Srednja Amerika, Mehika potovanja: Odkrijte Jukatan

Srednja Amerika, Mehika potovanje, Odkrijte Jukatan
Potovanje priporočamo samostojnim popotnikom in ljubiteljem zgodovine in kulture.

Potovanje traja 7 dni. Začne se v Cancunu ali na Rivieri Mayi, od koder potujete ob vzhodni obali Mehike do kraja Tulum. Pot vas bo peljala do zahodne obale, na poti pa si boste pogledali najvažnejše in najbolj zanimive kraje Jukatana.

Potovanje lahko po želji podaljšate s počitnicami na znani in prelepi Rivieri Mayi (doplačilo).
 
Potujete z najetim avtomobilom. Na poti imate rezervirane hotele. Na pot greste dobro pripravljeni, z zemljevidi in natančnimi navodili.


 

Mehika potovanje, Odkrijte Jukatan € 1.110 na osebo


Cena vključuje polet iz okoliških letališč, takse, 6 nočitev po programu, najem avtomobila (vključena je neomejena kilometrina, letališke in ostale takse). Voznik mora biti star vsaj 21 let. Vključena je oddaja avtomobila v drugem kraju, ob odhodu dobite natančna navodila.

Cena velja do 30.4.2015 in je odvisna od prostih kapacitet.

Potovanje lahko po želji podaljšate s počitnicami na znani in prelepi Rivieri Mayi (doplačilo).

Cena vključuje:

  • 6 nočitev po programu
  • 5 zajtrkov
  • 7 dni najem avtomobila tipa economy


Cena ne vključuje:

  • osebnih izdatkov
  • izletov in vstopnin
     


Program potovanja

Fotogalerija


 

Dan 1: Cancun, prihod
Prihod v Cancun, prevzem avtomobila na letališču in vožnja v hotel.

Dan 2: Cancun - Tulum - Coba - Valladolid
Po zajtrku se boste odpeljali proti jugu ob obali Riviera Maya do kraja Tulum, enega najbolj ohranjenih krajev iz majevske kulture, ki leži ob morju in je služil kot pristanišče Cobe. Tulum je bilo zadnje naseljeno mesto, ki so ga zgradili Maji. Tempelj "Il Castillo" je najbolj impresivna gradnja tega kraja. Pot boste nadaljevali proti kraju Coba, ki je od obale oddaljen cca 40 km. Ogledali si boste ruševine mesta, ki se nahajajo v pragozdu.
Popoldan boste prispeli v moderno univerzitetno mesto Valladolid. Mesto ima impresiven kolonialni stari del.
Prihod v hotel, nočitev.

Pot: cca. 245 km


Dan 3: Valladolid - Chichen Itza
Danes se boste odpeljali do piramid in izkopanin v Chichen Itzi.
Chitzen Itza je bilo veliko mesto v predkolumbovski dobi in pomeni "pri ustju vodnjaka Itza". Zgradila ga je civilizacija Majev. Maji so tu imeli urbano središče svojega imperija. Krasile so ga stopničaste piramide, templji, stebrne arkade  in druge kamnite strukture. Tu je
tempelj Kukulkan, najbolj prepoznavna zgradba, ki je na vseh štirih zunanjih straneh opremljena s pa 91 stopnicami, s platformo na vrhu jih je skupaj 365, vsaka stopnica za en dan v letu. Stopničasta piramida prikazuje natančnost in pomembnost astronomije v življenju Majev.Med drugim boste videli tudi znano Veliko igrišče, največje in najbolj ohranjeno igrišče za igre z žogo v vsej Mezoameriki.
Majevsko in tolteško mesto spada k novim sedmim svetovnim čudesom.

Vožnja do hotela in nočitev.

Pot: cca. 60 km

Dan 4: Chichen Itza - Uxmal
Danes si boste ogledali Uxmal z znano Čarovnikovo piramido, ki velja za enega najpomembnejših arheoloških najdišč majevske kulture. Njegove zgradbe so znane po svoji velikosti in dekoraciji. Značilnost mesta so velika dvorišča, ki so na treh straneh omejena s podolgovatimi palačami. Na četrti strani je velika stavba ali piramida. 
Guvernerjeva palača velja za eno najlepših predkolumbijskih zgradb v Mehiki.
Mesto je na seznamu svetovne dediščine UNESCA.

Popoldan si lahko v cca 25 km oddaljenem majevskem mestu Kabah med drugim ogledate Palačo mask. Zvečer se v templjih Uxmala odvija zvočna in svetlobna predstava.

Vožnja do hotela in nočitev.

Pot: cca 200 km

Dan 5: Uxmal - Merida
Danes se boste peljali do kolonialnega mesta Merida, ki ga zaradi belo pomebljenih fasad imenujejo tudi "belo mesto". Merida je glavno mesto Jukatana in največje mesto jukatanskega polotoka. Vredne ogleda so poleg meste hiše in guvernerjeve palače tudi bogate vile na severnem delu mestnega jedra.

Vožnja v hotel in nočitev.

Pot: cca 80 km

Dan 6: Merida - Celestun - Merida
Zjutraj se boste odpravili na izlet v Celestun, mirno ribiško vas. Neskončna obala in in restavracije z opečnatimi strehami, v katerih strežejo najboljšo morsko hrano v Mehiki. Tu boste ušli mestnemu vrvežu in uživali v naravi. Glavna znamenitost Celestuna je veliki obalni močvirni rezervat in zatočišče za prosto živeče živali. Izkoristite možnost in si oglejte flaminge v svojem naravnem okolju. 

Popoldan se boste vrnili v Merido. Obiščite tržnico, kjer boste lahko poleg tropskega sadja kupili različne začimbe in mehiška oblačila.

Povratek v hotel in nočitev.

Pot: cca 180 km

Dan 7: Merida - Izamal - Cancun/Playa del Carmen/Riviera Maya
Zadnji dan vašega potovanja se boste odpeljali do kraja Izamal, ki je v Jukatano poznan pod imenom "rumeno mesto", saj je večina zgradb pobarvanih rumeno in "mesto hribov", čeprav so večina hribov ostanki zgodovinskih piramid. Tu si boste ogledali znani frančiškanski samostan, veliko piramido "Kinih Kakmo".

Oddaja avtomobila na letališču Cancuna, ali pa podaljšanje počitnic na Rivieri Mayi.

Pot: cca  350 km


Fotogalerija