O poročnem potovanju

Poročno potovanje z Exotic Toursom
Pomen poročnega potovanja v preteklosti


Poročno potovanje z Exotic Toursom

Z organizacijo poročnih potovanj se ukvarjamo vse od leta 1997. Do danes se lahko pohvalimo s številnimi zadovoljnimi pari, ki so nam zaupali organizacijo tega pomembnega dogodka.

Z nami lahko potujete v preko 40 držav sveta, v vsaki destinaciji imamo zanesljive lokalne partnerje, ki bodo poskrbeli za nemoten potek vašega dopusta. Sprejeli vaju bodo že na letališču, kadarkoli jih lahko pokličete za dodatna vprašanja in storitve.

V Exotic Toursu pripravimo program potovanja po vaših željah. To pomeni, da vam pomagamo najti pravo destinacijo in pravi hotel glede na letni čas, vaša pričakovanja in zmožnosti. Najraje imamo, če nas pokličete po telefonu ali osebno obiščete v poslovalnici v Ljubljani. Tako se bolje spoznamo in lažje spoznamo vajina pričakovanja.

Medeni tedni z Exotic Toursom so lahko prestižni ali skromni, popolnoma običajni ali popolnoma eksotični. Odločitev je vaša, v agenciji se le potrudimo da bi bilo vajino poročno potovanje zares posebno in nepozabno.Pomen poročnega potovanja v preteklosti
Medeni tedni danes so predvsem pobeg od poročnega stresa, ljudi in vsakdana v romantično okolje, kjer sta mladoporočenca lahko sama. Poročno potovanje je danes tako rekoč slavnostni zaključek poročne zaobljube. 

Medeni tedni niso vedno bili romantično potovanje po poroki, kot ga poznamo danes. Sama beseda izvira iz severne Evrope, iz tradicije, ki je vključevala tudi medeno vino. Mladoporočenca sta po tradiciji cel mesec po poroki pila sladko-grenko vino, imenovano metheglen, kar jima je prineslo srečo v zakonu. 

Tradicija se je naprej razvijala v obred, pri katerem je ženin ukradel nevesto in jo skrival cel mesec v upanju, da bo v tem obdobju zanosila. Vsekakor ni šlo za romantično potovanje, kot ga poznamo danes.

V 16. stoletju so medeni tedni postali bolj prijetni in romantični. Bodočo nevesto in ženina so starši do poroke držali vsakega zase, med poročnim potovanjem sta se tako lahko šele zares spoznala. Poročno potovanje je bilo dolgo časa privilegij bogatih, lahko pa je trajalo tudi več mesecev. Mladoporočenca je včasih spremljala celo družina, zelo priljubljena destinacija pa je bila Italija. Danes ob misli na poročnem potovanju po Italiji v družbi sorodnikov lahko samo zavijemo z očmi.

V 19. in 20. stoletju se je okrepil srednji družbeni sloj, tudi poročna potovanja so postala bolj dostopna in množična. Danes se pari odločajo za potovanja z letalom, v bolj ali manj daljne in eksotične dežele. Kamor koli bosta že odpotovala, naj bodo vaši medeni tedni sladki in nepozabni!