Šri Lanka potovanje, Lepota Šri Lanke, 7 dni

Sanjska potovanja, Šri Lanka, Lepote Šri LankeZanimiv tedenski izlet vključuje obisk krajev Colombo, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Nuwara Elya. 7-dnevno popotovanje po otoku poteka ves čas v spremstvu angleško govorečega lokalnega vodiča.

Potovanje po Šri Lanki lahko združite s počitnicami na Šri Lanki ali na Maldivih. Lahko pa se ustavite tudi v Dubaiu.


 Lepota Šri Lanke od € 1.560 na osebo

Cena vključuje 6 nočitev v izbranih hotelih 3 in 4*, zanesljivega lokalnega vodiča, ki je hkrati šofer, vse prevoze, vstopnine in polpenzion. Vključen je tudi letalski prevoz do Colomba iz okoliških letališč.

Doplačilo za luksuzno potovanje (bivanje v hotelih 4 in 5*): od 140 eur na osebo
Predlagamo naslednji program potovanja:

Fotogalerija
 

Potovanje Šri Lanka Dan 1: Colombo
Po pristanku v Colombu vas bo na letališču pričakal lokalni agent in vas odpeljal v hotel v Kulturnem trikotniku v predelu Sigiriya / Dambulla / Habarana. Colombo si lahko ogledate ob koncu potovanja po Šri Lanki, danes pa počitek in nočitev.

- večerja

Dan 2: Anuradhapura
Danes si ogledate Anduradhapuro, starodavno prestolnico, katere razvaline so na severnem delu otoka. Že leta 380 pr.n.št. je Anuradhapura postala glavno mesto Šri Lanke in sinhalezijski kralji so preko 1000 let vladali iz tega čudovitega mesta. Njegove impresivne ostanke so odkrili v zgodnjem 19. stoletju in jih od takrat prenavljajo.

Sveto drevo Bo je najsvetejši kraj starega mesta in z več kot 2000 leti hkrati najstarejše drevo na Zemlji. Zraslo je iz drevesa, pod katerim je Buda dosegel razsvetljenje. Najstarejši izmed mnogih templjev v Anuradhapuri je Thuparama Dagoba, ki naj bi hranil pravo Budino kost.

Tempelj Jetavanarama Dagoba je bil včasih visok preko 100 metrov, v njem je prebivalo 3000 spoštovanih menihov. Tu so še muzeji, čudovito obnovljen dvojni ribnik, ki so ga včasih menihi uporabljali za ritualna kopanja in ogromni rezervoarji za vodo, s katerimi so namakali riževa polja.

Anuradhapuro bi lahko imenovali šri lanško Akropolo.


Prevoz do osamelca Mihintale, ki ima velik verski pomen in povratek v hotel v Sigiriyi.

- zajtrk, večerja


Dan 3: Polonnaruwa - Sigiriya
Zjutraj vas čaka spektakularna skalna trdnjava Sigirya ali Levja skala, ena največjih atrakcij Šri Lanke. Nekoč je bila mogočna utrdba, pozneje pa zatočišče duhovnikov. Na vrhu 200 metrov visoke izrezljane skale so postavili še palačo, ki je bila na svojem višku pravi arhitekturni dragulj.

Skala se skrivnostno dviga iz džungle, do nje vodi pot mimo čudovitih kraljevih vrtov z jezerci in otočki. Vhod v trdnjavo predstavljata dve ogromni levji šapi, od koder izhaja tudi ime skale.

Popoldne nadaljujete z zanimivo, starodavno Pollonaruwo. Po zatonu Anuradhapure je pred 1000 leti vzcvetela nova prestolnica Šri Lnke, Pollonaruwa. Bila je polna čudovito okrašenih zgradb, templjev in parkov. Ohranjena je kraljeva palača, jezerca s krokodili in številne druge impresivne zgradbe.

- zajtrk, večerja


Dan 4: Kandy
Obisk jamskega templja Dambulla. Ko so kralja Valagam Bahuja uničili in pregnali iz Anuradhapure, se je zatekel v to kraško jamo. Potem, ko je ponovno dobil oblast, je v jami postavil čudovit skalni tempelj. V petih dvoranah so shranjene Budine podobe, na stenah pa je upodobljeno Budino življenje.

