ZDA potovanje, Florida za družine, 13 dni

Sanjska potovanja, Združene države Amerike, Florida za družineKrožno potovanje po Floridi se začne in konča v Orlandu. Program potovanja je prilagojen družinam. Vožnje niso predolge, prenočujete pa v otrokom prijaznih hotelih. Toplo priporočamo nakup vstopnic za zabaviščne in tematske parke v naprej. Ponujamo znižane cene in posebne vstopnice, ki veljajo za več parkov hkrati.

Program lahko prilagodimo vašim željam. Na pot vzamete podrobna navodila za vsak dan potovanja, rezervirane imate vse nočitve in avtomobil.
 
Potujete z najetim avtomobilom. Po želji lahko uredimo tudi najem kabrioleta ali motorja. V ceno je vključen najem majhnega avtomobila, lahko pa ga zamenjamo z večjim. 

ZDA, Florida za družine, 13 dni od € 3.250 za družino
(2 odrasla in 1 otrok od 2-12.leta)


Cena od € 4.110 za družino (2 odrasla in 2 otroka od 2-12.leta)


Cena vključuje polet iz okoliških letališč, takse, 12 nočitev po programu (družinska soba), najem avtomobila (manjši avto avtomatik (pri družini 2+2 je vključen avto tipa compact), vključena je neomejena kilometrina, vsa potrebna zavarovanja in takse). Ob odhodu dobite natančn navodila za potovanje.

Doplačilo za večji avto je cca 50 eur.

Cena je odvisna od prostih kapacitet.

Cena ne vključuje:
- stroškov bencina
- dodatnih zavarovanj
- doplačila za dodatnega voznika ali za voznika mlajšega od 25 let
- stroškov cestnin in parkirnin
- stroškov vstopnin, obrokov

Doplačila:
- 2 dnevna vstopnica v Disney park (odrasli od 150 eur, otrok do 10 leta od 140 eur)
- Kennedy vesoljski center (odrasli od 45 eur, otrok do 9 leta od 35 eur)
- Everglades od 10 eur na avtomobilProgram potovanja

Fotogalerija


Dan 1: Orlando
Pristanek na letališču v Orlandu. Prevzem avtomobila in lastni prevoz do družinskega hotela v bližini zabavišča Disney World. Bivate v prostornem apartmaju.

Dan 2 do 4: Orlando
Orlando je s svojimi zabaviščnimi in tematskimi parki raj za stare in mlade. Sicer so vstopnine visoke, vendar v predprodaji ponujamo različne passe in znižane cene vstopnic za posameznike in družine. Hkrati se boste tako izognili čakanju v vrstah.

Danes se uresniči dolgoletna želja vas in verjetno predvsem vaših otrok - obisk v Walt Disney Worldu, kjer je osem zabaviščnih parkov, od tega štirje veliki. Najbolj znan je Magic Kingdom - dežela avantur, kjer bo en dan komaj zadoščal za zabavo in oglede: vožnja s pirati, potovanje skozi džunglo, vožnja s podivjanim vlakom... Ob vhodu v "deželo fantazije" obiščete tudi čudoviti "Pepelkin grad" (Cinderella Castle).

Nekatere bo zamikal Epcot center - svet prihodnosti, domišljije in fantazije. Na voljo so tudi Disneyevi Hollywoodski studiji Universal Studios, kjer vstopite v svet filma, kaskaderjev in fascinantnih filmskih trikov. Škoda bi bilo izpustiti SeaWorld! Med najbolj zanimive prebivalce spadajo delfini, pingvini, mante, orke, morski levi, želve, morski psi in skati.

Tu je Animal Kingdom, kjer prebiva kar 1700 živali 250 različnih vrst. Blizzard Beach je eden od dveh vodnih parkov s strah vzbujajočimi tobogani, prostim padom, sneženimi bazeni. Drugi vodni park je Typhoon Lagoon in je bolj primeren za družine.

Toplo priporočamo nakup vstopnic v naprej. Če se boste odločili za posebno družinsko vstopnico, bodo otroci do 11. leta jedli brezplačno v več kot 100 restavracijah po Orlandu v spremstvu odrasle osebe.


