Splošno o poroki v Italiji

Da bi vam olajšali odločitev, smo pripravili vzorec poroke v po našem mnenju najbolj atraktivnem kraju Italije: v Benetkah. S pomočjo zanesljivih lokalnih partnerjev vam bomo organizirali vašo nepozabno, sanjsko poroko.
 

 
Poroka v tujini, Italija
Kakše poroke ponujamo
Od ideje do prstana
Dokumenti za poroko
Naše storitve
Poročni sprejemi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kakšne poroke ponujamo

Civilne poroke se izvajajo v mestnih hišah ali palačah, ki so v lasti lokalnih oblasti. Italija ima gotovo najbolj izrezljane, očarljive in romantične mestne hiše v Evropi.
Civilni obred traja približno 25 minut, po želji pa lahko obredu dodate vaše osebne zaobljube.

Katoliške poroke lahko organiziramo le v posvečenih romanskih cerkvah.

Protestantske poroke lahko organiziramo v kapelah, cerkvah, vilah, gradovih, hotelih ali palačah. Dokumenti, ki so potrebni za organizacijo obreda, variirajo od cerkve do cerkve. Protestantska poroka v Italiji je lahko legalna.

V zraku Italije je vedno čutiti nekaj romantičnega. Ta občutek je prisoten tudi v starih zgradbah in zdi se, kot da je celo v zemlji sami.

Italjanska nakodrana pokrajina, sončni zahodi barve tekočega zlata in sapo jemajoča arhitektura – najboljša kombinacija za očarljivo lokacijo vaše poroke.


Od ideje do prstana

Za poroke v Italiji se odločajo posebni pari, romantični, pa tudi tisti, ki bi na poroko radi povabili prijatelje ali sorodnike.

Od trenutka, ko stopita v našo agencijo ali nam pošljeta elektronsko pošto, pa vse do povratka domov, za vaju skrbi samo en naš agent. Ob prvih stikih si vzame čas, da izve čim več o vaših željah, pričakovanjih in skritih vprašanjih.

Vsaka poroka je popolnoma samosvoja, kot tako jo tudi obravnavamo. Par poskušamo čim bolje spoznati, saj le tako lahko pripravimo točno to, kar pričakujeta in še več.

V Italiji se lahko poročita v Benetkah. Zelo pomembno je, da izberemo pravi kraj in obred glede na vaš okus in ceno, ki ste jo pripravljeni plačati. Ko se skupaj odločimo za kraj poroke in poročni paket, začnemo z rezervacijami same poroke. V Italiji vam lahko uredimo tudi poročno potovanje, ali pa samo počitnice v izbranem kraju in hotelu.

Par sam določi datum poroke, vendar mora datum potrditi tudi matičar, kjer se bo poroka odvijala. Kopije vseh potrebnih dokumentov, ki vam jih pomagamo zbrati, pošljemo pristojnim uradom v Italijo. V primeru, da konzulat izbrane regije zahteva osebno zglasitev para, morate biti na konzulatu par dni pred dnevom poroke.

3 tedne pred poroko dobite podroben program poroke oziroma potovanja. V programu je po urah natančo opisan potek poroke. Pred potovanjem je potrebno rezervirati poročni paket vključno z dodatki, kot so cvetje, poročni šopek, frizer, glasba...

V Benetkah morate bivati najmanj tri delovne dni pred poročnim obredom. Konzulat ponavadi dokumente pošlje na kraj poroke.

Čaka vaju samo še poroka, potem pa nepozabni medeni tedni. Po povratku vaju vabimo, da se spet oglasita pri nas z vtisi in fotografijami. Naša agencija je polna poročnih slik, pa tudi slik vaših dojenčkov.


Dokumenti za poroko

V grobem potrebujeta rojstni list na mednarodnem obrazcu (dobite na matičnem uradu), potni list, vse dokumente, ki potrjujejo ločitev, vdovstvo ali spremembe imena v angleškem jeziku (v primeru, da zahtevajo dokument v italjanskem jeziku vas o tem obvestimo), potrdilo matičarja, da imata oba samski status.

Včasih oblasti zahtevajo tudi dodatne dokumente, odvisno od posameznega primera. Predvsem pri ločenih ženinih in nevestah je postopek bolj zapleten, saj je potrebno dokazila o ločitvah prevajati v angleščino.

Vsi dokumenti morajo biti uradni in prevedeni v angleški jezik. Na ustrezne organe v Italijo jih bo poslala agencija E-Potovanja.

