Tajska potovanje, Severna Tajska 5 dni / 4 nočitve

Sanjska potovanja, Tajska, Potovanje severna TajskaSever Tajske je gorat, zelen, rižev, bujen, slonji, pisan. Predvsem pa drugačen in zanimiv.

Pred vami je neklasično potovanje v okolico mesta Chiang Mai. Zgodilo se vam bo veliko: jahali boste slone, raftali po reki, se kopali v toplih vrelcih, skočili v tolmun in obiskali večino različnih plemen, ki živijo po oddaljenih in goratih predelih severne Tajske.

 

 

 

 

Severna Tajska od € 499 na osebo


Cena vključuje 4 nočitve z zajtrkom v hotelih po programu, vse prevoze po programu z džipom, vse oglede in vstopnine po programu, stalno spremstvo angleško govorečega vodiča.


Program potovanja:

Fotogalerija


Dan 1: prihod v Chiang Mai
Prihod v Chiang Mai (letalski prevoz doplačilo). Na letališču vas bo pričakal lokalni vodič in vas odpeljal v hotel Chiang Mai Plaza ali podoben. Prosto.

Chiang Mai imenujejo tudi Vrtnica severa. Sever Tajske je namreč precej drugačen od juga, tako po izgledu, kot po tradiciji. Chiang Mai je izhodišče za trekinge in zanimive oglede severa dežele.

Preostanek dneva je prost.

Dan 2: Chiang Mai - Pai
Najprej boste obiskali farmo orhidej. Sicer čudoviti parazit se bo prelival v vseh barvah, oblikah in velikostih. Na farmi lahko spoznate tudi nekaj domačih živali, semena orhidej pa lahko kupite za domov.

Sledi obisk slonjega kampa. Nekdaj delovne živali so danes večinoma brezposelne in prebivajo po zavetiščih. Še vedno pa znajo pokazati, kako so nekoč vlačili les in opravljali druga težaška dela.

Na slonjem hrbtu se boste odpravili v džunglo in po uri ježe prispeli do vašega izhodišča za rafting. Zanimiva plovba po reki, ki teče skozi tropski gozd. Nadaljujete do vasice plemena Karen, ki sicer živi v sosednji Burmi. Pred koncem dolgega in zanimivega dneva se boste sprehodili še po kanjonu Konglan.

Nočitev v vasi Pai, v hotelu Hotspring ali podobnem.


Dan 3: Pai - Chiang Dao
Zjutraj se boste s kolesom zapeljali po sproščenem mestecu Pai. Če bo šlo, se boste povzpeli na tempelj Wat Prathat Mae Yen, ki čepi vrh hriba. Obisk toplih naravnih vrelcev vas bo okrepčal, ohladite pa se lahko pri slapu Mok Fha.

Prenočili boste v Chiang Dao, sredi čudovite, zelene in gorate pokrajine.


Dan 4: Chiang Dao - Chiang Mai
Najprej boste obiskali jamo Chiang Dao, največjo okoliško atrakcijo. Sledi obisk kar petih različnih gorskih plemen, ki ohranjajo svoje navade, tradicionalna oblačila in način življenja. Med njimi so tudi Ženske z dolgimi vratovi, ki sicer pripadajo plemenu Karen. Izreedno zanimiv dan boste zaključili v mestu Chiang Mai.

Nočitev v hotelu Rimdoi ali podobnem.


Dan 5: Chiang Mai
Prevoz na letališče in polet proti domu ali na počitnice na sanjskih tajskih plažah.


Fotogalerija