Splošno o poroki na Mauritiusu

Ste že kot majhni sanjali o čarobnem tropskem otoku, kjer boste sami, pogled pa bo obsegal le palme, peščene plaže, kristalno morje in ljubljeno osebo? Ponujamo vam drugačno poroko in drugačne medene tedne, ki vam bodo zagotovo ostali v nepozabno lepem spominu. Poročite se na Mauritiusu. Otok v Indijskem oceanu vas bo sprejel z belimi, peščenimi plažami, s palmami in kristalnim morjem. Spoznali boste najprijaznejše ljudi, ki vam bodo že po manj kot tednu dni prirasli k srcu kot družina. Mauritius čaka da ga odkrijete.

Prepustite se sladkemu pričakovanju, celotno organizacijo in priprave pa prepustite nam.


Sanjsko potovanje in poroka na Mauritiusu že od € 1.970 na osebo  >>

 

  

 

 

Poroka v tujini, MauritiusKje se lahko poročim 
Od ideje do prstana
Dokumenti za poroko
Civilna poroka
Hotelski poročni paketi 
Overitev poroke v Sloveniji
Fotograf

 

 

 

 

 

 


 

Kje na Mauritiusu se lahko poročim

Poroke na Mauritiusu ponavadi organiziramo v okviru hotelov. V vsakem hotelu, ki se ukvarja s porokami, imajo več poročnih prizorišč, ki jih priporočajo. Ponavadi je to poseben kotiček na plaži ali v hotelskem vrtu. Samo prizorišče bosta izbrala šele po prihodu v hotel, ko bosta videla, kje vama je najbolj všeč.

Če na vajin izbrani datum hotelska poroka ni možna, vam bomo priporočili drugi datum ali pa drugo lokacijo v bližini vajinega hotela (druga lokacija ni mogoča v vseh primerih).

Zanimiva možnost je tudi poroka na Otoku dveh kokosov. Gre za nenaseljeni otoček blizu glavnega otoka, kjer je samo kolonialna vila in pa seveda čudovite plaže. Prirejajo dve poroki na dan, eno zjutraj in eno zvečer. Če se poročite zvečer, lahko otok »najamete« tudi preko noči.

Poroko izvaja matičar. Ceremonija poteka v angleščini.Od ideje do prstana

Rezervacija poroke in potovanja

Od trenutka, ko stopita v našo agencijo ali nam pošljeta elektronsko pošto, pa vse do povratka domov, za vaju skrbi samo en naš agent. Ob prvih stikih si vzame čas da izve čim več o vaših željah, pričakovanjih in skritih vprašanjih.

Vsaka poroka je popolnoma samosvoja, kot tako jo tudi obravnavamo. Par poskušamo čim bolje spoznati, saj le tako lahko pripravimo točno to, kar pričakujeta in še več.

Na Mauritiusu poroke potekajo v okviru hotelov. Zelo pomembno je, da izberemo pravi hotel glede na vaš okus in ceno, ki ste jo pripravljeni plačati. Vse hotele, ki jih prodajamo, odlično poznamo iz prve roke, saj otok obiščemo vsako leto in se prepričamo o kvaliteti storitev. Ko se skupaj odločimo za nastanitev in poročni paket, začnemo z rezervacijami letalskega prevoza in same poroke.

Par sam določi datum poroke, vendar more datum potrditi tudi matičar in hotel na Mauritius. V vseh hotelih namreč velja, da priredijo največ eno poroko na dan.

Kopije vseh potrebnih dokumentov, ki vam jih pomagamo zbrati, pošljemo pristojnim uradom na Mauritius. Originalne dokumente vzamete s seboj na pot.Prihod na Mauritius, urejanje dokumentov

Končno nastopi dan, ko še zadnjič vstopita na letalo kot fant in dekle. Ob pristanku vas na letališču pričaka predstavnik naše partnerske agencije, ter vaju odpelje v hotel. Predstavnik vama ostane na voljo ves čas potovanja za kakršno koli pomoč.

V hotelu spoznata poročnega koordinatorja, ki vama bo na voljo ves čas pred poroko in vama bo pomagal urediti zadnje podrobnosti. Skupaj boste izbrali točno lokacijo poroke in dodali malenkosti, ki bodo vajino poroko naredile posebno.

