Splošno o poroki na Fidžiju

Ponujamo poroke na glavnem otoku Viti Levu, na njegovi Koralni obali. Sanjske so poroke na otočkih Yasawa ali Mamanuca, nekaj posebnega pa je tudi poroka na otoku Vauna Levu.

 


Sanjska poroka in potovanje na Fidži že od € 2.880 na osebo  >>

 

 

 


 

Poroka v tujini, FidžiKje se lahko poročiva 
Od ideje do prstana
Dokumenti za poroko
Hotelski poročni paketi
Overitev poroke v Sloveniji

 

 

 


 

 

 

 

 

Kje se lahko poročiva
Poročite se lahko v izbranem hotelu: na plaži, na vrtu ali v gazebu. Poroko izvaja matičar v hotelu, ki si ga mladoporočenca izbereta. Možna je tudi poroka na jahti.

Ceremonija poteka v angleščini. Ženin in nevesta podpišeta izjavo pod prisego pred matičarjem, na Vrhovnem sodišču.

Od ideje do prstana
Poroka na Fidžiju je zaradi cen letalskega prevoza in hotelov med dražjimi pri nas. Tisti, ki imajo nekoliko več časa, obisk Fidžija lahko združijo s potovanjem po Avstraliji ali Singapurju in Maleziji. Zanimivih možnosti je veliko.

Od trenutka, ko stopita v našo agencijo ali nam pošljeta elektronsko pošto, pa vse do povratka domov, za vaju skrbi samo en naš agent. Ob prvih stikih si vzame čas da izve čim več o vaših željah, pričakovanjih in skritih vprašanjih.

Vsaka poroka je popolnoma samosvoja, kot tako jo tudi obravnavamo. Par poskušamo čim bolje spoznati, saj le tako lahko pripravimo točno to, kar pričakujeta in še več.

Na Fidžiju poroke potekajo v okviru hotelov. Poročite se lahko na glavnem otoku Viti Levu, ali pa na manjšem otočku skupine Mamanuca, kjer si lahko privoščite križarjenje ali pa počitnice na enem samem otočku.

V vsakem primeru pristanete na otoku Viti Levu, ki je največji in hkrati glavni otok dežele. Tu so tudi vsi pristojni uradi za urejanje vašega poročnega obreda. Za poroko najbolj priporočamo, da si Viti Levu ogledate, uredite vse potrebno, potem pa se preselite na Mamanuce in se tu poročite ter uživate v medenih tednih.

Zelo pomembno je, da izberemo pravi hotel glede na vaš okus in ceno, ki ste jo pripravljeni plačati. Vse hotele, ki jih prodajamo, odlično poznamo, hkrati pa imamo na Fidžiju zanesljivega lokalnega partnerja, ki bo pomagal do nepozabne poroke.
Ko se skupaj odločimo za program potovanja, začnemo z rezervacijami letalskega prevoza in same poroke.

Par sam določi datum poroke, vendar more datum potrditi tudi matičar in hotel na Fidžiju. V vseh hotelih namreč velja, da priredijo največ eno poroko na dan. Kopije vseh potrebnih dokumentov, ki vam jih pomagamo zbrati, pošljemo pristojnim uradom na Fidži vsaj en mesec pred poroko.

Končno nastopi dan, ko še zadnjič vstopita na letalo kot fant in dekle. Ob pristanku vas na letališču pričaka predstavnik naše partnerske agencije, ter vaju odpelje v hotel. Na otoku Viti Levu boste morali pridobiti poročno dovoljenje, ki ga izdaja Matični urad v Suvi ali izpostavi v Lautoki in Labasi. Dovoljenje je veljavno 28 dni od izdaje, v tem času mora biti poroka izvedena.

Če se nameravate poročiti na drugem otoku, morate dovoljenje pridobiti pred odhodom na otok. Prav tako so državni uradi zaprti ob koncu tedna in državnih praznikih.

Otok Viti Levu si lahko ogledate, ali pa se preselite v hotel, kjer bo poroka izvedena.
V hotelu spoznata poročnega koordinatorja, ki vama bo na voljo ves čas pred poroko in vama bo pomagal urediti zadnje podrobnosti. Parom namreč svetujemo, da pred potovanjem rezervirajo osnovni poročni paket, glede samih podatkov, kot so cvetje, poročni šopek, frizer, glasba, pa se odločijo na licu mesta. Šele ko sami začutite pesek pod bosimi podplati in ko vas topla sapa boža po obrazu, si lahko predstavljate kako enkratna bo vaša poroka in se lažje odločite glede najmanjših detajlov.