Dan 5: Orlando - St. Petersburg
Zabavišča pustite za seboj in vstopite v svet dolgih peščenih plaž Floride. Tukaj je skoraj vsak dan sončen in topel. Zavijete proti zahodni obali, peljete se skozi slikovito Tampo do St. Petersburga.

Pot: cca 180 km

Dan 6 in 7: St. Petersburg
Uživajte v morju in soncu, ter v številnih vodnih športih, ki so na voljo na obali. Zanimiv je tudi obisk Dalijevega muzeja v središču mesta. Prikupna znamenitost mesta je tudi star pomol, okoli pa so trgovinice in lep razgled na obalo. Otroke bo morda zanimal pester Aquarium.

Odpeljete se lahko v Tampo in obiščete Kubansko četrt. Raziščite peščene plaže kraja Clearwater Beach. Odpeljite otroke z ladjo in plujte z delfini, ali pa si privoščite izlet s piratsko ladjo.


Dan 8: St. Petersburg - Key Largo
Današnji dan je edini z dolgo vožnjo na celem potovanju. Peljete se vzdolž zahodne obale Floride skozi Sarasoto, Fort Myers, kjer je zanimivi Edisonov muzej, Naples, vse do otočkov Florida Keys. Key Largo, ki ga morda poznate po istoimenskem filmu s Humprey Bogartom, je najsevernejši otoček verige Keys.

Priporočamo izlet z ladjo s steklenim dnom do koralnih vrtov narodnega parka Pennekamp Coral Reef State Park. Najprej pa si seveda oddahnite ob hotelskem bazenu.

Pot: 550 km

Dan 9: Key Largo - Key West
Preko 42 mostov vas bo avtocesta, zgrajena nad morjem, pripeljala do zadnjega otočka verige Florida Keys, Key West. Med potjo boste občudovali male otočke, ki jih navdaja pravo karibsko vzdušje, nič kaj značilno za ostali del Amerike.

Na Islamoradi in Grassey Key lahko ob predhodnji rezervaciji (priporočamo dolgo v naprej) plavate z delfini. Vsekakor si privoščite tudi limonino pito, značilno za otočke.

Key West morda še najboljše pooseblja ta karibski del Amerike. Sprehodite se po malih trgovinicah živahne Duvall Street. Doživite nepozabni sončni zahod na trgu Mallory Square. Obiščite Hemingwayevo hišo ali se slikajte na najbolj južni točki ZDA. Če vsega ne boste mogli prehoditi peš, se zapeljite z legendarnim tramvajem.

Pot: cca 160 km

Dan 10: Key West - Miami
Na poti proti Miamiju prečkate Narodni park Everglades, ki je znan po svojih močvirjih, polnih aligatorjev, neštetih vodnih ptic in želv.
Priporočamo vodeni ogled parka, ponujamo različne oglede.

Pot: cca 420 km

Dan 11: Miami
Miami je sam po sebi atrakcija za mlade in starejše. Miami Beach ni samo plaža, je način življenja, kar boste kmalu odkrili. Sprehodite se po pisani Collins Avenue, ob kateri se nizajo pisane fasade v stilu Art Deco. Obiščite kubansko četrt Little Havana in odlični Seaquarium.

Miami je mlad, pisan in živahen. Svojo živahnost ohranja tudi ponoči, ko od povsod prihaja glasba in neonske luči pisano zažarijo.


Dan 12: Miami - Cocoa Beach
Danes se peljete nazaj proti severu, vendar po vzhodni obali Floride. Greste skozi Fort Lauderdale, ki ga zaradi številnih mostov imenujejo Benetke Floride. Sledi Palm Beach, Meka slavnih in bogatih. Cocoa Beach je izhodišče za obisk Cape Canaveral, kjer je Kennedyjev vesoljski center. Od tu v vesolje izstreljujejo vesoljska plovila, vse pa je odlično razloženo v muzeju in obiskovalnem centru.

Tu boste občudovali stare raketoplane, imajo pa tudi odlično simulacijo izstrelitve raketoplana. Videli boste tudi staro izstrelišče.

Ob bazenu in piratski ladji za otroke lahko užijete še zadnje sončne žarke pred povratkom domov.

Pot: cca 320 km

Dan 13: odhod
Vižnja na letališče Orlando, oddaja avtomobila in polet proti Evropi.


Fotogalerija