Poroka na otoku Koh Ngai

Koh Ngai je majhen, trikotni otoček, 13 kilometrov južno od otoka Koh Lanta. Do otoka lahko pridete samo s čolnom. Meri manj kot 5 kv km, notranjost prerašča gozd, ki se prelije v bele peščene plaže in turkizno morje. Koh Ngai je romantičen in miren otoček, kot nalašč za skrito poroko in medene tedne.

Na otoku Koh Ngai spet ponujamo več možnosti nastanitve, za poroke pa priporočamo Hotel Thapwarin Resort & Spa.


 

Poroka v tujini, Tajska

Poročni paket že od € 2.350 na osebo.

 

Cena vključuje letalsko vozovnico iz Benetk, trajekt in prevoz do hotela, 7 nočitev z zajtrkom v hotelu Thapwarin**** in budistični poročni paket.

Cena je informativna in je odvisna od razpoložljivosti.

 

Fotogalerija

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotel Thapwarin Resort & Spa****, otok Koh Ngai, Tajska: Tu boste lahko prisluhnili valovom, ki božajo korale in beli pesek in se razvajali na sanjski plaži. Hotel poudarja eko turizem in harmonijo z naravo.

Hotel je pravi mali paradiž. Večina vil in bungalovov ponuja razgled na plažo, hotel pa na prijeten način staplja tradicijo in moderne dodatke. Je majhen in oseben, ponuja samo 40 sob. Hotel ima tudi bar, restavracijo, malo trgovinico in spa center.

V današnjem tempu in stilu življenja ljudje vedno bolj pogrešajo preprostost vsakdana. Sobe hotela Thapwarin zajemajo prav to idejo: preprost prostor, ki zagotavlja počitek duše in telesa.

Bungalovi ob plaži stojijo le kakih 15 metrov od peščene plaže. So prostorni, vsak meri vsaj 45 kvm in ima tudi mini teraso s pogledom na plažo. Vsi so klimatizirani, imajo lesena tla, slamnato streho, opremljeni so v tradicionalnem tajskem stilu. Imajo mini bar, majhen kavč, avtomat za kavo, fen.

Bungalovi Warin so nekoliko manjši, merijo po 31 kvm in so v vrtu za plažo. Tudi te sobe so klimatizirane, imajo teraso, kopalnico na odprtem.


Poroka: Poroko lahko organiziramo kjer koli, predlagamo pa romantično budistično poroko ob lotusovem ribniku resorta Thapwarin na otoku Koh Ngai. Načeloma gre za simbolično poroko, zato urejanje dokumentov v naprej ni potrebno.


V ceno poročnega paketa je vključeno:
- celotna organizacija poročnega obreda,
- povabilo in prisostvovanje menihov vključno s transferji, kosilom in okrasitvijo,
- okrasitev prizorišča poroke s cvetjem,
- cvetlična venčka za par,
- cvetlični korzet,
- košara sadja in steklenica vina,
- tajska masaža (1 ura) za par,
- CD s poročnimi fotografijami,
- ljubezensko drevo in ptice,
- poročno večerjo za par,
- poročnega koordinatorja hotela in stalno pomoč našega poročnega koordinatorja


Poroka poteka ves dan. Prave budistične poroke se začnejo že pred sončnim vzhodom, ob prvih žarkih svetlobe. V vašem primeru se poroka začne pozneje, med deseto in enajsto uro. Na poroko je povabljenih pet, sedem ali devet budističnih menihov. Obred se začne z izmenjavo cvetličnih vencev. Par prižge sveče in dišeče paličice. Pred menihi prebereta tekst iz budističnih zapisov. Kadila, sveče, oranžne oblečeni menihi in podobe Bude ustvarjajo vzdušje miru in spokojnosti.

Menihe vodi najstarejši in najbolj spoštovani med njimi, ki blagoslovi par. Par kleči nasproti menihov, ki vedno gledajo proti zahodu. Roke imata sklenjene (wai) v znak spoštovanja in ponižnosti.

Ob koncu blagoslova menihi poškropijo par s posvečeno vodo, sledi izmenjava simboličnih daril. Blagoslov traja nekje pol ure, ves čas pa vlada mirno, prav hipnotično razpoloženje.

Menihom po tradiciji par daruje kosilo.

Po kosilu par podpiše hotelski poročni certifikat, si izmenja prstana (po želji, prstani ne spadajo v budistično tradicijo). Čez sklenjeni roki ženina in neveste položijo sveti trak. Po želji si ženin in nevesta prisežeta tudi v svojih besedah in v svojem jeziku. Sledi blagoslovni govor predstavnika hotela. Paru postrežejo nebeško vodo. Mladoporočenca nato posadita drevo in na prostost izpustita ptice.

Okoli 19. ure se poroka konča z romantično večerjo.

Fotogalerija