Potovanje po Kubi

Dežela, ki je obtičala v času, pa je kljub temu čudovita in nepozabna. Še vedno komunistični karibski otok danes hitro spreminja svojo podobo. Čudovita narava, ki jo kronajo nepozabne plaže, cigare in prastari, danes že slikoviti avtomobili – Kuba je slikovita dežela, ki ponuja številne naravne in kulturne posebnosti.

Večina ljudi se odloči za počitnice v enem izmed številnih velikih, all inclusive hotelov. Kljub temu ali pa morda prav zaradi tega pa je Kubo več kot zanimivo tudi raziskati. 

Potujete sami, zato je datum odhoda lahko kadarkoli. Med potovanjem imate v naprej rezervirane hotele in avto, sicer pa ste samostojni.

Programe potovanj lahko prilagodimo vašim željam.

Popotovanje priporočamo ljubiteljem narave in drugačne kulture, popotnikom. 

Biseri potovanja: Varadero, Havana, Prašičji zaliv, Playa Larga, Cienfuegos, Trinidad, Sancti Spiritus, Santa Clara, Cayo Santa Maria


Potujete lahko preko celega leta, najbolj pa priporočamo od oktobra do maja.


 

8 dnevno potovanje od € 1.580 na osebo


Cena vključuje letalsko vozovnico iz bližnjega letališča, 7 nočitev v hotelih po programu ali podobnih, v dvoposteljni sobi, obroke po programu, najem avtomobila (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta).

Cena je informativna in je odvisna od prostih kapacitet.


Program potovanja

FotogalerijaDan 1: Varadero
Polet proti Kubi in pristanek v Varaderu. Prevoz do hotela (ob doplačilu).

Hotel: Tuxpan***+ ali podoben, večerja


Dan 2: Varadero - Havana
Zjutraj se boste v hotelu srečali z lokalnim predstavnikom, ki vam bo posredoval vse pomembne informacije in predal potovalne dokumente, ki jih še potrebujete. Sledi prevzem avtomobila v bližini hotela. Vaše potovanje po Kubi se lahko začne!

Vožnja v Havano, nastanitev v hotelu. Priporočamo, da se sprehodite po slikovitem starem delu mesta. Obiščite El Floridita in La Bodeguita del Medio, priljbuljeni točki Hemingwaya. Morda vas bo zamikal romantični večerni sprehod po Maleconu.

Havana je zagotovo eno najbolj zanimivih in posebnih mest sveta, ne samo Karibov. Kljub temu, da je ne obnavljajo, je preprosto lepa. Ima bogato zgodovino, ki jo čutite ob sprehodu po njenih ulicah. Prav tako ima prav posebno energijo, ki vas bo brez dvoma zapeljala.

Obroki: zajtrk
Pot: 150 km
Hotel: Memories Miramar**** ali podoben


Dan 3: Havana
Cel dan imate čas za raziskovanje izredno zanimive prestolnice. Priporočamo novi del mesta, Muzej ruma ali pa ogled Hemingwayevega doma Finca Vigia. Več kot vrednen je obisk pokopališča Necropolis Cristobal Colon, ki je odprta knjiga otoške zgodovine. Zapeljite ali sprehodite se po Malecon, 8 km dolgi obalni promenadi, ki je od nekdaj priljubljena tudi pri umetnikih in poetih. Glavni trg starega mesta, Plaza Vieja, je srce Havane, tu se z roko v roki srečata barok in art nouveau. Eden najboljših muzejev Havane je Museo Napoleonico ali Hemingway.. V Havani bi lahko preživeli cel teden!

Obroki: zajtrk
Hotel: Memories Miramar**** ali podoben
 

Dan 4: Havana - Playa Larga
Odpeljete se proti jugovzhodu. Vozite se mimo plantaž sladkornega trsa in palm in prispete v Prašičji zaliv, prizorišče spodletelega napada na Castrov režim.

V La Boci obiščete največjo farmo krokodilov na Kubi. Popoldne prispete v Playa Larga, nastanitev in nočitev.

Obroki: zajtrk
Pot: 180 km
Hotel: Hotel Playa Larga** ali podoben


Dan 5: Playa Larga - Cienfuegos - Trinidad
Danes najprej raziščete Cienfuegos, mesto kubanske kulture. Je edino mesto na Kubi, ki so ga ustanovili francoski priseljenci in si zasluži svoj vzdevek Biser juga. Če ima Kuba svoj Pariz, ste pravkar tu. Sprehodite se po Paseo del Prado, obiščite muzej Tery in park Jose Marti, ki združuje najlepšo arhitekturo mesta.

Popoldne se odpeljete v Trinidad, nastanitev in nočitev.

Obroki: zajtrk, večerja
Pot: 210 km
Hotel: Hotel Costasur*** ali podoben


Dan 6: Trinidad - Sancti Spiritus
Takoj zjutraj raziščete najstarejše mesto Kube, ki je v celoti zavarovano pod UNESCOm. Mesto je prepredeno s tlakovanimi ulicami, ob katerih se nizajo lepo ohranjene kolonialne zgradbe in palače z romantičnimi dvorišči. Trinidad je popolno ohranjeno špansko kolonialno mesto, ki je bilo nekoč bogato, kar se še danes kaže v razkošnih mestnih palačah.

Popoldne priporočamo obisk narodnega parka Topes de Collantes. Visoka pokrajina ima vrhove, ki se dvignejo tudi nad 1000 metrov. Največja atrakcija je narava sama s svojimi jamami, rekami, slapovi in kanjoni.

Nadaljujete vožnjo v Sancti Spiritus, nastanitev in nočitev.

Obroki: zajtrk
Pot: 75 km
Hotel: Hotel Los Laureles*** ali podoben


Dan 7: Sancti Spiritus - Cayo Santa Maria - Santa Clara
Po zajtrku se začne vaša slikovita pot po otočkih (Cayos) severno od glavnega otoka. Otočki so povezani s cesto, med potjo pa naredite daljši postanek za počitek in kopanje na sanjskih plažah otočka Santa Maria.

Popoldne vožnja v historično mestece Santa Clara, nastanitev in nočitev.

Obroki: zajtrk
Pot: 255 km
Hotel: Hotel Los Caneyes*** ali podoben


Dan 8: Santa Clara - Varadero
Ogledate si mavzolej Che Guevare (ob ponedeljkih je zaprto), potem pa se odpravite nazaj v Varadero. Toplo priporočamo še nekaj dni ali teden počitnic v enem izmed resortov, sicer pa oddaja avtomobila v mestu, taksi prevoz na letališče in polet proti domu.

V Varaderu in okolici ponujamo številne odlične hotele, ponudbo vam glede na vaše datume pošljemo naknadno.

 

Fotogalerija