Za odobritev poroke so pristojni izključno dotični organi v Italiji. E-Potovanja za morebitno zavrnitev dovoljenja ne odgovarja.

Vse kopije dokumentov morajo biti dostavljeni na agencijo E-Potovanja 2 do 3 mesece,  najpozneje pa 4 tedne pred poroko.

Pred poroko mora par bivati v Italiji najmanj dva delovna dneva. Če bo potrebno, boste v tem času uredili še vse potrebne manjkajoče zadeve.

Poroka se lahko izvrši katerikoli dan v tednu, odvisno od lokacije. Cena poroke se lahko spremeni glede na dan poroke.

Datum poroke je odvisen od vaše želje, vendar pa ga mora potrditi ustrezen organ v Italiji.


Naše storitve

Skoraj vsak par si predstavlja svojo poroko po svoje, v E-Potovanjih se bomo potrudili izpolniti vse vaše želje. Ker so možnosti za poroko neomejene, smo pripravili nekaj predlogov, kako bi lahko vaša poroka izgledala. Morda boste dobili idejo za svojo edinstveno poroko. Seveda pa lahko uredimo poroko čisto po vaših željah, le zaupati nam jih boste morali in potrudili se bomo po najboljših močeh!

Storitve, ki jih ponujamo: ureditev vseh dokumetnov v Italiji, ureditev prič, spremstvo prevajalca ob obredu (obvezno po zakonu), cvetlični aranžmaji, rezervacija frizerja, kozmetičarke, poročne torte, nastanitev, prevozi, romantični poročni sprejemi, ki lahko vključujejo zasebno večerjo za dva do zabave za vse goste, najem profesionalnega fotografa in video snemalca, dekoracija kraja poroke, spremljevalna glasba ob obredu.


Poročni sprejemi

Si poleg poroke v Italiji želite tudi poročni sprejem? Tudi pri tem vam pomagamo, ponujamo številne možnosti različnih poročnih sprejemov. Lahko se odločite za nepozabno, zasebno večerjo v dvoje, slastno kosilo v vrhunski restavraciji za vse povabljene ali enkratno praznovanje na srednjeveškem gradu.

Pri tradicionalni italijanski poroki igra hrana zelo pomembno vlogo. Pomagamo vam izbrati najboljše gostince, ki vam bodo postregli na sprejemu. Si želite poročno večerjo v samostanu, v skrivnostnem soju bakel in sveč? Ali pa si želite samopostrežno svečano kosilo na sončni terasi, mogoče zabavo na očarljivo okrašenem balkonu s prekrasnim pogledom na morje?

Če si želite v poročni sprejem vključiti nekaj iz italijanske tradicionelne poroke, vam s pomočno lokalnega dobavitelja pri tem z veseljem pomagamo.

Lahko si zaželite nekaj iz italijanskih tradicionalnih simboličnih poročnih sladkih dobrot, kot so “sladki konfeti” (mandlji prekriti s sladko maso). Tudi sladice so del italjanske tradicionalne poroke. Miza s ladicami vključuje veliko torto iz piškotov. Med zabavo povabita ženin in nevesta svoje goste na “piškotni ples” po prostoru do mize s piškoti, kjer vsak gost izbere piškot.

Odprti smo za vaše predloge in pozorno prisluhnemo vašim še tako skrivnim željam.

Lokacije za poročne sprejeme:
Predstavljajte si slaviti vašo ljubezen in obvezo v srednjeveškem gradu, fotografiranje pred umetniškimi mojstrovinami in večerjo ob soju sveč, v sobi, primerni za kralja. Ali pa sprehod z ljubljenim z roko v roki po čudovitih italjanskih vrtovih ali večerjo v romantični restavraciji na strehi. Zaplešite v noč s povabljenimi v nepozabni vili, skoraj tako ljubki, kot je pogled na pokrajino.

Tudi vinograd je čudovit kraj za romantični poročni sprejem. Zamislite si sončne terase, krasne vrtove in dih jemajoče gore v ozadju. Uživajte v eleganci valovitih zelenih polj, marmorju in zgradbah, ki uspešno združujejo rustikalno lepoto s čisto eleganco.

Razvajajte sebe in svoje goste z enkratno vinsko ponudbo in nepozabno italjansko kuhinjo.

Poročni sprejem lahko organiziramo v Benetkah, ob jezerih, na obali, v Toskani, na obali Amalfi pod Neapljem ali v Rimu.