Čaka vaju samo še poroka, potem pa nepozabni medeni tedni. Po povratku vaju vabimo, da se spet oglasita pri nas z vtisi in fotografijami. Naša agencija je polna poročnih slik, pa tudi slik vaših dojenčkov.

Dokumenti za poroko
- kopija vsakega rojstnega lista na mednarodnem obrazcu (dobite na matičnem uradu)
- kopija prvih treh strani vsakega potnega lista
- vse dokumente, ki potrjujejo ločitev v zadnjih petih letih in potrjujejo trenutni samski status, vdovstvo ali spremembe imena (če je bila nevesta ločena v obdobju manj kot deset mesecev, je potrebno predložiti tudi zdravniško spričevalo, ki potrjuje, da ni noseča)
- pisno dovoljenje staršev, če je oseba pod 21 let.
- izjava obeh oseb, ki potrjujeta, da se želita poročiti na Fidžiju na določen datum, dokument mora biti overovljen pri notarju.
- naslov obeh oseb
- poklic obeh oseb

Opombe:
Včasih oblasti zahtevajo tudi dodatne dokumente, odvisno od posameznega primera. Predvsem pri ločenih ženinih in nevestah je postopek bolj zapleten, saj je potrebno dokazila o ločitvah prevajati v angleščino.

Vsi dokumenti morajo biti uradni in prevedeni v angleški jezik. Na ustrezne organe na otoku Fidži jih bo poslala agencija E-Potovanja. Vse kopije dokumentov morajo biti dostavljene na agencijo E-Potovanja najpozneje 5 tednov pred poroko. Originalne dokumente nesete s seboj na Fidži.

Datum poroke je odvisen od vaše želje, vendar pa ga mora potrditi ustrezen organ na Fidžiju. Cene vključujejo ureditev vseh potrebnih dokumentov, obiske vseh uradov v spremstvu lokalnega agenta, prevozov, pošiljanje dokumentov na Fidži.

E-Potovanja ni pristojen za izdajanje dovoljenj za poroko na Fidžiju, deluje le kot posrednik, zato ne prevzema odgovornosti za odobritev poroke tako pri nas, kot na Fidžiju.

Hotelski poročni paketi
Ponujamo različne poročne pakete, ki večinoma potekajo v okviru različnih hotelov.
Cene se podajo v celotni ponudbi v okvirih hotelov. Nekaj posebnega je tudi poroka na križarjenju, ki traja lahko od treh dni do celega tedna.

Cene vključujejo ureditev vseh potrebnih dokumentov za sklenitev zakonske zveze na Fidžiju, obiske vseh uradov v spremstvu lokalnega agenta, prevozov, pošiljanje dokumentov na Fidži.

Overitev poroke v Sloveniji
Za poroke, sklenjene na Fidžiju, je potrebno ob priglasitvi poroke v Republiki Sloveniji predložiti originalni izpisek iz poročne matične knjige, overovljen v skladu s Haaško konvencijo (izpisek iz poročne matične knjige mora imeti žig Apostille), preveden s strani sodno zapriseženega tolmača in izjavi obeh zakoncev, kakšen priimek bosta uporabljala po sklenitvi zakonske zveze (če to ni razvidno iz izpiska).

Če je eden od zakoncev tuj državljan, je potrebno ob priglasitvi poroke predložiti še fotokopijo njegovega potnega lista. Za omenjeni postopek ni stroškov, postopek pa traja približno 14 dni. Poroko lahko mladoporočenci priglasijo na okencu Oddelka za matične zadeve v času uradnih ur. Za priglasitev nakandnega vpisa poroke v Ljubljani mora imeti vsaj eden od zakoncev stalno prebivališče na območju Upravne enote Ljubljana, ali pa zadnje stalno prebivališče v Ljubljani, pred odhodom v tujino.

Za dodatna vprašanja se obrnite na Upravno enoto, Sektor za upravne notranje zadeve, oddelek za matične zadeve.

E-Potovanja ne odgovarja za overitev poroke v Sloveniji.