ZDA potovanje, 8-dnevno potovanje na Florido

Sanjska potovanja, Združene države Amerike, Florida

Potujete sami, na poti imate rezervirane hotele, avto, po želji oglede in vstopnice v parke ter seveda letalski prevoz. Pred odhodom vas opremimo z natančnimi navodili in vsemi potrebnimi dokumenti, zato je potovanje enostavno. Odhodi so vsak dan glede na zasedenost letal in hotelov.
 
Potujete z najetim avtomobilom. Po želji lahko uredimo tudi najem kabrioleta. V ceno je vključen najem srednje velikega avtomobila, lahko pa ga zamenjamo z večjim.
 

ZDA, 8-dnevno potovanje po Floridi od € 2.600 za družino
(2 odrasla in 1 otrok do 12. leta)


Cena od € 3.280 za družino (2 odrasla in 2 otroka do 12. leta)


Cena vključuje polet iz okoliških letališč, takse, 7 nočitev v hotelih po programu (ali hotelih enake kategorije) ( (v sobi skupaj bivajo do 2 odrasla in 2 otroka), najem avtomobila tipa Compact (avtomatik, vključena je neomejena kilometrina, vsa potrebna zavarovanja in takse). Ob odhodu dobite natančn navodila za potovanje.

Cena je odvisna od razpoložljivosti kapacitet.

Doplačila:
- 2 dnevna vstopnica v Disney park (odrasli od 150 eur, otrok do 10 leta od 140 eur)
- Kennedy vesoljski center (odrasli od 45 eur, otrok do 9 leta od 35 eur)
- Everglades od 10 eur na avtomobil

Cena ne vključuje:
- stroškov bencina
- dodatnih zavarovanj
- doplačila za dodatnega voznika ali za voznika mlajšega od 25 let
- stroškov cestnin in parkirnin
- stroškov vstopnin, obrokov


Program potovanja

Fotogalerija


Dan 1: Orlando
Pristanek na letališču v Orlandu. Prevzem avtomobila in lastni prevoz do hotela Rosen Inn***, ki je prijazen družinam in v bližini tematskih parkov.
Prosto in nočitev.

Hotel: Rosen Inn***, nočitve brez hrane
Kratek opis hotela:
Hotel ponuja stil in udobje ter odlične storitve za prijazno ceno. Vse sobe imajo hladilnik, mikrovalovno pečico, strojček za pripravo kave, TV, brezplačen Wi-Fi internet in sef. V hotelu je tudi mini trgovina z živili, ki je odprta 24 ur, bar, restavracija.
Hotel je nasproti kompleksa Pointe Orlando, kjer je velika izbira zabave, restavracij in barov, trgovin in butikov. Rosen Inn at Pointe Orlando je le nekaj minut vožnje oddaljen od zabaviščnik in tematskih parkov.

Dan 2 do 3: Orlando
Orlando je s svojimi zabaviščnimi in tematskimi parki raj za stare in mlade. Sicer so vstopnine visoke, vendar v predprodaji ponujamo različne passe in znižane cene vstopnic za posameznike in družine. Hkrati se boste tako izognili čakanju v vrstah.

Danes se uresniči dolgoletna želja vas in verjetno predvsem vaših otrok - obisk v Walt Disney Worldu, kjer je osem zabaviščnih parkov, od tega štirje veliki. Najbolj znan je Magic Kingdom - dežela avantur, kjer bo en dan komaj zadoščal za zabavo in oglede: vožnja s pirati, potovanje skozi džunglo, vožnja s podivjanim vlakom... Ob vhodu v "deželo fantazije" obiščete tudi čudoviti "Pepelkin grad" (Cinderella Castle).

