Splošno o poroki na Sejšelih

Kje se lahko poročiva
Poroke organiziramo v okviru hotelov na otokih Mahe, Praslin, La Digue in Silhouette. V vsakem hotelu, ki se ukvarja s porokami, imajo več poročnih prizorišč, ki jih priporočajo. Ponavadi je to gazebo v vrtu ali na plaži. Samo prizorišče bosta izbrala šele po prihodu v hotel, ko bosta videla, kje vama je najlepše.

Poroko izvaja matičar na matičnem uradu ali v kraju, ki si ga mladoporočenca izbereta. Ceremonija poteka v angleščini. Ženin in nevesta podpišeta izjavo pod prisego pred matičarjem na Vrhovnem sodišču. 

Poročni paket že od € 1.950 na osebo  >>

 

 


 


Poroka v tujini, SejšeliOveritev poroke v Sloveniji
Od ideje do prstana
Dokumenti za poroko
Poročni obred, pogoji in cene

 

 

 

 

  

 

 

Overitev poroke v Sloveniji
Za poroke, sklenjene na Sejšelih, je potrebno ob priglasitvi poroke v Republiki Sloveniji predložiti originalni izpisek iz poročne matične knjige.

Za dodatna vprašanja se obrnite na Upravno enoto, Sektor za upravne notranje zadeve, oddelek za matične zadeve.

Od ideje do prstana
Za poroko na Sejšelih se odločajo romantični pari. Vsaj eden od njiju si že od nekdaj želi obiskati romantične otoke, ko pa sta pomislila da bi se na Sejšelih še poročila, ju je ideja povsem prevzela. Nič čudnega, poroka na Sejšelih je poroka v raju.

Na Sejšelih poroke potekajo v okviru hotelov. Najprej moramo izbrati pravi otok, ponujamo vse tri glavne otoke (Mahe, Praslin in La Digue), kot luksuzno posebnost pa tudi poroke in poročna potovanja na majhnih, večinoma zasebnih otokih.
Zelo pomembno je, da izberemo pravi hotel glede na vaš okus in ceno, ki ste jo pripravljeni plačati. Vse hotele, ki jih prodajamo, odlično poznamo iz prve roke, saj smo Sejšele že obiskali. Ko se skupaj odločimo za nastanitev in poročni paket, začnemo z rezervacijami letalskega prevoza in same poroke.

Čaka vaju samo še poroka, potem pa nepozabni medeni tedni. Po povratku vaju vabimo, da se spet oglasita pri nas z vtisi in fotografijami. Naša agencija je polna poročnih slik, pa tudi slik vaših dojenčkov.


Dokumetni za veljavno poroko
- kopija vsakega rojstnega lista na mednarodnem obrazcu (obrazec dobite na matičnem uradu)
- kopija prvih treh strani vsakega potnega lista
- vse dokumente, ki potrjujejo ločitev, vdovstvo ali spremembe imena

Vse kopije dokumentov morajo biti predložene agenciji E-Potovanja vsaj 4 tedne pred datumom poroke. Originale dokumentov nesete s seboj na Sejšele.


Poročni obred, pogoji in cene
Poročni obred lahko poteka na otoku Mahe, Praslin in La Digue od ponedeljka do petka (razen ob praznikih) med 14. in 17. uro. Datum in ura poroke sta odvisna od zasedenosti matičarjev. Po želji in ob doplačiju stroškov poti za matičarja, lahko poroko uredimo tudi na drugih otokih, kar pa je dražje.

Cene: načeloma velja, da cena vključuje (pri ponudbi vsakega posameznega hotela je točno navedeno kaj cena vključuje):
- strošek samega obreda pred matičarjem, njegove potne stroške
- strošek dovoljenja poroke za nerezidente
- stroški apostila
- stroški poročnega koordinatorja našega lokalnega partnerja
- stroške priprave in rezervacije poroke s strani agencije E-Potovanja

Dodatno, ob doplačilu lahko uredimo:
- cvetje (poročni šopek, cvetlični aranžmaji na kraju poroke, cvetlična tiara,..)
- fotograf ali video snemanje poroke
- frizer
- živa glasba in zabava
- poroka v cerkvi
- poročni paket različnih hotelov