Počitnice na Šri Lanki

Sanjska potovanja, Šri Lanka, Počitnice na Šri LankiŠri Lanka je zanimiva zlasti za oglede, saj je prava zakladnica kulture in narave. Škoda pa bi bilo potovati tako daleč in si ne privoščiti tropskih počitnic.

Prav zato smo sestavili paket, ki ga enostavno dodate izbranemu potovanju in tako dobite končno ceno potovanja s počitnicami.

Potovanje po Šri Lanki lahko kombiniramo tudi s počitnicami na Maldivih in postankom v Dubaju.

Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja.

 

 

 


Počitnice na Šri Lanki od € 130 na osebo

Cena vključuje 5 nočitev z zajtrkom v hotelu Royal Palms Beach****. Ostale hotele na Šri Lanki, ki jih priporočamo, si lahko ogledate tukaj.
Predlagamo naslednji program potovanja:

Dan 1: pričetek počitnic
Po ogledu Šri Lanke vas odpeljejo v izbrani hotel na plaži. V ceno smo vključili hotel Royal Palms Resort****, po želji pa lahko bivate tudi v drugih krajih:

Negombo
Stara portugalska naselbina in danes ribiško in turistično mestece je 35 kilometrov severno od Colomba in le 5 kilometrov od letališča. Eno prvih letovišč Šri Lanke ima široke plaže, bogato izbiro hotelov vseh kategorij, restavracije in trgovine. Zanimiv je tudi stari del mesta. Ozke ulice zaznamujejo stare krščanske cerkve, okrašene s srebrom in prebarvane z živo rumeno, modro in rožnato barvo.

Kalutara
Kalutara je letovišče na jugo-zahodni obali Šri Lanke. Poznamo jo po dolgih in neobljudenih plažah, pa tudi po možnostih zanimivih ogledov okolice. V Kalutari se reka Kalu Ganga izliva v morje in del mesta tako leži na rečnem otočku, ki je z mostom povezan z ostalim mestom. Nekoč je bila Kalutara pomembno pristanišče za prodajo začimb Arabcem, kar se še danes kaže v pisani etniki in arhitekturi.

Beruwela
Beruwela 50 km severno od Colomba označuje začetek 130 kilometrov dolge peščene plaže, ki je v zadnjih desetletjih doživela hiter turistični razvoj. Ob plaži je priljubljena Bentota, vendar pa Beruwela ohranja svoje vzdušje male ribiške vasice.
Plaža je dobra za plavanje, vedno rahlo pihlja, zato je vreme prijetno. V bližini je zavetišče za želve, morda boste kakšno srečali. Hoteli so večinoma manjši in prijetni.

Bentota
Bentota jepribližno 60 km južno od Colomba, med morjem in rečno laguno. Bentota ponuja največjo izbiro vodnih športov, pa tudi rečne safarije po laguni in džungli, ki jo reže reka. Gre za lepo urejeno letovišče s številnimi odličnimi hoteli višjih kategorij. Bentota je zaradi varnega morja priljubljena tudi pri družinah. Ponujajo številne vodne športe in možnosti izletov po okolici.

Unawatuna
Unawatuna je čudovito letovišče na jugu Šri lanke, 5 km južno od mesta Galle. Ta predel je precej prizadel tsunami, vendar so hotele obnovili in čudovita peščena plaža spet privablja goste, ki si želijo mirnega oddiha na zlati plaži.
Obalo varuje koralni greben, zato je varna za plavenje. Potapljanje je tu najboljše na Šri Lanki. Izbirate lahko med hoteli vseh kategorij, v kraju so trgovine, trgovinice s spominki in internet cafeji. Do letališča so kar štiri ure vožnje.

Hikkaduwa
Hikkaduwa leži 98 km južno od Colomba. V šestdesetih letih se je začela leviti iz ribiške vasice v moderno letovišče. Tu se zbirajo deskarji in potapljači, kar prispeva tudi k živahnemu nočnemu življenju.
Tu bodo prišli na svoj račun ljubitelji čudovitega podvodnega sveta. V čisti vodi blizu obale so tako imenovani koralni vrtovi, ki si jih lahko ogledate z masko ali pa z ladjo s steklenim dnom. Prosimo, da koral ne kupujete.


Dan 2 do 5: počitnice
Dneve izkoristite za kopanje, vodne športe in oddih.


Dan 6: odhod
Prevoz na letališče (doplačilo) in polet proti domu.