Poroka v ledu

Laponska je drugačna od vsega, kar smo vajeni. Tu boste naravo začeli še bolj občudovati, lažje se boste osredotočili na svoje misli in drug na drugega. Koščki življenske sestavljanke tu dobijo svoje mesto.. v ledu na reki Torne.

Sam obred, edinstvenost in neponovljivost kraja, ki ga vsako leto na novo ustvarijio iz kosov ledu, led, sneg,.. znašli se boste v snežni pravljici. Zavedli se boste minljivosti trenutka, zato bo doživetje še močnejše in zares večno le v vajinem srcu.

Poročita se lahko cerkveno, v ledeni cerkvi. Ali pa civilno, v ledeni dvorani. Če pa sta že poročena, si lahko simbolično znova obljubita skupno pot. Vsako poroko je potrebno začeti urejati čim dlje v naprej. Ledena cerkev je odprta le od 23. decembra do konca aprila. Vendar se lahko poročite tudi poleti. V soju polnočnega sonca v leseni cerkvici Jukkasjarvi, ki je najstarejša lesena kapela Laponske. Ali pa kar sredi prostrane in sanjske pokrajine Laponske.

Veliko dokumentov bomo uspeli urediti v naprej, po prihodu na Švedsko pa se bosta morala osebno oglasiti na matičnem uradu v Kiruni.

In obleka? Karkoli sta si zamislila. Nevesta je lahko pravljični, puhasti beli labodek, ali praktična žena v puhasti bundi. Priporočamo pa, da poleg estetike upoštevate temperature.