ZDA potovanje: Od New Yorka do Miamija

ZDA potovanje od New Yorka do Miamija

Potovanje se začne v norem New Yorku. Potujete proti jugu, vzdolž vzhodne ameriške obale. Za seboj pustite peščene sipine in otoke Severne in Južne Karoline. Na Floridi vas čaka večno poletje, zabaviščni parki in svetovno znane plaže. Potovanje traja 14 dni.
 
Potujete z najetim avtomobilom. Na poti imate rezervirane hotele, dodamo lahko vodene oglede. Ponujamo tudi vstopnice za tematske parke Orlanda. Na pot greste dobro pripravljeni z natančnimi navodili. 

Od New Yorka do Miamija € 1.800 na osebo


Cena vključuje polet iz Ljubljane oziroma iz okoliških letališč, takse, 13 nočitev po programu (dvoposteljna soba), najem avtomobila (vključena je neomejena kilometrina, CDW, letališke in ostale takse, en tank goriva in dodatno zavarovanje v višini do 1 mio usd škode). Voznik mora biti star vsaj 25 let (od 21 do 25 let je doplačilo).

V ceno je vključena oddaja avtomobila v drugem kraju.

Cena ne vključuje:
- stroškov bencina
- dodatnih zavarovanj
- doplačila za dodatnega voznika in za voznika mlajšega od 25 let
- stroškov cestnin in parkirnin
- vstopnin, obrokov
- trajekt Ocracoke - Cedar island na 7 dan

Cena je odvisna od prostih kapacitet.


Program potovanja

Fotogalerija


Dan 1: New York, prihod
Dobrodošli v New Yorku. Po pristanku boste na letališču prevzeli avtomobil in se odpeljali v hotel v predelu Brooklyn. Tu so parkirišča cenejša, Manhattan pa je lahko dostopen z javnimi prevoznimi sredstvi. Tu vas čakajo številne svetovno znane znamenitosti, kultura in nakupi.
 
Dan 2: New York - Philadelphia
Vožnja v bližnjo Philadelphio, šarmantno metropolo s številnimi zanimivostmi iz zgodovine in privlačnimi trgovinami.

Pot: 170 kmDan 3: Philadelphia - Washington D.C.
Vožnja preko priljubljenega letovišča Baltimore v glavno mesto Združenih držav, Washington D.C.

Pot: 230 km
Hotel: Comfort Inn Tyson's Corner**+ (standard) ali Capitol Skyline Hotel*** (standard plus)


Dan 4: Washington D.C.
Sledite poti svetovne politike in zibelke ameriške preteklosti. Obiščite Belo hišo, številne zanimive muzeje, zvečer pa si privoščite večerjo in nekaj zabave v prijetnem predelu Georgetown.


Dan 5: Washington D.C. - Outer Banks
Po ogledu nekaj živahnih metropol vas čaka nekaj več narave. Obala Severne Karoline romantično vijuga ob neštetih otočkih. Neskončne plaže, kjer bodo znane iz številnih filmov, ki so jih tu snemali, prekinjajo lesene hiške in beli svetilniki. Prijetna sapa z Atlantika pa dodaja poseben šarm. Dve nočitvi vas čakajo na severu otoške verige.

Outer Banks je 320 kilometrov dolga veriga peščenih otokov med obalo in Atlantikom, ki se vleče ob obali Severne Karoline in deloma Virginije. Gre za priljubljeno počitniško destinacijo, predvsem zaradi neskončnih peščenih plaž in prijetne klime.

Pot: 450 km

Dan 6: Outer Banks
Sprehodite se po plaži, uživajte v naravi in obiščite muzej bratov Wright, ki sta sestavila prvo letalo na motorni pogon.

Dan 7: Outer Banks - Morehead City, Atlantska obala
Peljete se naprej proti jugi preko celotne verige otokov. Spremlja vas osupljiva narava, prečkate Cape Hatteras, lahko pa obiščete tudi naravni rezervat Cedar Island. Gre za 45 kv kilometrov veliko poplavno območje, kjer gnezdijo številne ptice.

Pot: 250 km

Dan 8: Morehead City - Charleston
Počasi prihajate v toplejše, bolj tropske kraje južnih ameriških držav. Velike plantaže s starimi palačami iz filmov in gostoljubje je značilno za te dežele.

Pot: 440 km

Dan 9: Charleston - Savannah
Vaš naslednji cilj je prikupna Savannah, Georgia. Prevzela vas bo s svojo južnjaško arhitekturo in živahnim temperamentom. Savannah je rojstno mesto Juliette Gordon Low, ustanoviteljice skavtinj v ZDA, tu je Telfairr Academy of Arts and Sciences, eden najstarejših ameriških muzejev, prva ameriška baptistična cerkev, tretja najstarejša sinagoga v ZDA. Središče mesta je zaščiteno in zato ohranja svojo kolonialno podobo.

Pot: 180 km

Dan 10: Savannah - Orlando
Prečkate mejo Floride. Peljete se skozi historično mestece St. Augustine in Jacksonville in prispete v Orlando, svet zabave.

Pot: 460 km

Dan 11: Orlando
Zabaviščni parki kar tekmujejo med seboj in vabijo obiskovalce v čarobni svet efektov in pravljičnih podob. Ponujamo znižane cene vstopnic v tematske parke.

Dan 12: Orlando - Fort Lauderdale
Zapeljete se nazaj na Atlantsko obalo, znano po svojih zlatih peščenih plažah in mondenih letoviščih.

Pot: 350 km

Dan 13: Fort Lauderdale - Miami
Vaše potovanje se končuje v Miamiju, sodobni in pisani obmorski metropoli. Preživite dan na trendovski plaži South Beach in uživajte v zadnjem dnevu počitnic.

Pot: 50 km

Dan 14: Miami, odhod
Prevoz na letališče, oddaja avtomobila in polet proti domu.

Svetujemo da v Miamiju sicer podaljšate potovanje za noč ali dve in si tako privoščite še nekaj počitnic. Lahko pa odpotujete tudi naprej proti jugu, na prave tropske počitnice na otočkih Florida Keys.Fotogalerija