Italija

Za vas smo izbrali butične hotele na najbolj romantičnih krajih Italije, ki so kot nalašč za nepozabno poročno potovanje.


Mini poročno potovanje - MiniMoon
v romantično Toskano, v odličen hotel Relais la Cappuccina, si lahko privoščite že od 260 EUR na osebo (5 nočitev)!Obala Amalfi
Capri
Toskana
Benetke
Jezera na severu
Sicilija in Liparski otokiObala Amalfi


Ena najbolj prestižnih obal Evrope! Bela mesteca, ki se kot slapovi točijo po skalnih klifih proti morju. Razgledi za plakate, vonj Mediterana. Poleti se po jahtah in nesramno bogatih vilah smukajo zvezde in iščejo svojo zabavo. In vi.. čez dan lahko odkrivate južno Italijo, ali pa vsrkavate toplo sonce na privatni plaži. Noč Amalfija pa ima svojo moč..


Casa Angelina, Praiano

Bel butični hotel ob modrem Mediteranu. Hotel ima nepozaben razgled in snežno notranjost. Praiano je malo manj znan kot ostala obalna mesteca, zato lahko tu doživite pravo Italijo. Notranjost je popolnoma bela, hotel pa ima tudi košček svoje plaže

Posebno: junior suite v najvišjem nadstropju z razgledom 180 stopinj.
Kako do sem: polet do Neaplja in z avtomobilom do Praiana v uri in pol. Vožnje iz Ljubljane je 10 ur.
Cena: od 600 EUR na osebo za pet nočitev z zajtrkom (brez letala in najema avtomobila)

Želim brezplačno ponudbo

Poročno potovanje, Italija, obala AmalfiPalazzo Belmonte, Santa Maria, obala Amalfi

Udobna palača ob morju je bila nekoč lovska rezidenca italijanskih kraljev. V zelenem vrtu je slikovit bazen, skrivna vrata pa vodijo na privatno plažo. Hotel je ob mirnejšem delu obale. Sobe imajo obokane strope in privatne terase. Ima tudi svojo kapelo, kjer se lahko poročite. Palača je mešanica starega šarma in modernega udobja.

Posebno: ko se pripeljete skozi grajska vrata na čudovito, cvetoče dvorišče, palača začne oddajati svojo čarobnost. Zunanji svet ostane pred vrati.
Kako do sem: polet do Neaplja, ura in pol vožnje.
Cena: od 310 EUR na osebo za pet nočitev z zajtrkom (brez letala in najema avtomobila)

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, obala Amalfi
Palazzo Sasso, Ravello, obala Amalfi

Razkošne počitnice v palači vrh klifa z razgledom na celotno obalo Amalfi. Sprejmejo vas spolirana mozaična tla iz marmorja in enako polikano osebje. Osupljiv hotel je 350 metrov nad morjem, razgled vam zares vzame sapo. Urejen je v prestižni vili iz 12. stoletja, prejel pa je številne mednarodne nagrade za svojo odličnost in je gotovo eden izmed najboljših hotelov na svetu.
Sobe imajo ročno izdelane ploščice, antične preproge in Bulgari dodatke, opremljene so s pohištvom iz 18. in 19. stoletja. Večerje vam bodo kuhali najbolj priznani mojstri Italije, za piko na i pa obiščite vrhunski spa center.

Posebno: vse. Tu vas čakajo zares kraljevske počitnice.
Kako do sem: polet v Neapelj in ura in pol vožnje z avtomobilom.
Cena: od 1000 EUR na osebo za pet nočitev z zajtrkom (brez letala in najema avtomobila)

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, obala AmalfiCapri

Glamurozen otok bogatih s pogledom proti Neaplju. Zaradi lepote so ga od nekdaj obiskovali kralji, slikarji in pisatelji. Ponuja mešanico kulture, narave, kulinarike, glamurja in italijanske preprostosti. Raziščite neštete rimske ostanke, s čolnom odplujte do Grotta Azzurre, sprehodite denarnice po mamljivih butikih in trgovinicah. Čez dan je poln obiskovalcev, zvečer pa množice izginejo in tu ste samo vi in odličen hotel.


