Splošno o poroki na Cookovih otokih

Na Cookovih otokih vas preplavi romantika, če ste že poročeni ali še ne. Večina hotelov ima posebne poročne koordinatorje in že pripravljene poročne pakete, ki pomagajo pri idejah in izbiri prave poroke za vaju. Vajina poroka na Cookovih otokih je lahko tradicionalna ali moderna, preprosta ali čisto nekaj posebnega. Nevesto lahko pripeljejo tradicionalno oblečeni bojevniki na kanuju, ali pa je poroka lahko cerkvena in klasična.

Vaša domišljija je edina meja pri vsem kar lahko pripravimo za vajin posebni dan.


 

Poročni paket že od € 3.500 na osebo  >>

 

 

 

 


Poroka v tujini, Francoska PolinezijaPoroke na Cookovih otokih so pri nas veljavne, kot vedno pa je možna tudi samo simbolična poroka. Poročite se lahko v okviru hotela (hotelski poročni paketi) ali kjerkoli na privatnih plažah ali notranjosti otoka Rarotonga in Aitutaki.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kje se lahko poročim
Poroke lahko potekajo v okviru hotelov, ali pa izven hotelov.

Številni hoteli ponujajo v naprej pripravljene poročne pakete, ki jih glede na vaše posebne želje spremenijo. Paketi so dobra orientacija glede storitev, ki so mogoče in glede okvirne cene.

Če pa si želite poroko nekje drugje, izven resortov, je tudi to mogoče. Poročite se lahko na skrivnih, privatnih kotičkih otoka Rarotonga ali Aitutaki, na plažah, v tropskih vrtovih ali prikuhpnih cerkvicah, posejanih po otoku.

Sestavili smo nekaj opcij za lažjo predstavo in odločitev. Vsi paketi so prilagodljivi vašim željam. Naši agentje in lokalni poročni koordinatorji pa bodo ves čas odgovarjali na vsa vaša vprašanja in želje, tako bomo lahko organizirali unikatno in nepozabno poroko, samo za vaju.


Od ideje do prstana
Poroko na Cookovih otokih po lepoti in posebnosti lahko primerjamo s poroko na otočju Fidži ali v Francoski Polineziji. Glede na ceno so Cookovi otoki ravno nekje na sredini, po lepoti samih obredov pa so vse tri destinacije nepozabne.

Od trenutka, ko stopita v našo agencijo ali nam pošljeta elektronsko pošto, pa vse do povratka domov, za vaju skrbi samo en naš agent. Ob prvih stikih si vzame čas da izve čim več o vaših željah, pričakovanjih in skritih vprašanjih.

Kot poročni specialist vam lahko zagotovimo najvišji nivo storitev tako pred odhodom, kot med samim potovanjem. Priprave na poroko bomo prevzeli nase, prav tako bomo uredili vse potrebne rezervacije za vaše potovanje.

Poroke lahko potekajo v okviru hotelov, ali pa izven hotelov. Pomagali vam bomo izbrati pravo poroko na pravi lokaciji, pri tem pa bomo skušali dobiti predstavo kaj točno pričakujete od svojega poročnega dne. Vsi poročni paketi, tako hotelski, kot ostali, so prilagodljivi vašim željam. Ves čas priprave poročnega programa bomo tesno sodelovali tako z vami, kot z lokalnim poročnim koordinatorjem, ki bo s svojimi idejami in izkušnjami veliko pripomogel k nepozabni poroki.

Določiti moramo tudi program potovanja. Bivate lahko namreč na otoku Rarotonga, Aitutaki, ali pa na enem izmed zunanjih otočkov. Možna je tudi kombinacija različnih otokov.

Par sam določi datum poroke, vendar mora datum potrditi tudi matičar in hotel, če bo poroka potekala v okviru hotela. V vseh hotelih namreč velja, da priredijo največ eno poroko na dan. Skupaj se moramo odločiti le še za pravi poročni paket, zbrati potrebne dokumente in jih poslati na Cookove otoke. Dokumente boste morali urejati sami, vendar vam bomo točno povedali kaj in kako. Za vas bomo dokumente poslali pristojnim organom na Cookove otoke.

Nekaj dni pred potovanjem se bosta oglasila v naši agenciji, skupaj bomo še enrat pregledali ves program potovanja, voucherje in potovalne dokumente. Čaka vaju le še potovanje.

Ob prihodu na Cookove otoke vaju prevzame lokalni poročni koordinator, ki vaju spremlja na vse potrebne urade, sestanki pa so bili dogovorjeni že v naprej.

Čaka vaju samo še poroka, potem pa nepozabni medeni tedni. Po povratku vaju vabimo, da se spet oglasita pri nas z vtisi in fotografijami. Naša agencija je polna poročnih slik, pa tudi slik vaših dojenčkov.


Dokumenti za poroko
Poroke na Cookovih otokih so uradno veljavne in lahko jih overite tudi v Sloveniji.

Za poroko mora par pridobiti poročno dovoljenje, za katero mora zaprositi osebno na lokalnem matičnem uradu, vsaj 4 dni pred poroko. To pomeni, da morate bivati na Cookovih otokih vsaj štiri delovne dni pred poročnim dnem. Za dovoljenje boste potrebovali rojstni list, potni list in vse dokumente, ki potrjujejo ločitev, če je bil kateri izmed partnerjev predhodno že poročen.

Po zakonu morata biti ženin in nevesta stara vsaj 20 let, če sta mlajša, potrebujeta odobritev staršev.

Cena vključuje stalno pomoč agencije Exotic Tours in lokalnega partnerja, tako pred, kot med samim potovanjem, urejanje in posredovanje vseh potrebnih dokumentov na Cookove otoke pred odhodom, urejanje vseh potrebnih formalnosti po prihodu na Cookove otoke ter naslednja dovoljenja: poročno dovoljenje, poročni certifikat, stroške matičarja.

Če se bosta odločila za cerkveno poroko, znaša donacija za duhovnika vsaj 50 NZD.

Civilne poroke izvaja matičar med tednom, v sodni dvorani od 8. do 16. ure ali izven sodne dvorane med 16. in 18. uro.

Možne so tudi cerkvene poroke (rimokatoliške, protestantske), lokacije in pristojbine so odvisne od cerkve do cerkve.

Vsi dokumenti morajo biti uradno prevedeni v angleški jezik. Poroke na Cookovih otokih so uradno veljave in mednarodno priznane.

Kopije dokumentov, ki so uradno overjeni in prevedeni v angleški jezik, bomo predhodno poslali na Cookove otoke, originale pa nesete s seboj.

Poročno dovoljenje izda pristojni matični urad in Exotic Tours ne more odgovarjati za odobritev oziroma zavrnitev poročnega dovoljenja.


Zahtevani dokumenti (splošno):

  • rojstni list,
  • eventuelni dokumenti o ločitvi


Vsi dokumenti morajo bit uradno prevedeni v Angleški jezik.

Doplačila:

  • za poroke prej kot v 4 dneh po prihodu na Cookove otoke: 50 EUR
  • za poroke ob sončnem vzhodu in po 18. uri: 200 EUR
  • pošiljanje poročnega certifikata z navadno priporočeno pošto: 40 EUR
  • ekspresna kurirska pošta: 80 EUR
  • doplačilo za poroko ob sobotah 15% in ob praznikih 25%