ZDA potovanje: Divji zahod za družine

ZDA potovanje divji zahod kanjoni za družine
Potovanje traja 17 dni. Začne se v San Franciscu, od koder potujete ob obali Kalifornije na jug, preko Los Angelesa do San Diega. Med potjo je dovolj časa za obisk slavnih zabaviščnih parkov. Ogledate si čudovite kanjone: Veliki kanjon, Bryce, Zion in Monument Valley. V vsakem kraju je dovolj časa za počitek in zabavo za otroke. Potovanje se konča v Las Vegasu.
 
Potujete z najetim avtomobilom. Na poti imate rezervirane hotele.
 

Divji zahod za družine € 2.290 na osebo


Cena vključuje polet iz okoliških letališč, takse, 16 nočitev po programu (družinske sobe ali suite, ki sprejmejo štiri goste), najem avtomobila (vključena je neomejena kilometrina, CDW, letališke in ostale takse, en tank goriva in dodatno zavarovanje v višini do 1 mio usd škode). Voznik mora biti star vsaj 25 let (od 21 do 25 let je doplačilo).

Cena je odvisna od prostih kapacitet.


Program potovanja

Fotogalerija


Dan 1: San Francisco, prihod
Prihod v City by the Bay, eno najbolj romantičnih mest na svetu. Prevzem avtomobila na letališču in vožnja v hotel.
 
Dan 2: San Francisco
Možnosti ogledov so neštete, tako za otroke, kot za odrasle. Obiščite Muzej znanosti, Muzej igrač in kolonijo morskih levov, ki je poselila pomol v središču mesta. Priporočamo vodeni ogled mesta (doplačilo) in zloveščega zapora Alcatraz.


Dan 3: San Francisco - Pismo Beach
Danes se boste peljali ob slikoviti obali Kalifornije, po Hihhway No. 1. Na eni strani gore, na drugi pa ocean in nešteti zalivi, kjer se sončijo morski levi. Prenočujete v letovišču Pismo Beach.

Pot: 395 km

Dan 4: Pismo Beach
Dan je namenjen počitku na plaži.

Dan 5: Pismo Beach - Los Angeles
Med potjo proti Los Angelesu lahko obiščete Santa Barbaro ali se ustavite na tortici v danskem Solvangu. Prihod v Los Angeles zvečer.

Pot: 325 km

Dan 6: Los Angeles
Prost dan za ogled mesta. Otroci bodo verjetno želeli obiskati Disney World ali Universal Studios. Ali pa si ogledate mesto v spremstvu lokalnega vodiča ali sami.

Dan 7: Los Angeles - San Diego
Če vam je včeraj zmanjkalo časa, lahko Disneland obiščete tudi danes. Nadaljujete pot na jug, v sončni San Diego.

Pot: 210 km

Dan 8: San Diego
Priporočamo ogled parka SeaWorld, kjer boste lahko božali delfine in spoznali orke. Tudi center mesta je prijeten, v mehiškem duhu. San Diego ima tudi lepe plaže, primerne za kopanje.

Dan 9: San Diego - Tuscon / Tombstone
Danes vas čaka dolga vožnja, zato začnite dan zgodaj. Peljali se boste skozi puščavski svet Kalifornije in Arizone. Prenočili boste v historičnem kavbojskem mestecu Tombstone.

Pot: 770 km

Dan 10: Touscon / Tombstone
Prost dan za obisk Touscona, Tombstona ali bližnjega narodnega parka Saguaro, kje rastejo orjaški kaktusi iz stripov in risank. Zanimiv je tudi obisk filmskih studijev, kjer so snemali številne kavbojske filme.

Še posebej zanimiv je Tombstone, kjer so nekdaj kopali srebro. Mesto je bilo bogato, imeli so kar štiri cerkve, šolo, dve banki, izdajali so tri časopise, tu je bilo 110 saloonov. V mestu se je odvijal tudi znani spopad med skupino Cowboys in bratje Earp, znan kot spopad pri O.K Corralu. Proti koncu 19. stoletja je rudnike preplavila voda in ljudje so se začeli odseljevati. Glavna ulica Allen Street je še danes enaka kot v časih, ko so po njej jezdili kavboji in se sprehajale dame v dolgih oblekah.

Dan 11: Touscon / Tombstone - Flagstaff
Skozi Phoenix in rdečo deželo v okolici Sedone prispete v Flagstaff, izhodiščno točko za ogled Velikega kanjona.

Pot: 530 km

Dan 12: Grand Canyon
Danes je dan za ogled Velikega kanjona. Priporočamo, da se do kanjona peljete s historičnim vlakom, ki pelje iz Flagstaffa.

Dan 13: Flagstaff - Monument Valley - Page, Lake Powell
Še en nepozaben dan v čarobni kavbojski deželi. Obiskali boste slikovito Monument Valley, puščavsko deželo indijancev Navajo, ki je posejana z rdečimi osamelci nenavadnih oblik. Deželo boste prepoznali iz številnih filmov in reklam.

Pot: 480 km

Dan 14: Page, Lake Powell
Današnji dan lahko izkoristite za kopanje v jezeru Powell. Morda se boste odpravili na izlet s čolnom v slikovite kanjone, ki jih je zalilo to mogočno umento jezero ali pa boste obiskali enega najlepših kanjonov, Antelope Canyon.

Dan 15: Page - Bryce Canyon - Zion Canyon
Skoszi slikovito pokrajino se odpravite proti kanjonu Bryce, ki je za številne obiskovalce najlepši v ZDA. Gre za veliko kotlasto udornino, iz katere se dvigajo nenavadni stolpi iz rdečega, rumenega in belega peščenjaka. Po dolgi vožnji se bo verjetno prileglo nekaj gibanja, zato priporočamo sprehod v dno kanjona.

Sledi še en kanjon, Zion, ki je popolnoma drugačen. Rdeče stene se navpično dvigajo iz rečnega dna.

Pot: 230 km

Dan 16: Zion Canyon - Las Vegas
Ogled kanjona Zion (če je včeraj zmanjkalo časa) in vožnja v Las Vegas, svet zabave in iger na srečo.

Pot: 460 km

Dan 17: odhod
Prevoz na letališče, oddaja avtomobila in polet proti domu. Bivanje v Las Vegasu lahko za kakšen dan tudi podaljšate.
 


Fotogalerija