Capri Tiberio Palace Hotel, Capri

Butični hotel z idealno lokacijo sredi Kaprija, kjer se prepletata luksuz in blišč, šarm in tradicija. Hotel ima 60 sob, vse so opremljene s poudarkom na majhnih detajlih, ki vaše bivanje naredijo posebno.

Posebno: imajo posebne pakete za mladoporočence, za vaju bo skrbel buttler, pripeljali vaju bodo z limuzino, vsako jutro vama ob zajtrku postrežejo s šampanjcem, v sobi vaju zmasirajo, postrežejo vama večerjo ob svečah. In če bosta pri volji, vaju odpeljejo na izlet.
Kako do sem: s trajektom iz Neaplja
Cena: od 570 EUR na osebo za pet nočitev z zajtrkom

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, Capri

Toskana
Pokrajina, posebej prikrojena za mladoporočence. Toskana je zakladnica kulture in zgodovine, hkrati pa jo krona neprekosljiva lepota pokrajine, prepredene z vinogradi, travnatimi griči, kamnitimi vasicami in gradiči.


Adler Thermae Spa, Val d'Orcia, Toskana

V tem butičnem spa hotelu je poseben že zrak, ki vas bo s svojimi termalnimi hlapi dvignil med oblake. Termalni hotel je prav v osrčju Toskane, sredi vinogradov. Ima čudovito teraso s pravo italiansko vilo v ozadju. Po potepanju po Toskani si privoščite še obisk v odličnem spa centru, lahko si izposodite tudi kolo.

Posebno: večerja pod zvezdnatim nebom v hotelski restavraciji s steklenim stropom. Po večerji pa vam je na voljo preko 120 različnih tretmajev.
Kako do sem: 6,5 ur vožnje iz Ljubljane
Cena: od 800 EUR na osebo za pet nočitev z zajtrkom

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, Toskana

L'Andana, Castiglione della Pescaia, Toskana

Nekdanja lovska rezidenca blizu toskanske obale je izredno luksuzna, vendar obenem preprosta. Hotel predstavlja Mediteran v malem v vsej svoji lepoti, vonjih in okusih. To je miren kraj s 33 sončnimi sobami, gretim zunanjim bazenom, spa centrom in odlično restavracijo.

Posebno: ježa po toskanski pokrajini in kosilo v eni izmed vaških trattorij.
Kako do tja: 7 ur vožnje iz Ljubljane
Cena: od 1.100 EUR na osebo za pet nočitev z zajtrkom

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, Toskana
Vile Toskane
Najbolj romantično in sproščeno bivanje, ki ga prav za Toskano najbolj priporočamo. Toskana je posuta z vilami, ki so preurejene v penzione in hotele. Izbor je izredno bogat, vse ki jih navajamo, pa so kategorije vsaj ****.

Borgo Scopeto Relais je blizu Senne, tradicionalno posestvo z bazenom, restavracijo. Izredno prijetno. Cena od 350 EUR na osebo za pet nočitev.

Želim brezplačno ponudbo


Relais della Rovere so zgradili benediktinci, danes je luksuzno posestvo s hotelom. Cena od 380 EUR na osebo za pet nočitev.

Želim brezplačno ponudbo


Relais Villa Baldeli je v vili iz 17. stoletja z bazenom, kjer lahko jahate, igrate golf in raziskujete. Cena od 340 EUR na osebo za pet nočitev.

Želim brezplačno ponudbo


Relais la Solaia: vrh griča, ima bazen, popolnoma mirno in zeleno, luksuzno okolje. Cena od 260 EUR na osebo za pet nočitev.

Želim brezplačno ponudbo


Relais la Cappuccina: odlična lokacija ob San Gimignanu, nekdanji kapucinski samostan, danes pa odličen hotel. Cena od 260 EUR na osebo za pet nočitev.

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, ToskanaBenetke

Nekdo je nekoč rekel, da so Benetke tako, kot da bi naenkrat pojedel celo alkoholno bonboniero. Bonboniero umetnosti, cerkva, palač, zavito v papir iz vodnih kanalov in prežeto s prav posebnimi barvami in zvoki. Benetke lahko obiščete kadarkoli v letu, vedno bodo romantične. In če bo deževalo.. nič hudega, se boste pa skrili v svoj ultra romatnični hotelček.


