ZDA potovanje, Divji zahod za družine

ZDA potovanje divji zahod kanjoni za družine
Potovanje traja 17 dni. Začne se v San Franciscu, od koder potujete ob obali Kalifornije na jug, preko Los Angelesa do San Diega. Med potjo je dovolj časa za obisk slavnih zabaviščnih parkov. V Arizoni prenočujete na pravem kavbojskem ranču, večer preživite ob tabornem ognju in glasbi. Ogledate si čudovite kanjone: Veliki kanjon, Bryce, Zion in Monument Valley. V vsakem kraju je dovolj časa za počitek in zabavo za otroke. Potovanje se konča v Las Vegasu.
 
Potujete z najetim avtomobilom. Na poti imate rezervirane hotele, dodamo lahko vodene oglede. Na pot greste dobro pripravljeni, z zemljevidi in natančnimi navodili.
 

Divji zahod za družine od € 5.450 za družino
(2 odrasla in 1 otrok od 2-12. leta)

 

*Program je na volje od 01.04.2015.

Cena vključuje polet iz okoliških letališč, takse, 16 nočitev po programu (družinske sobe ali suite, ki sprejmejo štiri goste), najem avtomobila (vključena je neomejena kilometrina, CDW, letališke in ostale takse, en tank goriva in dodatno zavarovanje v višini do 1 mio usd škode). Voznik mora biti star vsaj 25 let (od 21 do 25 let je doplačilo). Vključena je oddaja v drugem kraju, ob odhodu dobite natančno potovalno knjigo z zemljevidi in napotki ter kupon za obed v Hard Rock Cafe.

Doplačilo za bivanje na ranču od 311 EUR na osebo.

Cena velja od 1.4.2015 in je odvisna od prostih kapacitet.

Opcijski paket ogledov: cena od 289 eur na odraslega in od 235 eur za otroka do devetega leta.

Cena vključuje:

  • Alcatraz Cruise v San Franciscu
  • Ogled Universal Studios (dnevna vstopnica) v Los Angelesu
  • Vstopnica za SeaWorld v San Diegu
  • železniška vozovnica za historični vlak od Williamsa do Velikega kanjona
  • izlet z džipi po Monument Valley
Program potovanja

Fotogalerija


Dan 1: San Francisco, prihod
Prihod v City by the Bay, eno najbolj romantičnih mest na svetu. Prevzem avtomobila na letališču in vožnja v hotel.

Hotel: Best Western Plus Grosvenor Airport Hotel***

 
Dan 2: San Francisco
Možnosti ogledov so neštete, tako za otroke, kot za odrasle. Obiščite Muzej znanosti, Muzej igrač in kolonijo morskih levov, ki je poselila pomol v središču mesta. Priporočamo vodeni ogled mesta (doplačilo) in zloveščega zapora Alcatraz.


Dan 3: San Francisco - Pismo Beach
Danes se boste peljali ob slikoviti obali Kalifornije, po Hihhway No. 1. Na eni strani gore, na drugi pa ocean in nešteti zalivi, kjer se sončijo morski levi. Prenočujete v letovišču Pismo Beach.

Pot: 395 km
Hotel: Oxford Suites*** (družinska suita)


Dan 4: Pismo Beach
Dan je namenjen počitku na plaži.


Dan 5: Pismo Beach - Los Angeles
Med potjo proti Los Angelesu lahko obiščete Santa Barbaro ali se ustavite na tortici v danskem Solvangu. Prihod v Los Angeles zvečer.

Pot: 325 km
Hotel: Candlewood Suites Hawthorne*** (suita)


Dan 6: Los Angeles
Prost dan za ogled mesta. Otroci bodo verjetno želeli obiskati Disney World ali Universal Studios. Ponujamo znižane cene vstopnic. Ali pa si ogledate mesto v spremstvu lokalnega vodiča ali sami.


Dan 7: Los Angeles - San Diego
Če vam je včeraj zmanjkalo časa, lahko Disneland obiščete tudi danes. Nadaljujete pot na jug, v sončni San Diego.

Pot: 210 km
Hotel: Sommerset Suites Hotel*** (suita)


Dan 8: San Diego
Priporočamo ogled parka SeaWorld, kjer boste lahko božali delfine in spoznali orke. Tudi center mesta je prijeten, v mehiškem duhu. San Diego ima tudi lepe plaže, primerne za kopanje.


Dan 9: San Diego - Tuscon / Tombstone
Danes vas čaka dolga vožnja, zato začnite dan zgodaj. Peljali se boste skozi puščavski svet Kalifornije in Arizone. V historičnem kavbojskem mestecu Tombstone je ranč Apache Spirit. Izbirate lahko med bivanjem v hotelu ali na ranču.

