Zakaj na poročno potovanje na Sejšele

Sejšeli so ena najbolj prestižnih in gotovo tudi najlepših, najbolj eksotičnih in romantičnih destinacij današnjega sveta. Bivate lahko na treh večjih otokih (Mahe, Praslin, La Digue), ali pa na enem izmed privatnih otočkov.

 

Poročno potovanje že od € 1.650 na osebo  >> 

 

 


Zaradi odmaknjenosti od ostalega sveta je šla tu narava svojo pot z edinstvenimi rastlinami in živalmi, pa tudi kultura in tradicija ljudi sta nekaj samosvojega.

Mladoporočencem nekateri hoteli ponujajo vsaj šampanjec in košaro sadja, nekateri tudi romantične večerje ob svečah ali masaže. Redkejši hoteli ponujajo tudi ugodnejše cene oziroma posebne popuste.

Odločite se lahko za bivanje na otoku Mahe, Praslin, La Digue, ali na enem izmed privatnih otočkov. Možna je tudi kombinacija otokov, kar predvsem priporočamo za mladoporočence. Privoščite si nekaj nepozabnih dni na enem izmed luksuznih otokov ali v luksuznem hotelu.

Glavni in največji otok je Mahe, tu sta glavno mesto in mednarodno letališče. Meri 32 krat 8 kilometrov, notranjost pa je zelena in gorata, preraščena z bujnim tropskim gozdom. Otok objema kar 75 čudovitih plaž iz belega peska. Tudi izbira hotelov je bogata. Od velikih resortov, pa do majhnih penzionov in vil.

Le 37 kilometrov proti severovzhodu je otok Praslin. Praslin je počasnejši, mirnejši, kot potovanje v preteklost. Je vse kar si zamišljate pod imenom sanjski tropski otok. Snežno beli pesek ob morju krasijo temne granitne skale, v ozadju pa se blešči toplo, turkizno morje. Notranjost prekriva nedotaknjeni gozd. Praslin meri le nekje 10 krat 4 kilometre. Na Praslinu boste našli hotele višjega standarda, večinoma ponujajo bivanje v bungalovih. Nekaj je tudi manjših penzionov in vil.

Če je Praslin več desetletij za otokom Mahe, je La Digue več stoletij za Praslinom. Tu boste lahko počeli absolutno nič, ostane vam samo uživanje v skoraj nedoumljivi tropski lepoti in harmoniji. Majhen otoček je verjetno najbolj fotografiran na svetu. Plaže varujejo koralni grebeni, po belem pesku so posejane skale iz rožnatega granita, ki rdeče zažari ob sončnem zahodu. Prometa razen kočij in koles ni, na La Digue lahko pridete samo s čolnom ali s helikopterjem. Otoček je velik pet krat tri kilometre.

Obiskati Sejšele je preprosto. Za obisk dežele niso potrebna nobena preventivna zdravljenja, tudi vizuma slovenski državljani ne potrebujemo. Ponujamo polete iz Ljubljane, kar je gotovo veliko bolj udobno kot več urna vožnja na okoliška letališča. Na poti ponujamo tudi postanek v Dohi ali v Dubaiu.

Na Sejšelih lahko samo počivate, si privoščite romantične večerje, sprehode po peščeni plaži. Za bolj nadebudne so tu številni vodni športi, otoka Praslin in Mahe pa ponujata tudi možnosti izletov in ogledov.

Na Sejšelh vas čakajo zares nepozabni medeni tedni.