Palazzo Barbarigo, Benetke

Eden najbolj romantičnih hotelov sveta predstavljamo tudi na sanjski poroki. Palača iz 16. stoletja ob Velikem kanalu združuje moderni glamur s stilom art deco. Domiselna moderna oprema, igra luči, ogledala, barve.. hotel je zares poseben. Do mostu Rialto je le kratek sprehod.

Posebno: vsaka soba gleda na Veliki kanal.
Pot do tja: dobre tri ure z avtomobilom
Cena: od 500 EUR na osebo za pet nočitev z zajtrkom

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, Benetke

Ca Maria Adele, Benetke

V eni izmed dvanajstih sob boste doživeli svojo fantazijo. Palača iz 15. stoletja je v mirnem, a centralnem delu Benetk, hotel je majhen in intimen. Doževa soba je kraljevsko škrlatna, topi se v teži brokata. Njena dišava je vrtnica k njej se poda Evina obleka z rubinom. Soba Mori v safirjevo modri barvi je najbolj čutna, s turškim pridihom in vonjem irisa. Orientalska soba je zlata, meditativna in harmonična, njena vonjava je opij, k njej se poda svilena obleka s kitajsko pahljačo. Tema sobe Noire je poredni vikend, soba je svetleče črna in misteriozna. Njen cvet je črna orhideja. Sala Camino je najtoplejša, prijetna v krem barvi. Njen vonj je mehkoba Provanse, obleka pa pravljično poročna.

Posebno: izberite krvavo rdečo, črno, modro, zlato ali krem sobo.. katera tema vam je pisana na kožo?
Kako do tja: dobre tri ure vožnje iz Ljubljane
Cena: okoli 1.200 EUR na osebo za pet nočitev z zajtrkom

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, Benetke

Ca Pisani, Benetke

Art Deco in 16. stoletje se srečata v tej beneški palači, pravem templju sijočega dizajna. Hotel je v mirnem delu mesta, kljub temu pa v središču. Ima 29 sob. Sobe so seksi, brez svečnikov in masivnih starin, vsaka je drugačna. Veliko je usnja in temnih barv. Ima restavracijo, nekaj miz je na ulici, kjer lahko opazujete beneški vsakdan.

Posebno: izredno prijeten ambient in zračne sobe
Pot do sem: dobre tri ure vožnje iz Ljubljane
Cena: od cca 400 EUR na osebo za pet nočitev z zajtrkom

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, Benetke

Metropole, Benetke

Art nouveau sobe ob beneški laguni. Kultni butični hotel gleda na laguno, z gondolo hitro pridete do Trga Sv. Marka. Veliko je ogledal, bronastih angelčkov, žameta, svile in dragocenih starin. Vzdušje je zapeljivo, zlasti ob večerji v soju sveč.

Posebno: vrt je prava oaza sredi Benetk, nikakor ne zamudite dišečega popoldanskega čaja.
Pot do tja: dobre tri ure vožnje iz Ljubljane
Cena: od 430 eur na osebo za pet nočitev z zajtrkom

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Metropole, BenetkeJezera na severu

Ledeniška jezera z beloglavim gorskim ozadjem in mediteransko klimo objemajo letoviška mesteca, palače in prikupni kraji. Jezera Garda, Como, Iseo in Maggiore so čisto nasprotje mestnega življenja. Stikajte po starih jezerskih pristaniščih, privoščite si piknik ob obali in si zvečer privoščite steklenico Bardolina.


Hotel Casa Barca, Gardsko jezero, Malcesine

Prenovljeni hotel nad pravljičnim krajem Malcesine je po ocenah strank med top 20 na svetu. Moderne oblike sredi oljčnega nasada, povrhu pa še odličen spa center in sanjska lokacija. Sob je samo 26, vse gledajo na jezero spodaj. Okolica ponuja neskončne možnosti raziskovanj in potepanj, kulinaričnega razvajanja, kulturnega in naravnega bogastva. Po napornem dnevu obiščite hotelski wellnes, kjer bodo vaše telo razvajali strokovnjaki.

