Šri Lanka potovanje, Kulturna tura po Šri Lanki

Šri Lanka potovanje

Potovanje po Šri Lanki, ki traja samo štiri dni, vas popelje po nekaterih najbolj znanih atrakcijah otoka. Potovanje priporočamo predvsem tistim, ki si želijo kombinacijo ogledov in počitnic.

Potovanje po Šri Lanki lahko združite s počitnicami na Šri Lanki ali na Maldivih. Lahko pa se ustavite tudi v Dubaiu.

 Kulturna tura po Šri Lanki od € 1.220 na osebo

Cena vključuje 3 nočitve v izbranih hotelih 3 in 4*, zanesljivega lokalnega vodiča, ki je hkrati šofer, vse prevoze, vstopnine in polpenzion. Vključen je tudi letalski prevoz do Colomba iz okoliških letališč.

Doplačilo za deluxe potovanje (bivanje v hotelih 4 in 5*): od 100 eur na osebo
Predlagamo naslednji program potovanja:

Fotogalerija


 

Potovanje Šri Lanka Dan 1: Colombo
Po pristanku v Colombu vas bo na letališču pričakal lokalni agent in vas odpeljal v hotel v Kulturnem trikotniku v predelu Sigiriya / Dambulla / Habarana. Colombo si lahko ogledate ob koncu potovanja po Šri Lanki, danes pa počitek in nočitev.

- večerja


Dan 2: Anuradhapura
Po zajtrku si boste ogledali še Anduradhapuro, starodavno prestolnico, katere razvaline so na severnem delu otoka. Že leta 380 pr.n.št. je Anuradhapura postala glavno mesto Šri Lanke in sinhalezijski kralji so preko 1000 let vladali iz tega čudovitega mesta. Njegove impresivne ostanke so odkrili v zgodnjem 19. stoletju in jih od takrat prenavljajo.

Sveto drevo Bo je najsvetejši kraj starega mesta in z več kot 2000 leti hkrati najstarejše drevo na Zemlji. Zraslo je iz drevesa, pod katerim je Buda dosegel razsvetljenje.

Najstarejši izmed mnogih templjev v Anuradhapuri je Thuparama Dagoba, ki naj bi hranil pravo Budino kost. Tempelj Jetavanarama Dagoba je bil včasih visok preko 100 metrov, v njem je prebivalo 3000 spoštovanih menihov.


Tu so še muzeji, čudovito obnovljen dvojni ribnik, ki so ga včasih menihi uporabljali za ritualna kopanja in ogromni rezervoarji za vodo, s katerimi so namakali riževa polja.

Ogledali si boste še Mihintale, potem pa se boste vrnili v svoj hotel.

-zajtrk, večerja


Dan 3: Sigiriya, Pollonaruwa
Zjutraj vas čaka spektakularna skalna trdnjava Sigirya ali Levja skala, ena največjih atrakcij Šri Lanke. Nekoč je bila mogocna utrdba, pozneje pa zatočišče duhovnikov. Na vrhu 200 metrov visoke izrezljane skale so postavili še palačo, ki je bila na svojem višku pravi arhitekturni dragulj. Skala se skrivnostno dviga iz džungle, do nje vodi pot mimo čudovitih kraljevih vrtov z jezerci in otočki. Vhod v trdnjavo predstavljata dve ogromni levji šapi, od koder izhaja tudi ime skale.

Popoldan sledi zanimiva starodavna Pollonaruwa. Po zatonu Anuradhapure je pred 1000 leti vzcvetela nova prestolnica Šri Lnke, Pollonaruwa. Bila je polna čudovito okrašenih zgradb, templjev in parkov. Ohranjena je kraljeva palača, jezerca s krokodili in številne druge impresivne zgradbe.

-zajtrk, večerja


Dan 4: plaža - odhod
Zjutraj obisk jamskega templja Dambulla. Ko so kralja Valagam Bahuja unicili in pregnali iz Anuradhapure, se je zatekel v to kraško jamo. Potem, ko je ponovno dobil oblast, je v jami postavil cudovit skalni tempelj. V petih dvoranah so shranjene Budine podobe, na stenah pa je upodobljeno Budino življenje.

Sledi prevoz v izbrani hotel na plaži ali na letališče. Lahko se odločite za podaljšanje počitnic na lokalnih plažah, na Maldivih ali pa boste poleteli proti domu.
Hoteli na poti (če našteti hoteli niso prosti, se jih nadomesti s podobnimi hoteli enake ali višje kategorije):
Colombo: cena standard: Ramada Colombo*** / cena deluxe: Cinnamon Grand Hotel***+ ali Hilton / cena boutique: Park Street Hotel
Sigiriya / Polonnaruwa: cena standard: Sigiriya Village*** Soba superior, klima / cena deluxe: Amaya Lake**** ali Cinnamon Lodge / cena boutique: Vil Uyana*****
Kandy: cena standard: Hotel Topaz*** / cena deluxe: Mahaweli Reach**** / cena boutique: Theva Residency****
Nuwara Eliya: cena standard: St Andrews Hotel***+, standardna soba / cena deluxe: St Andrews Hotel***+, deluxe soba / cena boutique: Warwick Gardens
Yala: cena standard: Prijankara Deluxe***, soba / cena deluxe: Cinnamon Wild***+ / cena boutique: Cinnamon Wild, hiška ob plaži


Doplačilo za bivanje v hotelih 4* in 5*: od 100 EUR na osebo


Fotogalerija