Čarobna Vrtna cesta, 12 dni

Potovanje južna Afrika Garden Route12-dnevno potovanje se začne in konča v Cape Townu. Raziskali boste prostranstva pokrajine Little Karoo, narodni park Addo, kjer boste spoznali slone, predvsem pa boste sledili Vrtni cesti, ki velja za eno najlepših potovanj na svetu.

Potujete sami, zato je datum odhoda lahko kadarkoli. Med potovanjem imate v naprej rezervirane hotele in avto, sicer pa ste samostojni.

Programe potovanj lahko prilagodimo vašim željam.

Popotovanje priporočamo ljubiteljem kulture, raziskovalcem in samostojnim popotnikom.

Potujete lahko preko celega leta.


 

12 dnevno potovanje od € 1.240 na osebo


Cena vključuje letalsko vozovnico iz bližnjega letališča, nočitve v hotelih 4* po programu (10 nočitev z zajtrkom, dvoposteljna soba. Krugerjev narodni park polpenzion) in najem avtomobila v Južnoafriški republiki (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta).

Cena je informativna in je odvisna od prostih kapacitet.


Program potovanja

FotogalerijaDan 1: Prihod v Cape Town
Dopoldan pristanek na letališču v Cape Townu, prevzem avotomobila na letališču in vožnja v hotel. Ostanek dneva prost za počitek.
 

Dan 2: Cape Town
Prost dan za samostojne oglede mesta. Ponudimo lahko tudi v angleščini vodene izlete (toplo priporočamo): ogled glavnih mestnih znamenitosti, Vinski vlak, izlet na okoliške vinograde, lahko pa ponudimo tudi privatnega vodiča.

Hotel: Strand Tower**** ali podoben


Dan 3: Cape Town - Oudtshoorn
Potujete proti severovzhodu, v Little Karoo. Okoliške gore popijejo večino dežja, zato je tu pokrajina suha, kljub temu pa je ena najbolj raznolikih predelov Južne Afrike. Obenem je tu svetovno znano sadjarsko in vinorodno območje, zato priporočamo postanek v eni izmed številnih vinskih kleti na poti.
Prečkali boste majhne podeželske kraje, ki izgledajo kot Nizozemske vasice iz 19. stoletja.
Pozno popoldne boste prispeli v Oudtshoorn, središče Karooja.

Pot: 420 km
Hotel: Gumtree*** ali podoben


Dan 4: Oudtshoorn
Cel dan imate na voljo za raziskovanje Oudtshoorna in predvsem njegove zanimive okolice. Oudtshoorn imenujejo tudi nojevska prestolnica sveta, farme nojev pa so le ena od atrakcij. Poleg farme nojev priporočamo obisk jam Cango, ki tvorijo največji jamski sistem Afrike. Čudovit je tudi gorski predel Swartberg, ki je zavarovan pod svetovno dediščino. Tu je še rezervat Gamkaberg, kjer prebivajo gorske zebre.

Nočitev v kraju Oudtshoorn


Dan 5: Oudtshoorn - Graaff - Reinet
Priporočamo, da vstanete zelo zgodaj in sončni vzhod pričakate v rezervatu Meerkat. Tu boste videli divje surikate, kako pojejo zajtrk in se očedijo (vstopnina doplačilo), potem pa nadaljujete pot v kraj Graaff-Reinet.
Le 15 kilometrov iz kraja vas čaka Valley of Desolation, ki vas bo prevzela z visokimi stenami in stolpi, ki se dvigajo do 120 metrov visoko. Nahajate se v narodnem parku Camdeboo, kjer živi preko 220 vrst ptic, 43 vrst sesalcev in uspeva preko tristo vrst rastlin. Morda boste opazili ogroženo gorsko zebro, gazelo, bizona, z malo sreče pa še mogočnega črnega orla ali korija, ki je najtežja leteča ptica na svetu.

Pot: 320 km
Hotel: Karoopark*** ali podoben

Dan 6: Graaff-Reinet - Slonji narodni park Addo
Tretji največji narodni park v Južni Afriki so ustanovili leta 1931, ko je v okolici prebivalo le še enajst slonov. Danes jih je preko 600, družbo pa jim delajo tudi levi, bizoni, črni nosorogi, hijene, leopardi, antilope in  zebre. Ker se park razprostira vse do morja, se lahko pohvali, da kot edini park na svetu gosti velikih 7 in ne 5. Prištejemo lahko še kita in belega morskega psa.

Prenočite v Zuuberg Mountain Village, majhnem in edinstvenem historičnem gorskem hotelu z narodnim parkom ob vznožju. V hotelu rezervirate eno od številnih aktivnosti: jahanje slonov ali konjev, vodene sprehode ali safari po parku (doplačilo).

Hotel: Zuurberg*** ali podoben

Dan 7: Slonji narodni park Addo
Prost dan za aktivnosti in safari po želji, rezervacija v hotelu.
 

Dan 8: Addo - Knysna
Danes pričenjate s potovanjem po Vrtni cesti, ki povezuje Mossel Bay na zahodu in Plettenberg Bay na vzhodu. Vmes je 300 kilometrov neverjetne pokrajine, ki se preliva od osupljivo lepih samotnih morskih zalivov do gričev in gora v ozadju, ponuja pa neštete oglede in aktivnosti.
Peljete se skozi Port Elizabeth, ki slovi po svojih peščenih plažah. Sledi Jeffreys Bay, kjer boste videli deskarje na ogromnih valovih. Kar nekaj časa prihranite za narodni park Tsitsikama. Sprehodite se ob ustju reke Storms River. Peljali se boste preko Bloukrans, najvišjega mostu afrike. Pogumni se lahko odločijo za 216 metrski bungee skok!

Pot: 350 km
Hotel: Stays**** ali podoben

Dan 9: Knysna
Dan za odkrivanje okolice. Priporočamo: razgledno točko the Heads, z malo sreče boste videi tudi kita. Obiščite Featherbed nature Reserve in raziščite laguno Knysne. Obiščete lahko tudi rudnik zlata Millwood ali pa gozd Hoekwil, kjer uspeva drevo Woodville - staro je kar 800 let.
 

Dan 10: Knysna - Hermanus
Zgodnji zajtrk in že greste na pot. Danes raziskujete Kap Agulhas, najjužnejšo točko Afrike, ki deli Atlantski in Indijski ocean. Strah in trepet mornarjev od vekomaj slovi po divjih pomorskih nevihtah in valovih, ki so visoki tudi 30 metrov. Tu naj bi potonilo kar 150 ladij.
Po fotografiji ob svetilniku obiščite še Narodni park Agulhas. Od junija do novembra boste verjetno v morju opazili kite, sicer pa tu prebivajo številne ptice, narava je osupljiva.

Pot: 440 km
Hotel: Potting Shed*** ali podoben


Dan 11: Hermanus - Cape Town
Okoli vas se bodo počasi prebujali vinogradi. Franschhoek je središče vinogradništva, zato si vzemite čas za dobro kosilo in kozarec vina. Zanimiv je postanek v prevzgojnem centru Drakenstein, kjer je svoja zadnja zaporniška leta preživel Nelson Mandela. Obiščete lahko hišo, kjer je preživel zadnjih 14 mesecev.
Zvečer prispete v Cape Town, oziroma okolico, hotel ob plaži.

Pot:190 km
Hotel: Castle Hill*** ali podoben

Dan 12: Cape Town, odhod
Po želji lahko bivanje v Cape Townu podaljšate, ali pa prevoz na letališče, oddaja avtomobila in polet v Evropo.

 

Fotogalerija