Splošno o poroki v Grčiji

Za poroke v Grčiji se odločajo ponavadi temperamentni, veseli pari, ki bi nadi zabavno in živahno poroko, včasih tudi v spremstvu prijateljev in družine. V Grčijo namreč veliko lažje povabimo svojce, kot pa v bolj oddaljene dežele.

 

Poročni paket že od € 680 na par  >> 

 

 

 

 

Poroka v tujini, Grčija

Kje se lahko poročim
Od ideje do prstana
Dokumenti za poroko

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kje se lahko poročim
Trenutno se lahko odločite za poroko na Santoriniju, Rodosu, Lefkasu ali Kosu. Vsak otok je drugačen in ponuja samosvoje poroke.
 
V Grčiji se lahko poročite samo civilno. 

Od ideje do prstana
Od trenutka, ko stopita v našo agencijo ali nam pošljeta elektronsko pošto, pa vse do povratka domov, za vaju skrbi samo en naš agent. Ob prvih stikih si vzame čas da izve čim več o vaših željah, pričakovanjih in skritih vprašanjih.

Vsaka poroka je popolnoma samosvoja, kot tako jo tudi obravnavamo. Par poskušamo čim bolje spoznati, saj le tako lahko pripravimo točno to, kar pričakujeta in še več.

V Grčiji poroke ne potekajo v okviru hotelov, ampak so na izbranih lokacijah na prostem. Vsak otok ponuja drugačne poroke, zato je pomembno, da izberemo pravega glede na vaš okus in ceno, ki ste jo pripravljeni plačati. 

V Grčiji lahko organiziramo samo poroko, za rezervacijo samega letalskega prevoza in hotela pa poskrbite sami, ali pa uredimo celotni paket.

Par sam določi datum poroke, vendar mora datum potrditi tudi matičar in izbrana lokacija v Grčiji.

Sledi rezervacija letalskega prevoza in ostalih aranžmajev, ter urejanje dokumentov. Kopije dokumentov, ki jih zahtevajo uradni organi v Grčiji, morajo biti dostavljene v našo agencijo vsaj mesed in pol pred poroko, mi pa jih pošljemo pristojnim uradom v Grčiji. Večinoma velja, da morata bivati na otoku vsaj dva delovna dneva pred poroko in vsaj en delovni dan po poroki da je poroka tudi registrirana.

Po prihodu na otok se boste srečali z lokalnim poročnim predstavnikom na sestanku. Takrat boste obnovili celotno poroko, do najmanjših podrobnosti. Preostali dnevi do same poroke so prosti. Čaka vaju samo še poroka, potem pa nepozabni medeni tedni. Po povratku vaju vabimo, da se spet oglasita pri nas z vtisi in fotografijami. Naša agencija je polna poročnih slik, pa tudi slik vaših dojenčkov.


Dokumenti za poroko
Potrebujete nekaj osebnih dokumentov (za točne podatke nas kontaktirajte).
Vsi dokumenti morajo biti uradno prevedeni v grški jezik in overjeni z apostili ter s strani Ministrstva za pravosodje. Če vas bo na poroki spremljala vaša priča, potrebujemo tudi kopijo njenega potnega lista.

Vse omenjene dokumente potrebujemo v originalu vsaj mesec in pol pred poroko.

Slovenija in Grčija sta državi podpisnici haaške Konvencije o odpravi potrebe legalizacije tujih javnih listin. To pomeni, da morajo biti podpisi in žigi na javnih listinah iz Slovenije, ki se bodo uporabljale v Grčiji, overjeni s pečatom imenovanim Apostille, in seveda obratno.

Dokumente v slovenskem jeziku nesete na Okrožno sodišče v Ljubljani (ali drugje), kjer morajo dokumente overiti z apostili. Sledi obisk zapriseženega sodnega tolmača, ki uradne prevode tudi zveže. Dobljene dokumente nesete na Ministrstvo za pravosodje, kjer jih še enkrat overijo.