ZDA potovanje: Vzhodna obala in Kanada

Sanjska potovanja, Združene države Amerike, ZDA potovanje Vzhodna obala in KanadaObiščite stara velemesta ZDA: New York, Washington, Philadelphia, Ottawa, Boston, Toronto, Quebec in Montreal. Spoznali boste tudi deželo Amišev. Potovanje traja 16 dni, začne in konča pa se v New Yorku.

Program lahko prilagodimo vašim željam. Na pot vzamete podrobna navodila za vsak dan potovanja, rezervirane imate vse nočitve in avtomobil.
 
Potujete z najetim avtomobilom. Po želji lahko uredimo tudi najem kabrioleta ali motorja. V ceno je vključen najem majhnega avtomobila, lahko pa ga zamenjamo z večjim.

Izbirate lahko med ceno standard (vključuje cenovno najbolj ugodne hotele) ali standard plus (hoteli boljše kategorije glede na izbiro v posameznem kraju). V večini hotelov v ZDA lahko na dveh širokih posteljah prenočujejo do 4 odrasle osebe, kar občutno poceni potovanje.

 

ZDA, Vzhodna obala in Kanada od € 1.670 na osebo


Cena vključuje polet iz okoliških letališč, takse, 15 nočitev po programu (dvoposteljna soba), najem avtomobila (manjši avto avtomatik, vključena je neomejena kilometrina, vsa potrebna zavarovanja in takse).

Cena je odvisna od prostih kapacitet.


Program potovanja

Fotogalerija


Dan 1: New York
Pristanek ne letališču Newark. Prevzem avtomobila in lastni prevoz do hotela v predelu New Jeresey.

Dan 2: New York
Prost dan za raziskovanje mesta. Ponujamo tudi vodene oglede.

Dan 3: New York - Boston
Vožnja prosti Novi Angliji in Bostonu. Peljali se boste vzdolž Atlanstke obale prosti severu, skozi Conneticut. Priporočamo obisk slavne univerze Yale, v kraju New Haven. Ali pa postanek v Mystic Seaport. Če bo dovolj časa, priporočamo še postanke v kraju Newport, ki naj bi bilo ameriško prvo letovišče. Bogati Američani so si tu nekoč postavljali svoje poletne rezidence. Danes je mestece polno muzejev.

Pot: cca 350 km

Dan 4: Boston
Cel dan odkrivanja mesta. Veliko lahko opravite peš, sprehodite se po historični Freedom Trail. Priporočamo tudi obisk Boston Common in Faneuil Hall.

Potovanje v Boston je potovanje v ameriško zgodovino. Glavno mesto države Massachusetts je na vzhodnem koncu države in je sestavljeno iz kar 19 četrti. Boston je bil ustanovljen že leta 1630 in je eno najstarejših ameriških mest in hkrati verjetno najbolj evropsko mesto dežele. Evropsko podobo mu dajejo ozke, vijugaste ulice starega mestnega jedra, posejane z viktorijanskimi hišami.

Danes je Boston veliko pristanišč, napredno industrijsko mesto, predvsem zaradi univerze Harvard pa tudi univerzitetno mesto.

Tu boste našli pomembne zgodovinske spomenike, muzeje, znane trgovine, pestro izbiro restavracij in kulturnih predstav.

Dan 5: Boston - Portland
Potujete naprej ob obali Atlantika države Maine. Ob poti vas spremljajo dolgi zalivi, mali otočki in ribiške vasice. Nočitev v mestu Portland.

Pot: cca 180 km
 
Dan 6: Portland - Quebec City
Zavijete proti notranjosti. Če ste pripravljeni vstati zelo zgodaj, se lahko peljete skozi narodni park White Mountains. V tem primeru priporočamo vožnjona goro Cannon Mountain, čudovit razgled na gorato pokrajino okoli in okoli. Nadaljevanje poti v Kanado.

Pot: cca 430 km

Dan 7: Quebec City - Montreal
Quebec je najbolj Evropsko mesto Severne Amerike. Staro mesto ima tlakovane ulice in stare hiše ter spominja na francosko mestece. Sprehod ob Promenade des Gouverneurs in pogled na reko St Lawrence.

Vendar pa vas že vleče naprej, v Montreal. Peljete se ob slikoviti St Lawrence Seaway, v glavni vodni prometni žili. Prihod v Montreal. Danes lahko obiščete Underground City, največji nakupovalni center na svetu.

Pot: cca 250 km

Dan 8: Montreal - Ottawa
Montreal je slikovita mešanica starega in novega. Slikovito staro mesto in moderni stolpi stojijo z ramo ob rami. Ne pozabite na Olimpijski park in Mont Royal.

Ottaawa je glavno mesto Kanade in je ponosno na svojo čudovito arhitekturo. Obiščite Parlament vrh griča Parliament Hill, sprehodite se ob reki Ottawa, v mestu pa se vedno tudi veliko dogaja.

Pot: cca190 km

Dan 9: Ottawa - Toronto
Na poti proti Torontu boste prečkali pokrajino, imenovano Tisoč otokov, ki je eden najlepših predelov Kanade. Ob obali jezera Ontario se boste pripeljali do Toronta, največjega in najbolj kompleksnega mesta Kanade. Priporočamo vzpon na CN Tower in pogled na mesto in okolico.

Pot: cca 400 km

Dan 10: Toronto
Prost dan za odkrivanje zanimivega mesta. Po želji vam rezerviramo vodeni ogled Toronta.

Dan 11: Toronto - Niagara
Potovanje na ta konec sveta ne bi bilo popolno brez obiska Niagarskih slapov. Priporočamo vožnjo z ladjico prav do zavese slapov.

Pot: cca 150 km

Dan 12: Niagara - Williamsport, Amish Coutry
Danes odkrivate deželo, življenje in kulturo Amišev. Amiše poznamo po strogo tradicionalnem življenju brez elektrike in ostalih modernih pripomočkov. Vozijo se s kočijami, oblačijo se enako skozi stoletja in ohranjajo posebni jezik, pensilvansko nemščino.

Pot: cca 350 km

Dan 13: Williamsport - Washington
Na poti je možen postanek v Gettysburgu, prizorišču najbolj znane bitke med severom in jugom. Popoldne prihod v Washington. Obisk Bele hiše, Capitol, Washington Monument, Jefferson Memorial. Priporočamo tudi obisk odličnih muzejev.

Pot: cca 330 km

Dan 14: Washington
Dan za oglede mesta.

Dan 15: Washington - Philadelphia
Vožnja proti severu v Philadelphio, zebelko ameriške države. Tu so namreč leta 1776 podpisali Deklaracijo o neodvisnosti. Najbolj zanimive atrakcije so Independence Hall, Philadelphia Museum, Libery Bell. Mesto ima številne in zelo raznolike četrti.

Pot: cca 250 km

Dan 16: Philadelphia - New York
Vožnja nazaj v New York ali povratek iz Philadelphie.

Pot: cca 155 km


Fotogalerija