Bali in otočki Gili

BSanjska potovanja, Bali, Bali in otočki Giliali je pisan, velik, raznolik, ponuja tudi zanimive aktivnosti - od raziskovanja tropskega gozda, vulkanov, do samotnih vulkanskih plaž, riževih polj, raftingov in jahanja slonov.

Na voljo so vam številni večji hoteli, pa tudi luksuzne vile, ki jih zaenkrat dobite po izredno nizkih cenah.

Plaže Balija so vedno polne ljudi, so dolge, iz rumenega peska. Tiste zares sanjske plaže vas čakajo nekoliko stran - na okoliških manjših otočkih ali na sosednjem Lomboku.

Otočki Gili so trije, za vas smo izbrali Gili Trawangan. Meri 3 x 2 kilometra in kar je najlepše - nima prometa. Po otoku se prevažate z najetimi kolesi ali konjsko vprego.

Obisk Balija pa lahko združite tudi z bivanjem na otoku Lombok.

Na Baliju ponujamo številne hotele vseh kategorij (izberete lahko poljubno število nočitev), prevoze in izlete, vodene v angleškem jeziku. Na otočku Gili Trawangan ponujamo dva hotela, v program smo vključili Villo Ombak.
Bali in otočki Gili od € 1.600 na osebo

Cena vključuje polet iz okoliških letališč, takse, 5 nočitev z zajtrkom v hotelu 4* na Baliju, v kraju Sanur, 5 nočitev s polpenzionom v hotelu 4* na otočku Gili Trawangan, gliser do otoka.


Predlagamo naslednji program potovanja (minimum 10 nočitev)

Dan 1: polet na Bali
Polet z Brnika ali bližnjega letališča.

Dan 2: pristanek in prevoz v hotel
Po pristanku vas bo na letališču pričakal lokalni agent in vas odpeljal v hotel po vaši izbiri.

Bivanje priporočamo v naslednjih krajih:

Nusa Dua:
Luksuzno letovišče Nusa Dua ima ene najboljših plaž na Baliju. Tu boste našli luksuzne hotele vrhunskih verig v palminih nasadih. Nekateri hoteli imajo privatne plaže, večina plaž pa je dostopnih vsem. Na obali ob mirnem morju ponujajo celo vrsto vodnih športov. Koralni greben je blizu obale, zato morate biti ob plavanju včasih previdni, podvodni svet pa je čudovit.

Kuta:
Najbolj živahna plaža na otoku je 6 km dolga sipina rumenkastega peska na jugozahodni obali Balija. O nekoč zaspani ribiški vasici danes ni niti sledu. Kuta je živahno in hrupno turistično središče z divjim nočnim življenjem, mnogimi bari, restavracijami, no čnimi klubi in trgovinami. Na dolgi plaži je ogromno turistov z vsega sveta, domačini pa prodajajo ležalnike, sadje, osvežilne pijače in številne vodne športe. Morje je zelo valovito, tudi tokovi so močni, zato je na plaži predvsem veliko deskarjev. Ob sončnem zahodu Kuta postane romantična, saj nebo za nekaj minut ognjeno zažari.

Sanur:
Sanur je miren letoviški kraj, kjer si boste lahko odpočili in hkrati uživali v številnih vodnih športih, ki jih ponujajo na plaži. Sanur je priljubljen kraj umetnikov z vsega sveta, kar se še vedno opazi v številnih galerijah in muzejih. To je kraj kontrastov: bivate lahko v modernih hotelih, v bližini pa boste našli tradicionalne vasi s templji in riževimi polji. Koralni greben varuje plažo pred velikimi valovi, zato je to območje primerno za plavanje, tavhanje, potapljanje in številne vodne športe.

Dan 3 do 5: Počitnice na Baliju
Prosti dnevi za počitek, kopanje in raziskovanje otoka. Toplo priporočamo, da si Bali ogledate. Ponujamo vam zanimive vodene izlete in aktivnosti.

Dan 6: Bali - Gili Trawangan
Prevoz do pristanišča in plovba z gliserjem proti sosednjemu otoku Lombok. Malo pred obalo Lomboka so trije otočki Gili, eden je lepši kot drugi. Giliji so bili Meka popotnikov v osemdesetih in devetdesetih letih, zdaj pa je že zraslo nekaj manjših hotelčkov. Še vedno so otočki popolnoma mirni in umaknjeni v svoj brezčasni svet morja in plaž.

Dan 7-10: Gili Trawangan
Priporočamo bivanje v hotelu Villa Ombak. Gre za manjši hotel z vsem, kar potrebujete: z restavracijo, barom, bazenom in seveda... plažo!

Dan 11: Gili Trawangan - Bali - odhod
Prevoz nazaj na Bali, na letališče in polet proti Evropi. Zaradi povezovalnega leta priporočamo dodatno nočitev na Baliju.