Nekatere bo zamikal Epcot center - svet prihodnosti, domišljije in fantazije. Na voljo so tudi Disneyevi Hollywoodski studiji Universal Studios, kjer vstopite v svet filma, kaskaderjev in fascinantnih filmskih trikov. Škoda bi bilo izpustiti SeaWorld! Med najbolj zanimive prebivalce spadajo delfini, pingvini, mante, orke, morski levi, želve, morski psi in skati.

Tu je Animal Kingdom, kjer prebiva kar 1700 živali 250 različnih vrst. Blizzard Beach je eden od dveh vodnih parkov s strah vzbujajočimi tobogani, prostim padom, sneženimi bazeni. Drugi vodni park je Typhoon Lagoon in je bolj primeren za družine.

Toplo priporočamo nakup vstopnic v naprej. Za obisk parkov ponujamo kombinirane, več dnevne vstopnice po znižanih cenah. Če se boste odločili za posebno družinsko vstopnico, bodo otroci do 11. leta jedli brezplačno v več kot 100 restavracijah po Orlandu v spremstvu odrasle osebe.

Dan 4: Orlando - Kennedyjev vesoljski center
Zgodaj zjutraj se odpravite do Kennedy vesoljskega centra. Vožnja z Orlanda traja približno eno uro. Sledi obisk Kennedy Centra. 
Kennedyjev vesoljski center bo poučna in nepozabna dogodivščina, ki jo lahko doživite le na Floridi. Tu boste spoznali astronavte, ki so že bili v vesolju, njihove zgodbe in najnovejšo vesoljsko tehniko NASSE. Spoznajte zgodovino raziskovanja vesolja, najnovejša spoznanja in presenetljiva dejstva, ki vas bodo vedno znova presenečala. Po centru se boste peljali s posebnim avtobusom, ves čas pa vas bo spremljal lokalni vodič in vam razlagal o zanimivostih centra. Ustavili se boste v International Space Station (na Mednarodni vesoljski postaji), na opazovalni ploščadi in v razstavišču Saturn V.

Dan 5: Orlando - Miami
Vožnja v Miami, nastanitev v hotelu Days Inn Oceanside** na plaži Miami Beach ter prosto za kopanje ali oglede.

Hotel: Days Inn Oceanside**, nočitev
Kratek opis hotela:
Hotel je neposredno na plaži, v središču Miami Beach-a. Miami Beach ni samo plaža, je način življenja. Do glavnih znamenitosti, kot so Art Deco District, slavna Lincoln Road, trgovin Bal Harbour in Convention Centra je le kratka vožnja.
Hotel je zelo priljubljen pri družinah, saj svojim gostom nudi ogrevan bazen, teraso z brezplačno uporabo ležalnikov in brisač. Hotel nudi bare, restavracijo.
Ima 145 sob, ki imajo kopalnico, wc, sušilec za lase, klimo, telefon, TV, strojček za pripravo kave in sef. Hotel ima parkirišče, za katerega boste odšteli okvirno 20 USD na dan.

Dan 6: Miami -  močvirja Everglades
Danes se iz Miamia odpravite do narodnega parka Everglades, ki je znan po svojih močvirjih, polnih aligatorjev, neštetih vodnih ptic in želv. Priporočamo vodeni ogled parka, kjer se boste v spremstvu vodiča po močvirju vozili s posebnimi čolni in aligatorje opazovali povsem do blizu.

Dan 7: Miami – ogled mesta in počitnice
Miami je sam po sebi atrakcija za mlade in starejše. Miami Beach ni samo plaža, je način življenja, kar boste kmalu odkrili. Sprehodite se po pisani Collins Avenue, ob kateri se nizajo pisane fasade v stilu Art Deco. Obiščite kubansko četrt Little Havana in odlični Seaquarium. Miami je mlad, pisan in živahen. Svojo živahnost ohranja tudi ponoči, ko od povsod prihaja glasba in neonske luči pisano zažarijo.

Dan 8: odhod
Vožnja na letališče v Miamiu, oddaja avtomobila in polet proti Evropi.


Fotogalerija