Overitev poroke v Sloveniji

V grobem bi bilo potrebno najprej obiskati našo ambasado na Tajskem, ki bi potrdila državljanstvo, status (neporočen / ločen) in s tem ugotovila, da ni ovir za poroko. S seboj bi bilo potrebno seveda prinesti vse potrebne dokumente, ki bi bili pregledani z naše strani (kopije že prej pošljemo na Tajsko). Obisk ambasade in ostalih uradov pa poteka v spremstvu lokalnega agenta.


 

Potovanje in poroka že od € 1.980 na osebo  >>

 

 


 

Poroka v tujini, Tajska

Proces na ambasadi traja vsaj dva dni. Pridobljeni dokumenti (prevedeni v tajski jezik) morajo na Ministrstvo za zunanje zadeve v overovitev. Sledi še obisk pri lokalnem uradniku predela, kjer bo potekala poroka. Izdajo vam poročni certifikat.

Sledi še urejanje poročnega obreda.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Za informacije glede overovitve poroke, ki je bila sklenjena na Tajskem (po povratku domov) se lahko obrnete na Ministrstvo za zunanje zadeve.