Havaji čisto od blizu: Oahu, Kauai, Maui, Big Island

Sanjska potovanja, Havaji, Potovanje Oahu, Kauai, Maui in Big IslandDoživite Havaje čisto od blizu in obiščite najbolj priljubljene otoke Havajev: Oahu, Kauai, Maui in Big Island.

Oahu:
dom glavnega mesta Havajev in večine prebivalcev havajskega otočja. Oahu je živahna me'šanica narave in kulture. Preverite valove na Severni obali, ki jo obiskujejo najbolj vešči jezdeci valov. Obiščite številne muzeje in parke. Doživite plažo Waikiki.
Na Oahuju ne zamudite: plaža Waikiki, Pearl Harbor, Hanauma Bay, razgledna točka Nuuanu Pali, Severna obala

Kauai, Vrtni otok: najbolj severni in hkrati najstarejši otok Havajev je znan po svoji očarljivi lepoti.
Ne zamudite: slapovi Wailua, Kalalau Trail, odlična peš pot ob severni obali, Poipu Beach, ena najboljših plaž Amerike, kanjon Waimea ali Veliki kanjon Pacifika.Maui, otok dolin: drugi največji otok gosti ene najboljših plaž na svetu. Tu lahko opazujete kite, uživate v soncu in morju, igrate golf in raziskujete slikovito pokrajino.
Ne zamudite: mesto Lahaina s svojimi trgovinami, opazovanje kitov, Makena Beach State Park, Iao Valley State Park, Haleakala National Park, kjer domuje najvišji vrh otoka, slikovito Hana Highway.

Big Island: večji kot vsi ostali otoki Havajev skupaj. Tu najdemo kar 11 od 13 klimatskih območij na svetu. Površje se prelije od vročih peščenih plaž do zasneženih gorskih vrhov.
Ne zamudite: historično mestece Kailua Kona, čudovita dolina Waipio, glavno mesto Hilo, Ka Lae, najjužnejša točka ZDA, ter seveda Volcanoes National Park, kjer v živo spremljate tekočo lavo, ki cvrči v morje in tako ustvarja novo površje.

 

Havaji potovanje: Oahu, Kauai, Maui in Big Island že od € 3.280 na osebo


Havaji so naravni raj, ki ga je potrebno ohraniti. Da bodo taki tudi ostali, veliko Havajčanov sodeluje pri naravovarstvenih projektih.S tem programom vam ponujamo možnost, da se sami aktivno udeležite projektov in tako še bolj spoznate deželo in ljudi. Na vsakem otoku se boste en dan udeležili projekta in s tem pomagali ohranjati ta raj. Ker organizacije, ki vodijo projekte le te načrtujejo sproti, vam bomo šele ob vašem odhodu sporočili, katerih projektov se boste udeležili. Dejavnosti organizacij so od čiščenja plaž do pogozdovanja deževnega gozda. Havajčani pravijo: Mahalo nui loa (najlepša hvala).

Fotogalerija

Cena vključuje letalski prevoz iz okoliških letališč, takse, 16 nočitev po programu v hotelih (standard) ali podobnih, 1 dan prostovoljstva na vsakem otoku, avantura gorskega kolesarjenja na otoku Oahu, kolesarska tura skozi Waimea kanjon na otoku kauai, izlet s potapljanjem z masko Molokini na otoku Maui, pustolovščina do slapa Kohala na otoku Big Island, najem avtomobila razreda economy na štirih otokih (neomejeni km, zavarovanja, dodatni voznik), tri notranje polete s taksami po programu.

Možno doplačilo za najem avtomobila višje kategorije.

Cena ne vključuje:
- stroškov bencina
- dodatnih zavarovanj
- doplačil za dodatne voznike in voznike mlajše od 25 let
- stroškov cestnin in parkirnin
- stroškov vstopnin in obrokov
- stroška plačila prtljage na notranjih poletih po Havajih.

Cena velja do 31.10.2015.Program potovanja

Dan 1: pristanek na otoku Oahu
Polet preko Los Angelesa ali San Francisca, kjer po želji lahko prekinete potovanje in si ogledate eno izmed dveh mest ali večji del Kalifornije.

Aloha in dobrodošli na Havajih! Po opravljeni carinskih formalnostih se boste odpravili prosti okencu Alamo Rent a Car, kjer boste prevzeli avtomobil. Prevoz v hotel in prost dan.

Dan 2 do 4: Oahu
Izkoristite bivanje na otoku in si raziščite raznolikost otoka. Obiščite surferske predele, ki se nahajajo na severu otoka, najlepša plaža za kopanje je plaža Hanauma na jugu otoka. Sprehodite se po prestolnici Honolulu in plaži Waikiki. Možnosti ogledov na otoku so neštete: Pearl Harbor, Polinezijski kulturni center, plantaža ananasov Dole, slikovite obale Haruna Bay.
Vključeno: v iz Jurskega parka poznani dolini Ka'a'wa (transfer od/do Waikikija vključen) imate možnost, da spoznate to impresivno pokrajino z gorskim kolesom. 

Dan 5: Oahu - Kauai
Oddaja najetega avtomobila na letališču in let na otok Kauai. Na letališču boste prevzeli avto in se odpeljali v hotel.

Dan 6 do 8: Kauai
Kauai velja za vrtni otok. Občudovali boste tropske vrtove in parke. Nikakor ne smete zamuditi slikasrke kulise zaliva Hanalei, ki je poznana iz mnogih filmov.
Vključeno: na kolesarskem izletu boste odkrivali enega najlepših naravnih čudes Havajev, kanjon Waimea. Ob udobni vožnji navzdol uživajte v pogledih...

Dan 9: Kauai - Maui
Vožnja na letališče in oddaja avtomobila na letališču. Sledi polet na otok Maui, kjer na letališču prevzamete avtomobil. Vožnja do hotela in prosto.

Dan10 do 12: Maui
Maui, otok dolin, ponuja veliko različnih znamenitosti. Na zahodu so veliki resorti in sanjske plaže, na juhovzhodu pa na vas čaka ena najlepših obalnih cest, Road to hana.
Vključeno: na vas čaka naslednje doživetje v naravi, vkljuučen imate izlet Molokini, kjer boste z maskami in plavutkami odkrivali pisane ekzotične ribe ob malem, na pol potopljene kraterju. Tukaj pa poleg rib lahko vidite tudi morske želve in delfine.
Vključeno: V Maui Ocean Center boste spoznali podvodni svet havajskih otokov.

Dan 13: Maui - Hawaii, Big Island
Vožnja na letališče in oddaja avtomobila na letališču. Sledi polet na otok Big Island, kjer na letališču prevzamete avtomobil. Vožnja do hotela in prosto.

Dan 14 do 16: Big Island
Največji Havajski otok ponuja veliko havajske kulture in čudovito pokrajino. Plaže so velikokrat črne, nastale so iz lave. Glavna znamenitost je Volcanoes National Park s Kilauea, od 1983 leta delujočim vulkanom.
Vključeno: na celodnevnevnem izletu se boste najprej peljali vzdolž obale Kohala, nato se boste z džipom odpeljali v gorovje in raziskovali deževni gozd.

Dan 17: odhod
Oddaja avtomobila na letališču in polet najprej proti Evropi. Če postanka v Kaliforniji niste izkoristili tja grede, priporočamo da to storite nazaj grede.


Fotogalerija