Eksotični Havaji, potovanje: Oahu, Hawaii in Maui

Sanjska potovanja, Havaji, Potovanje Oahu, Hawaii in MauiObiščite tri najbolj priljubljene otoke Havajev: Oahu, Maui in Big Island.

Oahu:
dom glavnega mesta Havajev in večine prebivalcev havajskega otočja. Oahu je živahna me'šanica narave in kulture. Preverite valove na Severni obali, ki jo obiskujejo najbolj vešči jezdeci valov. Obiščite številne muzeje in parke. Doživite plažo Waikiki.
Na Oahuju ne zamudite: plaža Waikiki, Pearl Harbor, Hanauma Bay, razgledna točka Nuuanu Pali, Severna obala

Big Island: večji kot vsi ostali otoki Havajev skupaj. Tu najdemo kar 11 od 13 klimatskih območij na svetu. Površje se prelije od vročih peščenih plaž do zasneženih gorskih vrhov.
Ne zamudite: historično mestece Kailua Kona, čudovita dolina Waipio, glavno mesto Hilo, Ka Lae, najjužnejša točka ZDA, ter seveda Volcanoes National Park, kjer v živo spremljate tekočo lavo, ki cvrči v morje in tako ustvarja novo površje.


Maui, otok dolin: drugi največji otok gosti ene najboljših plaž na svetu. Tu lahko opazujete kite, uživate v soncu in morju, igrate golf in raziskujete slikovito pokrajino.
Ne zamudite: mesto Lahaina s svojimi trgovinami, opazovanje kitov, Makena Beach State Park, Iao Valley State Park, Haleakala National Park, kjer domuje najvišji vrh otoka, slikovito Hana Highway.

 

Havaji potovanje: Oahu, Maui in Big Island že od € 2.230 na osebo


Fotogalerija

Cena vključuje letalski prevoz iz okoliških letališč, takse, 10 nočitev po programu v hotelih (standard) ali podobnih, najem avtomobila razreda economy na otokih Maui in Big Island (neomejeni km, zavarovanja, dodatni voznik), dva notranja poleta s taksami po programu.

Doplačilo za bivanje v hotelih standard plus: cca 200 eur na osebo.

Možno doplačilo za najem avtomobila višje kategorije.

Cena ne vključuje stroška plačila prtljage na notranjih poletih po Havajih.

Cena velja do 31.10.2015.Program potovanja

Dan 1: pristanek na otoku Oahu
Polet preko Los Angelesa ali San Francisca, kjer po želji lahko prekinete potovanje in si ogledate eno izmed dveh mest ali večji del Kalifornije.

Aloha in dobrodošli na Havajih! Prevoz (ni vključen v ceno) v hotel in prost preostanek dneva. Po želji najem avtomobila (doplačilo).

Dan 2 do 3: Oahu
Sprehodite se po prestolnici Honolulu in plaži Waikiki. Možnosti ogledov na otoku so neštete: Pearl Harbor, Polinezijski kulturni center, plantaža ananasov Dole, slikovite obale Haruna Bay. Po želji lahko najamete avto (doplačilo) ali se odločite za vodene oglede, ki jih tudi ponujamo.

Dan 4: Oahu - Hawaii (Big Island)
Prevoz (ni vključen v ceno) na letališče in polet na Big Island. Na letališču boste najeli avtomobil (vključeno v ceno) in se odpeljali v hotel.

Dan 5: Big Island, zahodna obala
Peljite se ob obali Kona proti jugu in si oglejete spomenik Kapitana Cooka in Place of Refuge. Na poti vas bodo spremljale plantaže kave in bujna narava.

Dan 6 in 7: Big Island, vzhodna obala
Zapeljite se ob obali Kohala, ob poti se ustavite na eni izmed belih peščenih plaž, ki vas bodo neusmiljeno mamile. Nadaljujete mimo ogromnega ranča Parker in skozi vasico Waimea do Hila. Na tej poti boste videli neverjetne kontraste otoka Big Island: črna polja lave, kot na Luni, ki se izmenjujejo z bujnim zelenjem. Nujno si vzemite dovolj časa za obisk Vulkanskega narodnega parka. Tu boste videli aktivne vulkane, ki razlivajo žgočo lavo. Nad njimi se lahko zapeljete tudi s helikopterjem.

Dan 8: Big Island - Maui
Prevoz na letališče in oddaja avtomobila. Polet na otok Maui, kjer spet prevzamete avto. Prevoz v hotel.

Dan 9 in 10: Maui
Maui ponuja sanjske plaže in prav tako lepo in bujno notranjost. Eno lepših doživetij je sončni vzhod vrh vulkanskega kraterja Haleakala. Priporočamo vožnjo po cesti Road to Hana, za kar si vzemite dovolj časa. Gre za eno najbolj slikovitih voženj Havajev!

Dan 11: odhod
Oddaja avtomobila na letališču in polet najprej proti Kaliforniji, potem pa naprej v Evropo. Če postanka v Kaliforniji niste izkoristili tja grede, priporočamo da to storite nazaj grede.


Fotogalerija