Posebno: s terase se vam na jezero in pravljično okolico odpira razgled 360 stopinj
Kako do tja: z avtomobilom iz Ljubljane je cca 5 ur vožnje
Cena: od 360 EUR na osebo za pet nočitev

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, Malcesine, Lago di Garda


L'Albereta, jezero Iseo


Stilska italijanska vila s superlativnim spa centrom in restavracijo. Nekdanji lovski dvorec vas bo popeljal daleč stran od vsakdana. Hotel je posvečen posebnim stvarem in je med spokojnimi vinogradi Lombardije. Skrbno negovani vrt je poln kipov, cvetja in odstira poglede na jezero Iseo. Sobe so prostorne, imajo kamine in terase, v kopalnici je jazuzzi. Hotel ima nagrajeno restavracijo in spa center.

Posebno: hotel ponuja popoln umik in odklop od sveta.
Kako do tja: iz Ljubljane je slabih 5 ur vožnje do Bergama, potem pa še pol ure do vile
Cena: od 840 EUR na osebo za pet nočitev

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, jezero IlseoVilla Crespi, Lago Orta

45 minut vožnje od Milana se skriva romantično jezero, ob njem pa presunljiva palača, kjer je danes hotel. Elegantna vila gosti tudi nagrajeno restavracijo. Vila je biser maorske arhitekture in ima celo minaret ter čudovit park, ki se spušča do jezera. Vsaka soba je drugačne, vse imajo posteljo z baldahinom.

Posebno: sama arhitektura vile in lokacija ob manj znanem italijanskem jezeru
Pot do sem: 45 minut od Milana
Cena: od 650 EUR na osebo za pet nočitev z zajtrkom

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, Jezero Orta
Villa d'Este, Lago di Como

Grandiozni hotel je bil za svojo odličnost večkrat nagrajen. Odlikujejo ga prvovrstne storitve, lepi vrtovi, izbrana kuhinja, kraljevska oprema in eleganca. Hotel je v rezidenci kardinalov iz 16. stoletja in ima veliko posestvo prav ob jezeru Como. Hotel je velik, kljub temu pa je vsaka soba drugačna tako po obliki, kot po opremi.

Posebno: vila ima pisano preteklost, prežeto s spletkami, strastjo, skrivnostmi in celo umori.
Kako do sem: 80 km severno od Milana
Cena: od 990 EUR na osebo za pet nočitev z zajtrkom

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, Lago di Como

Sicilija in Liparski otoki

Sicilija je bujen, bogat in divji otok, največji v Mediteranu. Varuje ostanke Antike, maorske kulture, je divja in posebna. Za počitnice pa priporočamo skok na Liparske otoke, ki so kot iz filma.


Hotel Letizia, Palermo, Sicilija
Prikupen, preprostejši a romantični hotelček blizu Palerma. Če želit bivati blizu Palerma po ugodni ceni, je to hotel za vas. Preprost in eleganten. Recepcija je polna mahagonijevih starin, za njo pa je majhen vrtiček, kjer si v jutanjem soncu lahko privoščite kapučino.

Posebno: po obilni siciljanski večerji si privoščite še vožnjo s kočijo po starih ulicah Palerma
Kako do sem: čarter (za 7 nočitev) ali redni polet iz Trsta
Cena: od 250 EUR na osebo za pet nočitev z zajtrkom (brez letala)

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, Sicilija

Grand Hotel Timeo, Taormina, Sicilija

Klasični hotel nad vzhodno obalo Sicilije, nad Taormino. Je najstarejši hotel tu, zato ima najboljšo lokacijo prav nasproti Grškega gledališča. Pod teraso se razprostira celotna Sicilija z Etno v daljavi.
Hotel sam po sebi je atrakcija, tu pa so še čudoviti mediteranski vrtovi, odlične storitve, prostorne sobe.

Posebno: terasa z razgledom na obalo in Etno
Kako do sem: polet z redno linijo ali čarter (za 7 nočitev)
Cena: od 390 EUR na osebo za pet nočitev z zajtrkom (brez letala)

Želim brezplačno ponudbo


Poročno potovanje, Italija, Sicilija