ZDA potovanje: Čudovite plaže Floride

ZDA potovanje, Florida Na potovanju vas čakajo fine peščene plaže, sapo jemajoči sončni zahodi, trendska mesta in živahno nočno življenje. Sprostili se boste na sanjskih plažah, kopali v kristalno čistem Atlatskem oceanu ali Mehiškem zalivu. Potovanje je kot nalašč za ljubitelje aktivnosti in lepih plaž.
 
Potujete z najetim avtomobilom. Na poti imate rezervirane hotele, dodamo lahko vodene oglede. Na pot greste dobro pripravljeni z natančnimi navodili.
Potovanje lahko po želji tudi podaljšamo.
 

Čudovite plaže Floride od € 1.510 na osebo


Cena vključuje polet iz okoliških letališč, takse, 12 nočitev po programu (dvoposteljna soba v hotelih 2*-3*), najem avtomobila (vključena je neomejena kilometrina, CDW, letališke in ostale takse, en tank goriva in dodatno zavarovanje v višini do 1 mio usd škode). Voznik mora biti star vsaj 25 let (od 21 do 25 let je doplačilo).

Cena ne vključuje:
- stroškov bencina
- dodatnih zavarovanj
- doplačila za dodatnega voznika ali za voznika mlajšega od 25 let
- stroškov cestnin in parkirnin
- stroškov vstopnin, obrokov

Program je mogoč tudi v obratni smeri.

Cena je odvisna od prostih kapacitet.

Program potovanjaFotogalerija

 

1 dan: prihod v Miami
Po prihodu na letališče v Miamiju boste prevzeli vozilo in se odpeljali do izbranega hotela.

2. dan: Miami – Key Largo
Danes boste spoznali znano verigo floridskih otočkov – Florida Keys. Verigo sestavlja preko 200 koralnih otokov v skupni dolžini čez 290 km. Uživali boste v karibskem vzdušju, ne zamudite pa izleta s čolnom do koralnega grebena John Pennekamp Coral Reef Park (doplačilo).

Vožnja v hotel na Key Largu.

3. dan: Key Largo
Današnji dan boste izkoristili za spoznavanje in uživanje na najbolj južnem delu verige otočkov. Zapeljite se po Overseas Highway  in od čisto blizu doživite dolžino verige otočkov. Otok Kew West označuje zahodni konec verige in je poznan po nepozabnih sončnih zahodih. Predlagamo sprehod po cesti Duval Street ter pokušino priljubljene pite Key Lime.

4. dan: Key Largo – Fort Myers
Danes vas bo pot vodila od Atlantske obale do Mehiškega zaliva Floride.  Na poti do Fort Myersa boste prevozili južni del Floride in tako tudi zelo zanimivo naravno kuliso. Do severnega vstopa v nacionalni park Everglades se boste peljali po Tamiami poti. Everglades je ogromni ekosistem s številnimi zaščitenimi rastlinskimi in živalskimi vrstami.

Vožnja do hotela in nastanitev.

5. dan: Fort Myers – otok Anna Maria 
Današnji postanek vašega popotovanja je sanjski otok Anna Maria, ki je poznan po plažah kot iz plakatov in krasnih sončnih zahodih.  Izkoristite številno ponudbo vodnih športov ali pa uživajte v miru, belem pesku in turkizni vodi Mehiškega zaliva.

Vožnja do hotela in nastanitev.

6. dan: otoki Anna Maria – St. Petersburg Beach
Tudi danes se boste peljali ob Mehiškem zalivu Floride. Pot vas bo vodila proti severu. Počitniški kraj St. Pete Beach leži na polotoku in ponuja odlično kombinacijo lepih plaž in muzeja umetnosti, v katerem je med drugim tudi največja zbirka Salvadorja Dalija izven Španije. Popeljite se s trajektom do bližnjega otoka Caladesi Island State Park in doživite divjo lepoto te regije.

Vožnja do hotela, namestitev.

7. dan: St. Pete Beach – Crystal River
Danes se boste peljeli proti Crystal River-ju. Zaradi celoletnih toplih temperatur vode je to področje priljubljeno pri morskih kravah, ki jih lahko opazujete od blizu med potapljanjem, plavanjem...

Vožnja do hotela, nastanitev.

8. dan: Crystal River – Panama City
Veselite se 45 km dolgih peščenih plaž in toplega morja.

Vožnja v hotel in nastanitev.

9. dan: Panama City
Izkoristite dan za raziskovanje okolice. Ljubiteljem vode priporočamo obisk vodnega parka Shipwreck  Island Water Park. Ljubitelji golfa boste v severnem delu Floride našli veliko odličnih golf igrišč. Tudi ponudba raznih aktivnosti je velika, od vožnje s kanuji do ribarjenja in sprehodov v parku St. Andrews State Park.

10. dan: Panama City – St. Augustine
Danes se boste peljeli nazaj proti atlantski obali Floride. St. Augustine je malo zgodovinsko mestece, eno najstarejših v združenih državah. Odkrivali boste španske kolonialne zgradbe in muzeje.

Vožnja do hotela in nastanitev.

11. dan: St. Augustine – Palm Beach
Danes se boste peljeli vzdolž atlantske obale proti jugu Floride do Palm Beacha. Raziskujte luksuzno okolico ali pa se odpravite na plažo. Palm Beach ponuja veliko barov in restavracij.

Vožnja v hotel in nastanitev.

12. dan: Palm Beach – Miami
Danes boste prispeli nazaj v Miami.  Priporočamo ogled te pisane metropole.

Vožnja do hotela, nastanitev.

13. dan: Miami, odhod
Vožnja do letališča, oddaja avtomobila in let proti domu.  Počitnice na Floridi lahko seveda tudi podaljšate.


Fotogalerija