Na poti proti mestecu Kandy se boste ustavili na zanimivi plantaži začimb.

Kandy je najpomembnejše mesto hribovite notranjosti, zrasel pa je ob umirjenem jezeru v slikoviti dolini, ki jo obkrožajo hribi. Zaradi svoje lege v notranjosti otoka in kar 500 metrov nad morjem je tu popolnoma drug svet. Zahvaljajoč blago nagnjenim opečnatim streham in mestnemu jedru z zabavno mešanico starih trgovin, trgov in hotelov, je mesto dobilo značilen arhitekturni značaj.

Zvečer boste spremljali predstavo tradicionalnega plesa Kandy in kulturno predstavo. Nočitev v kraju Kandy.

- zajtrk, večerja


Dan 5: Kandy
Dopoldne vas čaka še ena največjih atrakcij Šri Lanke, slonja sirotišnica Pinnewala.

Država v tem parku skrbi za preko 50 osirotelih ali zapuščenih slončkov. Park je odlična atrakcija, saj nikjer drugje ne boste videli toliko divjih slonov na kupu. Vsak slon ima svojega varuha, ki skrbi za pravlino prehrano, drugače pa se prosto sprehajajo po rezervatu. Opazujete jih lahko tudi pri kopanju in hranjenju.

Popoldan si boste ogledali mesto Kandy. Izredna atrakcija je osmerokoten zobni tempelj Dalada Maligawa, tempelj, v katerem je najpomembnejša verska relikvija Šri Lanke - sveti zob Bude. Tu so vsakodnevne ceremonije v spoštovanje ostanka Zoba in vsaka privlači v belo oblečene romarje, ki nosijo lotusove cvetove.

Zapeljali se boste ob slikovitem umetnem jezeru, kupovali na pisani tržnici, obiskali pa boste tudi Muzej draguljev in Umetnostno-obrtni center, obiskali botanične vrtove Peradeniya, ki so samo 6 kilometrov iz Kandyja. Pred prihodom Evropejcev so vrtovi pripadali kraljem. Danes so s 60 hektari največji botanični vrt na Šri Lanki. Videli boste drevored kraljevih palm, orhideje, nenavadna pa je velikanska figa, ki ima korenine prepredene na 1600 kvadratnih metrih.

- zajtrk, večerja


Dan 6: Nuwara Eliya
Zjutraj vožnja do železniške postaje in vkrcanje na vlak.
Na poti proti Nuwara Eliyi se boste ustavili na plantaži čaja, ki je eden najpomembnejših pridelkov dežele. Nuwara Eliya ali Mesto svetlobe je bilo britansko gorsko mestece s podobo prave angleške vasice. Imelo je vse: podeželski klub, hiše z velikimi vrtovi in lovskimi trofejami, parke in veliko golf igrišče. Nuwara Elya je zrasla preko 1800 metrov visoko, obdajajo jo plantaže čaja.

Nočitev v prijetnem gorskem mestecu.

- zajtrk, večerja


Dan 7: plaža - odhod
Po zajtrku prevoz na letališče v Colombu za polet proti Evropi ali Maldivom/Dubaju, po želji pa lahko obisk Šri Lanke podaljšate s počitnicami na plaži.


Hoteli na poti (če našteti hoteli niso prosti, se jih nadomesti s podobnimi hoteli enake ali višje kategorije):
Colombo: cena standard: Ramada Colombo*** / cena deluxe: Cinnamon Grand Hotel***+ ali Hilton / cena boutique: Park Street Hotel
Sigiriya / Polonnaruwa: cena standard: Sigiriya Village*** Soba superior, klima / cena deluxe: Amaya Lake**** ali Cinnamon Lodge / cena boutique: Vil Uyana*****
Kandy: cena standard: Hotel Topaz*** / cena deluxe: Mahaweli Reach**** / cena boutique: Theva Residency****
Nuwara Eliya: cena standard: St Andrews Hotel***+, standardna soba / cena deluxe: St Andrews Hotel***+, deluxe soba / cena boutique: Warwick Gardens
Yala: cena standard: Prijankara Deluxe***, soba / cena deluxe: Cinnamon Wild***+ / cena boutique: Cinnamon Wild, hiška ob plaži


Doplačilo za bivanje v hotelih 4* in 5*: od 140 EUR na osebo

 

Fotogalerija