Potovanje Španija, Andaluzija

Potovanje Španija Andaluzija

8-dnevno potovanje poŠpaniji, po temperamentni Andaluziji je primerno za ljubitelje kulture, arhitekture, zabave, dobre hrane in za raziskovalce. Ogledate si bisere Španije: Malaga, Granada, Sevilla, Cordoba.

Potujete sami, zato je datum odhoda kadarkoli. Na poti imate rezervirane hotele, potujete z najetim avtomobilom.

 

8 dnevno potovanje od 520 na osebo


Cena vključuje hotele 3* po programu (7 nočitev, dvoposteljna soba) in najem avtomobila (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta). Letalski prevoz ni vključen v ceno potovanja in ga dodamo na željo stranke. Iz Benetk v Malago do konca oktobra leti Ryan Air.

Cena je okvirna in velja v letu 2017 - od 500 do 685 eur na osebo.

Cena ne vključuje:
- stroškov bencina
- dodatnih zavarovanj
- doplačila za dodatne voznike in za voznike mlajše od 25 let
- stroškov cestnin in parkirnin
- vstopnin, obrokov
- letalskega prevozaAndaluzija je tista prava Španija. Bikoborbe, tapas in flamenco imajo svoje korenine prav na jugu Španije. Andaluzija je vroča v vseh pogledih. Ljudje so odprti, vroča so poletja in vroče so zabave.

Andaluzija je dežela, ki jo prežema arabska kultura. Ogledali si boste starodavna mesta, ki so s svojo lepoto zaslovela po Evropi in svetu. Nasprotje kamnitim in izrezljanim mestom so zeleni vinogradi, med katerimi čepijo bele, spokojne vasice.


Program potovanja

Fotogalerija


Dan 1: Pristanek v Malagi

Pristanek v Malagi in prevzem avtomobila in vožnja do Pizarre.

Malaga je tipično špansko obmorsko mesto. Stari center je prepreden z ozkimi ulicami, spomeniki in čudovitimi vrtovi. Poseben čar pa ji daje živahno življenje, ki utripa globoko v noč. Malaga je rojstno mesto Picassa, ima pa tudi privlačne plaže, polne hotelov.

Danes prenočujete v Pizarri, 30 kilometrov severno od Malage.

Pot: cca 30 km


Dan 2: Pizarra – Granada
Današnji cilj je Granada, glavno mesto zadnjega mavrskega imperija. Tu se nahaja palača Alhambra, ena najbolj prepoznavnih palač Španije. Vendar pa Granada ponuja še veliko več – mavzolej Katoliških monarhov, tipične španske restavracije s tapami, boemske bare in skrivnostne ulice, prepojene z zgodovino.

Pot: cca 155 km


Dan 3: Granada
Cel dan je namenjen raziskovanju Granade.


Dan 4: Granada – Cordoba
Danes odkrivate Cordobo. Mezquita je ena najlepših islamskih zgradb in symbol culture, ki je tu cvetela v času, ko je bila Cordoba največja kulturna prestolnica zahodne Evrope.

Mesto raziščite peš ali najamite kolo. Mesto je polno starih palač, ozkih ulic, trgov in dvorišč. Privoščite si kozarec odličnega domačega vina.
Zanimiva bo tudi Juderia, židovska četrt, čaka pa vas tudi moderni del mesta s svojimi trgovinami in živahnim utripom.

Od aprila do junija Corodba zaživi s svojimi festivali. Visoke temperature in večinoma sončno vreme na ulice privabijo domačine in turiste.

Pot: cca 270 km


Dan 5: Cordoba – Sevilla
Na vožnji do Seville se ustavite v Carmoni, kjer si lahko ogledate mavrki grad, kraj pa je poznan po odličnem vinu in olivnem olju.
Popoldne prispete v Sevillo, sledijo prvi ogledi in nočitev.

Pot: cca 145 km


Dan 6: Sevilla
Za raziskovanje Seville imate na voljo ves dan. Pravijo, da imajo nekatera mesta lepoto, druga pa dušo. Sevilla ima oboje.
Predvsem pa ima bogato zgodovino, potopili se boste kar 3000 let v preteklost. Sevilla ima številne arhitekturne atrakcije.  Med drugim si lahko ogledate park Parque de Maria Luisa, mestno četrt Santa Cruz, katedralo in kraljevo palačo Alcazar.


Dan 7: Sevilla – Jerez de la Frontera – Arcos – Ronda – Pizarra
Jerez de la Frontera je glavno mesto province Cadiz, ki je poznana predvsem po svojih peščenih plažah, belih vasicah in šeriju. Tu se nahaja tudi gorati Narodni park Grazalema. Priporočamo postanek in ogled vsaj dela impresivnih apnenčastih sten, sotesk in podzemnih jam.

Jerez je znan po konjih, šeriju in flamencu – prava Španija!

Arcos je ena najbolj slikovitih belih vasic Andaluzije, saj čepi vrh apnenčaste pečine.
Stari del mesta je labirint tlakovanih ulic, ki jim kraljuje grad, Castillo de los Arcos. Obisk je vreden že zaradi razgleda.

Ronda je hitro rastoče mesto, kljub temu pa ohranja starodavni šarm. Znana je po soteski El Tajo, po kateri reka Guadalevin seka center mesta.

Proti večeru prispete v slikovito, malo mestece Pizarra, ki leži v rečni dolini pod Sierra del Hacho. Ste v osrčju španskega podeželja.


Dan 8: Pot proti domu ali podaljšanje počitnic
Po zajtrku vožnja do Malage, oddaja avtomobila na letališču in let proti domu ali podaljšanje počitnic.


Fotogalerija