Na Mauritiusu morate bivati najmanj dva delovna dneva pred poročnim obredom. V tem času boste v spremstvu lokalnega agenta obiskali vse potrebne urade in pisarne, ter dostavili originalne dokumente.

Par mora biti med urejanjem formalnosti primerno oblečen (moški dolge hlače in čevlje).Najprej greste na Matični urad, kjer bodo preverili vaš potni list in originalne dokumente. Izdajo vam dokument o nerezidentih. Sledi obisk odvetnika, ki sestavi zapriseženo izjavo o namenu sklenitve poročne zveze in vaju pospremi na Vrhovno sodišče. Na sodišču vaju čaka prisega. Vse to urejate v glavnem mestu, Port Louis. Sledi še obisk matičnega urada okrožja, kjer bo potekal poročni obred.


Poročni dan

Priprave na poroko se ponavadi začnejo že zjutraj. Če ste se odličili za frizerja, ličenje, izposojo obleke, vaju bodo obiskali v hotelu. Čaka vaju samo še čarobna poroka, potem pa nepozabni medeni tedni.

Po povratku vaju vabimo, da se spet oglasita pri nas z vtisi in fotografijami. Čestitamo!
Dokumenti za poroko
- kopija vsakega rojstnega lista na mednarodnem obrazcu (dobite na matičnem
uradu),
- kopija prvih treh strani vsakega potnega lista,
- vse dokumente, ki potrjujejo ločitev, vdovstvo ali spremembe imena (če je bila
nevesta ločena v obdobju manj kot deset mesecev, je potrebno predložiti tudi
zdravniško spričevalo, ki potrjuje, da ni noseča),
- izjava obeh oseb, ki potrjujeta, da se želita poročiti na Mavriciusu na določen
datum, dokument mora biti overovljen pri notarju.


Civilna poroka, osnovni poročni paket

Cena osnovnega poročnega paketa: 500 EUR (cena velja do 31.10.15)

Cena vključuje ureditev vseh potrebnih dokumentov pred poroko, obiske vseh uradov na Mauritiusu v spremstvu lokalnega agenta, prevoz do Port Louisa, pošiljanje dokumentov na Mauritius.

Poleg osnovnega obreda, ki ga rezervirate in vplačate pri nas, pa različni hoteli nudijo različne poročne pakete, ki vključujejo od okrasitve prizorišča poroke, do poročne torte, šampanjca, ureditve neveste, najema obleke, glasbe, cvetličnega okrasja,..


Hotelski poročni paketi

Ponujamo različne poročne pakete, ki večinoma potekajo v okviru različnih hotelov. Le redko so doplačila za poročne pakete obvezna, ponavadi izbirate sami katere dodatke si delite. Kljub temu so poročni paketi zanimivi, saj so cene celotnega paketa ugodnejše kot seštevek posameznih storitev.

Hoteli nudijo tako poročne šopke, kot nego telesa z masažami, ličenjem, okrasitev kraja poroke, glasbo, fotografe, včasih celo izposojo ali nakup tradicionalne poročne obleke. Cene poročnih paketov so navedene pri posameznih hotelih, skupaj z opisi hotelov.


Overitev poroke v Sloveniji
Za poroke, sklenjene na Mauritiusu, je potrebno ob priglasitvi poroke v Republiki Sloveniji predložiti originalni izpisek iz poročne matične knjige.

Za dodatna vprašanja se obrnite na Upravno enoto, Sektor za upravne notranje zadeve, oddelek za matične zadeve. E-Potovanja za overitev ne odgovarja.

 

Fotograf

Poroka za vedno ostane v vašem srcu, vendar pa spomini počasi bledijo. Zato so kvalitetne in lepe fotografije še toliko bolj pomembne. Hoteli na Mauritiusu pogosto ponujajo pakete s hotelskimi poročnimi fotografi, ki gostom ne puščajo nobene izbire. Prav zato smo na Mauritiusu začeli sodelovati z dvema fotografoma, za njiju lahko ponudimo posebne cene.