Počitnice na Cookovih otokih

Sanjska potovanja, Cookovi otoki, Počitnice na Cookovih otokihNa Cookovih otokih ponujamo številne hotele vseh kategorij (izberete lahko poljubno število nočitev), prevoze in izlete, vodene v angleškem jeziku.

Pristanete na glavnem otoku, Rarotonga, kjer lahko tudi preživite ves čas počitnic. Cookovi otoki pa so veliko več kot glavni otok. Priporočamo tudi obisk nekoliko bolj oddaljenih in vsekakor manj turističnih ter zato bolj čarobnih otočkov.

Program potovanja sestavimo po vaših željah.Počitnice na Cookovih otokih od € 2.700 na osebo

Cena vključuje polet z Dunaja, takse, 8 nočitev z zajtrkom v hotelu 3* na otoku Rarotonga.


Predlagamo naslednji program potovanja (minimum 8 do 10 nočitev)

Dan 1: polet na Rarotongo
Najlaže na Rarotongo priletimo z Air New Zealand z Dunaja ali Munchna. Prestopate v Londonu in na Novi Zelandiji, ponavadi pa tudi v Kaliforniji. Kjerkoli na poti je možen postanek, kar cene sicer že tako drage letalske vozovnice, ne spremeni.

Potovanje na Cookove otoke traja vsaj 35 ur


Dan 2-14: Cookovi otoki
Pristanek na sanjskih otokih!

Priporočamo, da izberete bivanje na otoku Rarotonga ali Aitutaki, če imate dovolj časa, pa lahko nočitve porazdelimo med oba otoka. Vsekakor priporočamo, da na Cookovih otokih zaradi dolge poti bivate vsaj 8 do 10 nočitev.

Rarotonga:
Rarotongo zaradi njene skoraj neverjetne naravne lepote pogosto imenujejo kar dragulj Pacifika. Zelena vulkanska pobočja, bele peščene plaže, posute s palmami in smaragdna laguna ji dajejo videz raja na zemlji.

Rarotonga je najmlajši otok južne skupine in se zato razlikuje od svojih vulkanskih sosedov. Njeno površje je divje. Notranjost otoka je nekdaj tvoril visok vulkanski stožec, njegovi ostanki pa so danes kot britev oster hribovit hrbet, prekrit z džunglo. Po strmih dolinah se spuščajo bistri potoki in vulkanske skale kot pajčolani ovijajo slapovi.

Najvišji vrh je visok 658 metrov, otok pa obdaja čudovita laguna, ki jo zaključuje koralni greben.
Če Rarotongo primerjamo s Havaji, so cene tu neprimerno nižje, pokrajina lepša, vzdušje pa bolj sproščeno.


Aitutaki:
Aitutaki, drugi najbolj obiskani otok Cookovih otokov, se nahaja 45 minut poleta severno od Rarotonge. Aitutaki je koralni otok, zato je precej drugačen od Rarotonge. Imenujejo ga tudi Bora Bora Cookovih otokov. Ker je to koralni otok, je nizek, ima pa čudovito, kar 9 kilometrov široko laguno.

Aitutaki je zelo miren in spokojen otoček, praktično edina zabava je otoška noč, ki jo prirejajo vsak večer razen ob nedeljah. Ob večerji si boste lahko ogledali predstavo polinezijskih plesov, domačini slovijo kot odlični plesalci.

Takoj, ko pridete na otok, morate naravnati ure na lokalni ritem, ki je zelo, zelo počasen. Ko se boste umirili in navadili na dneve brez ure, boste odkrili, da Aitutaki ponuja številne aktivnosti. Otok lahko odkrivate z džipi, kolesi ali peš, otok ima golf igrišče in čudovito laguno za vse vrste vodnih športov. Privlačni so tudi majhni otočki na jugovzhodnem delu lagune, sem se lahko odpravite na celodnevni izlet s piknikom.


Dan 15: Cookovi otoki - odhod
Bivanje na otočju lahko podaljšate, ali pa se odpravite proti domu. Na poti priporočamo postanek na Novi Zelandiji ali v Kaliforniji.