uredil, da sva za cel popoldne dobila drugo sobo (ker je bila najina kasneje žal zasedena), tako da sva se lahko v miru stuširala in pripravila na odhod. Pohvale gredo tudi osebju hotela. Prav tako je bila soba za poročno noč čudovito okrašena :)
 
Prosim če lahko predate pohvale tudi fotografu Boldrini, saj sva bila zelo zadovoljna z njim - ne samo, da nama je naredil čudovite fotografije, bil je sproščen in urice slikanja z njim so bile zares zabavne. Poleg tega je, kljub temu, da sva imela v ceno vključene 2-3 ure fotografiranja (150 slik), prišel seveda malce pred 14.00 uro, naju slikal do 16.30 ure in nato počakal do 18.00 ure, da bi ujeli še sončni zahod. Žal so nam jo oblaki zagodli in čudovitih barv zahoda ni bilo, šteje pa že, da je brez problema počakal in vseeno potem naredil z nama še nekaj slik. Da ne omenjava, da je slike od sobote pripravil do srede, ko sva imela odhod - skupno je posnel 328 slik, od tega nama jih je 106 uredil in obdelal, dodatno pa še pripravil filmček z diaprojekcijo slik in glasbeno podlago, s čimer naju je res lepo presenetil in si zares zasluži vse pohvale.
 
Načeloma sva pred poroko in dan po poroki bolj počivala, dva dni sva si pa vzela za raziskovanje otoka. En dan sva bila na "južni turi", kjer sva obiskala hindujski tempelj, zemljo sedmih barv, čudoviti slap, vulkanski krater, imela sva super dobro kosilo v restavraciji z razgledom nad celotni južni del otoka, obiskala sva tudi kjer predelujejo sladkorni trs v rum, skratka super poučen in čudovit dan - pohvale gredo predvsem najinemu osebnemu vodiču, ki nama je res predstavil Mauricius na vse možne načine in naju zasipal z informacijami. Drug izlet je bil bolj sproščen, saj sva vzela izlet z ladjico (obiskala sva Ile aux Cerf, šla snorkljat, imeli smo krasno morsko kosilo na plaži, celodnevni izlet je bil krasno zastavljen saj obiščeš nekaj znamenitosti preostali del pa uživaš v vodi in na plaži). Oba izleta toplo priporočava!
 
Na splošno bi pa rada pohvalila tudi vas, ki ste nama pomagali pri izbiri destinacije, hotela in nama omogočili čudovito poroko in poročno potovanje. V priponki pošiljava nekaj slikic, kako sva se imela. Bilo je nepozabno!
 
Hvala za vse in lep pozdrav,
 
Jerneja in Marko Švar