Ranč ponuja edinstveno izkušnjo, med katero lahko doživite pravi divji zahod. Ponujajo jahanje in številne druge aktivnosti. Ranč je zasnovan kot kavbojska vasica iz leta 1881. Zajahajte konja, doživite prijeten večer ob ognju in glasbi. Na ranču imajo tudi bazen, kjer bodo otroci gotovo uživali.

Pot: 770 km
Hotel: Radisson Suites Tuscon*** (apartma) ali Apache Spirit


Dan 10: Touscon / Tombstone / Apache Spirit ranč
Prost dan za nepozaben dan na ranču ali za obisk Touscona, Tombstona ali bližnjega narodnega parka Saguaro, kje rastejo orjaški kaktusi iz stripov in risank. Zanimiv je tudi obisk filmskih studijev, kjer so snemali številne kavbojske filme.

Še posebej zanimiv je Tombstone, kjer so nekdaj kopali srebro. Mesto je bilo bogato, imeli so kar štiri cerkve, šolo, dve banki, izdajali so tri časopise, tu je bilo 110 saloonov. V mestu se je odvijal tudi znani spopad med skupino Cowboys in bratje Earp, znan kot spopad pri O.K Corralu. Proti koncu 19. stoletja je rudnike preplavila voda in ljudje so se začeli odseljevati. Glavna ulica Allen Street je še danes enaka kot v časih, ko so po njej jezdili kavboji in se sprehajale dame v dolgih oblekah.


Dan 11: Touscon / Tombstone - Flagstaff
Skozi Phoenix in rdečo deželo v okolici Sedone prispete v Flagstaff, izhodiščno točko za ogled Velikega kanjona.

Pot: 530 km
Hotel: Springhill Suites by Marriott*** (suita)


Dan 12: Grand Canyon
Danes je dan za ogled Velikega kanjona. Priporočamo, da se do kanjona peljete s historičnim vlakom, ki pelje iz Flagstaffa. Vstopnica je ob doplačilu oziroma je vključena v opcijski paket (cena spodaj).


Dan 13: Flagstaff - Monument Valley - Page, Lake Powell
Še en nepozaben dan v čarobni kavbojski deželi. Obiskali boste slikovito Monument Valley, puščavsko deželo indijancev Navajo, ki je posejana z rdečimi osamelci nenavadnih oblik. Deželo boste prepoznali iz številnih filmov in reklam.

Priporočamo izlet z džipi v spremstvu indijanskega vodiča. Izlet je ob doplačilu, vključen je v opcijski paket (cena spodaj).

Pot: 480 km
Hotel: Moenkopi Legacy Inn & Suites*** (suita)


Dan 14: Page, Lake Powell
Današnji dan lahko izkoristite za kopanje v jezeru Powell. Morda se boste odpravili na izlet s čolnom v slikovite kanjone, ki jih je zalilo to mogočno umento jezero ali pa boste obiskali enega najlepših kanjonov, Antelope Canyon.


Dan 15: Page - Bryce Canyon - Zion Canyon
Skoszi slikovito pokrajino se odpravite proti kanjonu Bryce, ki je za številne obiskovalce najlepši v ZDA. Gre za veliko kotlasto udornino, iz katere se dvigajo nenavadni stolpi iz rdečega, rumenega in belega peščenjaka. Po dolgi vožnji se bo verjetno prileglo nekaj gibanja, zato priporočamo sprehod v dno kanjona.

Sledi še en kanjon, Zion, ki je popolnoma drugačen. Rdeče stene se navpično dvigajo iz rečnega dna. Presenečenj pa še ni konec. Nocoj prenočujete na čudovitem ranču Zion Mountain Resort. Izvedeli boste veliko o kulturi in zgodovini tukajšnjih indijanskih plemen, večer boste preživeli ob tabornem ognju, po ranču pa se sprehajajo konji in bizoni.

Pot: 230 km
Hotel: Zion Mountain Resort***


Dan 16: Zion Canyon - Las Vegas
Ogled kanjona Zion (če je včeraj zmanjkalo časa) in vožnja v Las Vegas, svet zabave in iger na srečo.

Pot: 460 km
Hotel: Hilton Grand Vacations on the Las Vegas Strip*** (suita)


Dan 17: odhod
Prevoz na letališče, oddaja avtomobila in polet proti domu. Bivanje v Las Vegasu lahko za kakšen dan tudi podaljšate.


Opcijski paket ogledov: cena od 289 eur na odraslega in od 235 eur za otroka do devetega leta.

Cena vključuje:

  • Alcatraz Cruise v San Franciscu
  • Ogled Universal Studios (dnevna vstopnica) v Los Angelesu
  • Vstopnica za SeaWorld v San Diegu
  • železniška vozovnica za historični vlak od Williamsa do Velikega kanjona
  • izlet z džipi po Monument Valley


Fotogalerija