Potovanje Portugalska: Madeira a la carte

Madeira_potovanje

8-dnevno potovanje po Madeiri se začne in konča v Funchalu. Občudovali in uživali boste v naravi, lepih plažah, dobri hrani. Na krožnem potovanju boste obiskali Santano, Sao Jorge, Porto Moniz in Ribeiro Bravo,

Potujete sami, zato je datum odhoda kadarkoli. Na poti imate rezervirane hotele, potujete z najetim avtomobilom.

Popotovanje priporočamo ljubiteljem narave, raziskovalcem in samostojnim popotnikom.
 

8 dnevno potovanje od € 740 na osebo


Cena vključuje letalsko vozovnico iz Benetk, nočitve v hotelih 3* po programu (7 nočitev z zajtrkom, dvoposteljna soba) in najem avtomobila (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta).

Cena informativna in je odvisna od prostih kapacitet.


Program potovanja

FotogalerijaPotovanje Portugalska, Madeira


Dan 1: Prihod
Pristanek na letališču v Funchalu in prezem avtomobila. Vožnja do severne obale Madeire, do kraja Arco de Sao Jorge. Bivali boste v prijetnih hiškah, obkroženi s plantažami, palmami in prekrasnim rožnim vrtom.

Pot: cca 40 km

Dan 2: Santana

Obiščite idilično vasico Santana na severni obali otoka. Zaznamujejo jo trikotne, s slamo prekrite, kamnite hiške, ki so jih včasih uporabljali kot kašče ali hleve. Nahajate se na izrazito kmetijskem področju z močno tradicijo. Površje je razgibano, narava je bujna, tu je tudi gozdnato področje Laurissilva – gozd je del UNESCOve svetovne dediščine.

V bližini se nahaja tudi tematski park Madeire, kjer boste spoznali življenje, zgodovino in kulturo tega zanimivega otoka. Park je odprt preko celega leta.

Santana vsako leto julija gosti velik festival tradicionalne glasbe in plesa.

Ribeiro Frio je zelo priljubljena izhodiščna točka za zanimivo “levado” – sprehod po naravi. Področje še vedno prekriva originalna vegetacija z gozdom Laurissilva – še iz prazgodovine. Tu se nahaja tudi farma postrvi, ki je vredna ogleda. In če boste že tu, si privoščite kuhano postrv ali domačo klobaso.

Pot: cca 8 km

Dan 3: Santana - samo narava!
Nad naravnim parkom Queimadas bodo navdušeni vse ljubitelji narave. Tu namreč še vedno uspeva tropski gozd. V parku je več peš poti, ki jih imenujejo levade. Priporočamo Levada do Caldeirao, ki vas bo vodila do enega najbolj oddaljenih predelov otoka s čudovitimi razgledi na severno obalo. Pot je dolga 13 kilometrov, kar je dobre štiri ure zmerne hoje.

Pot: cca 13 km

Dan 4: Sao Jorge - Porto Moniz

Danes nadaljujete svojo vožnjo po Madeiri in najprej prispete v Porto Moniz ob severni obali. Znan je po naravnih morskih bazenih in čudoviti naravi. Če bo vreme pravo, si vzemite čas za kopanje, nabiranje školjk, sprehod, fotografiranje in porcijo pečenih školjk.

Sledi Sao Vicente s svojim skalnim klifom, v katerega je izklesana kapelica. Sprehod po starem delu mesteca, ki ga je najbolj zaznamovalo bogato 18. Stoletje, je zanimiv. Takrat je bil namreč čas blaginje zlasti na račun trgovine z vinom. Velika posestva, ki so se ohranila, so imela v pritličju vinsko klet in gospodarske prostore, v nadstropju pa so bila razkošna domovanja.

Nič manj zanimiva ni okolica kraja. Obiščite podzemne jame Sao Vicente, vodeni ogled traja 30 minut. V tem primeru ne gre za kraške jame, ki smo jih vajeni, ampak za izredno zanimive tunele vulkanskega izvora, ki so nastale v času, ko je bila Madeira vulkansko še aktivna.

Bivanje v kraju Porto Moniz, ob morju.

Pot: cca 48 km

Dan 5: Porto Moniz
Divje dramatičen sever Madeire ponuja različne možnosti: zaplavate lahko v morkem bazenu, kjer vas bodo obkrožale bizarne, črne skale iz lave, ali pa pojdite na pohod vzdolž Levada do Central, ali pa okoli zahodne točke Madeire, kjer so osamljene doline, sapojemajoče strme stene in gigantski valovi. 
Za zaključek dneva vam priporočamo večerjo v eni izmed tradicionalnih ribjih restavracij  z lokalnimi specialitetami vzdolž promenade v Porto Monizu.

Dan 6: Porto Moniz - Ribeira Brava
Danes vas čaka spektakularna vožnja na južno obalo otoka. Stara cesta čez prelaz vas bo preko Boca da Encumeada popeljala do Ribeire Brave. Alternativno pot je ob obali z nepozabnimi pogledi na morje.

Ribeira Brava ali divji potok je malo mestece na jugozahodni obali Madeire, ki se hitro razvija in raste. Ob močnem deževju z gora pridrvijo velike količine vode in reka zelo hitro naraste. Sama rečna dolina je slikovita, plaza v Ribeiri pa temna, vulkanska. 

Pot: cca 30 km

Dan 7: Ribeira Brava
Prost dan za sprostitev, kopanje ali raziskovanje.

Za popolno doživetje prekrasne narave južne obale Madeire, kjer raste veliko različnih rož, se peljite vzdolž obale v smeri Calhete. Kot alternativa obali, vam tih gorski svet ponuja številne pohodne možnosti različnih težavnostnih stopenj.

Dan 8: Pot proti domu ali podaljšanje počitnic
Po zajtrku vožnja do letališča in oddaja avtomobila in let proti domu ali podaljšanje počitnic.
Če bo dovolj časa, na poti do letališča priporočamo ogled Funchala. Poglejte si znamenitosti glavnega mesta Madeire, kot sta katedrala iz 15. stoletja ali utrdba Sao Lourenco. Sicer pa potovanje lahko podaljšamo za dodatni dan ali dva.

Pot: cca 30 km

Fotogalerija