NOVO! ZDA, Velika jezera in srednji zahod

15- dnevno potovanje po ameriškem severu. Velika jezera so eno najlepših naravnih čudes Amerike. Raztezajo se kot prsti med ZDA in Kanado. Pet velikih jezer je največji rezervar sladke vode na svetu.
 

Potujete z najetim avtomobilom. Na poti imate rezervirane hotele, dodamo lahko vodene oglede. Na pot greste dobro pripravljeni z natančnimi navodili. 

Velika jezera in srednji zahod od € 1.850 na osebo


Cena vključuje polet iz okoliških letališč, takse, 15 nočitev po programu (dvoposteljna soba) v hotelih 3* ali 2*, najem avtomobila (vključena je neomejena kilometrina, CDW, letališke in ostale takse, en tank goriva in dodatno zavarovanje v višini do 1 mio usd škode). Voznik mora biti star vsaj 25 let (od 21 do 25 let je doplačilo).

Možno doplačilo za bivanje v hotelih višje kategorije.

Cena je odvisna od prostih kapacitet.


Program potovanja

Fotogalerija


Dan 1: Chicago, prihod
Po pristanku v Chicagu boste na letališču prevzeli avtomobil, se odpeljali v hotel in prenočili.

Dan 2: Chicago
Danes je dan  za raziskovanje tretjega največjega ameriškega mesta. Velika metropola ima živahno središče s čebelnjakom nebotičnikov. Med njimi so čudoviti mestni parki in preko 40 muzejev. Dan lahko zaključite v parku Grant Park.

Dan 3: Chicago - Green Bay
Začnete z raziskovanjem jezerskega območja. Ustavite se v mestu Milwaukee ob jezeru Michigan in obiščite muzej Harley Davidson. Tudi če niste ljubitelji motorizma, vas bo kateri izmed kar 450 motorjev gotovo navdušil. Največje mesto Wisconsina ima tudi številne druge atrakcije, ohranjenih je veliko stavb iz 19. stoletja, ki se stapljajo z modernimi, steklenimi nebotičniki.
Pozno popoldne boste prispeli v mesto Green Bay ob ustju reke Fox River.

Pot: 340 km

Dan 4: Green Bay
Raziščite polotok Door Peninsula. Slikovito obalo stražijo številni svetilniki, narava pa je čudovita. To je pravi Wisconsin.

Pot: 370 km

Dan 5: Green Bay - Marquette
Vstopite v državo Michigan, kamor sega južni del jezera Superior. To je največje sladkovodno jezero na svetu. Čaka vas divja narava v vsej svoji lepoti - prostrani gozdovi, ki jih prekinjajo mirni, majhni kraji.

Pot: 290 km
 
Dan 6: Marquette - Traverse City
Obrnete se nazaj proti jezeru Michigan. Obvezen je postanek na Mackinac Island na jezeru Huron. Na otoku ni prometa, narodni park pa varuje kar 80% otoka. Uživali boste v pristni naravi in viktorijanski arhitekturi, pravi jo da se je otok ustavil v času nekje davno nazaj.
Zvečer prispete v Traverse City.

Pot: 460 km

Dan 7: Traverse City
Malo ameriško mestece in modrina jezera kar vabita na raziskovanje. Poleti se lahko kopate ali zajadrate. Izbira peščenih plaž je zelo pestra, danes si boste odpočili.

Pot: 470 km

Dan 8: Traverse City - Detroit
Današnja vožnja vas pripelje v avtomobilsko velemesto Detroit. Največje mesto Michigana praznuje ponovno rojstvo po gospodarski krizi. Preostanek dneva je namenjen raziskovanju mesta.

Pot: 410 km

Dan 9: Detroit
Velika metropola je mešanica zgodovine in inovacij, kar se kaže v znamenitostih, arhitekturi in splošnem mestnem vzdušju. Detroit je bil desetletja svetovna gonilna sila avtomobilske industrije. Še danes so tu doma veliki trije - Chrysler, Ford in General Motors. V Detroitu se seveda nahaja več kot samo en avtomobilski muzej.


Dan 10: Detroit - Toronto
Za nekaj dni ZDA zapustite in potujete v sosednjo Kanado. Velika jezera si boste ogledali še z druge obale. Potujete proti vzhodu, v največje kanadsko mesto, Toronto ob jezeru Ontario.

Pot: 380 km

Dan 11: Toronto
Uživaški dan v modernem, sproščenem in zabavnem mestu. Razgled na lastne oči z 553 metrov visokega CN stolpa je nuja! Razgledna ploščad je 346 metrov nad pločniki Toronta, pred vami bo ležalo mesto in jezero Ontario. Toronto ima izredno raznolike četrti, kar se kaže tudi v kulinariki in v številnih kulturnih dogodkih preko celega leta.

Dan 12: Toronto - Niagara
Po ne tako dolgi, a slikoviti vožnji ob jezeru Ontario prispete do meje z ZDA in do Niagarskih slapov. Vsako sekundo se tu prelije kar 344.000 litrov vode. Priporočamo, da se do zavese slapov odpeljete tudi z ladjico, Niagara pa je slikovita tudi ponoči, ko jo osvetlijo barvni žarometi. Nočitev blizu slapov.

Pot: 130 km

Dan 13: Niagara - Cleveland
Prečkate mejo in potujete ob obali jezera Erie proti zahodu.
Po končanem obdobju težke industrije je Cleveland za nekaj časa izgubil svojo rdečo nit. Danes se kaže v novi preobleki - je moderen in prijeten. Mesto neštetih priseljencev, tudi slovenskih, ima štiri glavne točke: rock'n'roll, pivo, nogomet in polko. Če si ne boste ogledali nobenega športnega dogodka, pojdite vsaj v Rock and Roll Hall of Fame.

Pot: 340 km

Dan 14: Cleveland - Shipshewana - Michigan City
Danes dobite vpogled v preprosto življenje Amišev. Shipshewana je malo mestece, vendar dom ene največjih skupnosti Amišev. Amiši še danes zavračajo moderno življenje in se preživljajo s kmetijstvom in preprosto trgovino. Pri tem uporabljajo konjsko vprego, tudi oblačijo se kot pred več sto leti. V mestecu je tudi muzej, ki prikazuje njihovo kulturo in način življenja.

Pot: 480 km

Dan 15: Michigan City - Chicago
Vaša krožna pot se danes zaključi. Povratek v Chicago, oddaja avtomobila in polet proti domu.

Pot: 180 km

 

Fotogalerija