ZDA potovanje: Let's Go West

Sanjska potovanja, Združene države Amerike, Potovanje Let's go WestV državah Utah, Kalifornija, Nevada in Arizona je nešteto narodnih parkov, med njimi pa lahko uberemo različne poti. Pred vami je zanimiva različica potovanja, ki ga lahko opravite kadarkoli v letu.
 
Obiskali boste najlepše kraje ameriškega divjega zahoda in spoznali svet naravnih čudes, ki mu ni primere. Najbolj slikoviti predeli Kalifornije, Arizone, Nevade in Utaha. Čudoviti kontrasti pristne divjine, ameriškega podeželja in velemest, ki smo jih videli v westernih in na TV ekranih. Neponovljivi prizori, prijetna mešanica mediteranskega podnebja in vroce puščavske klime, vedno navdušijo in prevzamejo tudi najzahtevnejše popotnike.
 
Potujete z najetim avtomobilom. Na poti imate rezervirane hotele, dodamo lahko vodene oglede. Ponujamo tudi pass po ameriških kanjonih. Na pot greste dobro pripravljeni z natančnimi navodili. 

Let's Go West od € 1.450 na osebo


Cena vključuje polet iz okoliških letališč, takse, 11 nočitev po programu (dvoposteljna soba) v hotelih 3* ali 2*, najem avtomobila (vključena je neomejena kilometrina, CDW, letališke in ostale takse, en tank goriva in dodatno zavarovanje v višini do 1 mio usd škode). Voznik mora biti star vsaj 25 let (od 21 do 25 let je doplačilo). Vključena je oddaja v drugem kraju.

Možno doplačilo za bivanje v hotelih višje kategorije.

Cena je odvisna od prostih kapacitet.


Program potovanja

Fotogalerija


Dan 1: Los Angeles, prihod
Po pristanku v Los Angelesu boste na letališču prevzeli avtomobil, se odpeljali v hotel in prenočili.

Dan 2: Los Angeles - Laughlin
Zjutraj greste na pot. Peljete se skozi Barstow, po stari cesti 66, ki pelje skozi puščavo Mojave. Prispete v Laughlin in prenočite.

Pot: 465 km

Dan 3: Laughlin - Kingman - Sedona - Flagstaff (s 1.11.2014 Laughlin - Kingman - Sedona/Williams)
Prispete v Arizono, v kraju Seligman se ustavite v obiskovalnem centru in na sladoledu. Nadaljujetet v Flagstaff, če boste dovolj hitri, pa priporočamo obisk Sedone in njenega rdečega kanjona Oak Creek.

Pot: 290 km

Dan 4: Flagstaff - Grand Canyon - Page (s 1.11.2014 Sedona/Williams - Grand Canyon - Page)
Po želji vam lahko rezerviramo ogled Velikega kanjona iz zraka, s helikopterjem! Drugače pa si ga ogledate z avtomobilom.

Mogočna razjeda sredi ravne planote je globoka kar 1600 metrov. Čudoviti razgledi, globoki prepadi, pod katerimi se vije zeleni Kolorado in rdeče skale so se zaradi svoje lepote vpisali na listo svetovne dediščine.
Ustavite se lahko na številnih razglednih točkah in opazujete mogočno delo narave. Potujete naprej v kraj Page, kjer se bo pred vami odprl čudovit pogled na jezero Powell in pečine vseh barv, potopljene v modrino vode. To je zajezeni Kolorado, malo naprej pa je hitroelektrarna Glen Canyon Dam in kraj Page.

Pot: 475 km

Dan 5: Page - Bryce Canyon
Pot vas bo naprej peljala v kanjon Bryce, po mnenju mnogih eden najlepših kanjonov Amerike. Stolpi iz rdečkastega peščenjaka se kakor orkester dvigajo v polkrožni kotanji in lovijo sončne žarke kar 2000 metrov nad morjem.

Pot: 250 km
 
Dan 6: Bryce Canyon - Zion Canyon - Las Vegas
Priporočamo ogled kanjona ob sončnem vzhodu, ko čarobno zažari. Sledi obisk rdečega kanjona Zion.
Zvečer boste prispeli v Las Vegas, mesto blišča in zabave. Po nastanitvi v hotelu si oglejte zabavišča in atrakcije, kot so gusarska bitka s topovskimi streli pred Otokom zakladov, spektakularni izbruhi "vulkana" pred kazinom Mirage, vožnja z norimi vlakci v kazinu New York, New York. Za tiste, ki si želijo adrenalina, pa je tu še prosti pad na stolpu Stratosphere, kjer boste z višine 320 metrov padali dobrih 80 metrov globoko. Las Vegas nikoli ne razočara!

Pot: 440 km

Dan 7: Las Vegas
Prost dan za počitek, zabavo in samostojne oglede.

Dan 8: Las Vegas - Dolina Smrti
Verjetno ste včeraj zabavo podaljšali do jutranjih ur, zato imate danes nekoliko krajšo pot. Čaka vas celodnevno raziskovanje enega najnižjih, najbolj vročih in suhih krajev na zemlji, Doline smrti.

Vročina, erozija in vulkani so tu opravili svoje. Zdelo se vam bo, da ste pristali na drugem planetu. Z razgledne točke Zabriskie Point boste lahko fotografirali blatne griče najrazličnejših barv, sprehodite se po slanem jezeru. Obišcite Scotty's Castle, pravi grad sredi puščave, ker pa boste nocoj prenočili v Dolini smrti, lahko večerno svetlobo izkoristite za odlične fotografije.

Pot: 416 km (standard) in 190 km (standard plus)

Dan 9: Dolina Smrti - Narodni park Sequoia - Visalia
Park Sequoia varuje južni del Sierra Nevade, kjer je tudi najvišji vrh ZDA če ne štejemo Aljaske, Mount Whitney (4421 m). Tu boste občudovali gigantske sekvoje, tudi drevo Generala Shermana, ki je največje znano drevo na Zemlji, predvsem ima ogromen volumen lesa.

Prenočite v bližini parka.

Pot: 280 km / 510 km (standard plus)

Dan 10: Visalia - Kalifornijska obala
Peljali se boste skozi žitnico Kalifornije, dolino San Joaquin. Kalifornijska obala med Los Angelesom in San Franciscom je izredno slikovita. Za neštetimi zalivi, kjer se v popolnem miru sončijo morski levi, se dvigajo zelene gore.

Vaš cilj je Pismo Beach, klasično kalifornijsko obmorsko mesto s skoraj 40 kilometri širokih peščenih plaž. Na obali se lahko odločite za deskanje, ribarjenje, vožnjo z jet skiji, jahanje, plavanje, kopanje in odbojko.

V mestu s preko 50 hoteli in kopico restavracij se venomer nekaj dogaja, pa naj si gre za razstave ali festivale.

Pot: 240 km

Dan 11: Kalifornijska obala - San Francisco
Na poti proti San Franciscu, najbolj romantičnem velemestu ZDA, vas čakajo lepi in zgodovinsko bogati kraji: Big Sur, Carmel in Monterey, ki je znan po čudovitem akvariju in predelu mesta Cannery Row, ki je zaslovel z romanom Johna Steinbecka.

Pot: 410 km

Dan 12: San Francisco - odhod
Dopoldan lahko izkoristite za zadnje oglede in nakupe. Popoldne prevoz na letališče, oddaja vozila in polet nazaj v Evropo ali proti naslednji izbrani destinaciji.

Po želji lahko bivanje v San Franciscu tudi podaljšate.


Fotogalerija