Zakaj na Mauritius

Mauritius, otoček sredi Indijskega oceana je z eno besedo čaroben. Objema ga koralni greben z manjšimi, koralnimi in vulkanskimi otočki. Notranjost Mauritiusa je zelena, vulkanska, prepredena z neskončnimi polji sladkornega trsa. Plaže so peščene, včasih neskončno dolge, spet drugič skrivnostno zavite v manjše zalivčke in lagune. Ob obali se nizajo najrazličnejši hoteli. Manjši, družinski, s čisto domačim vzdušjem in odlični resorti s sanjskimi bazeni, spa centri in luksuznimi sobami, ki ponujajo zares prvovrstne storitve. Skoraj vsak hotel na Mauritiusu ima svoj spa center, ki vas bo premamil z dišečimi masažami in najbolj eksotičnimi tretmaji za obraz in telo. In potem je tu hrana, ki je enostavno slastna. Francoskim receptom so primešali lokalne začimbe in tropsko domišljijo, ter tako ustvarili poslastice za okus in oko.


Poročno potovanje že od € 1.400 na osebo  >>

 

Želim brezplačno ponudbo

 Hoteli so večinoma na samem, zato boste na hotelskih plažah lahko uživali v poponem miru in umaknjenosti v svoj čarobni svet. Če si boste zaželeli raziskovanja otoka, obisk živahne tržnice, izleta s katamaranom na koralni otoček, ali pa najbolj norih vodnih športov, je izbira ogromna.

In konec koncev je tu še romantika. Vedno smejoči se domačini bodo znali z majhnimi pozornostmi pričarati nepozaben dopust. In če večerja na plaži, v soju bakel, pod zvezdnatim nebom ni dovolj romantična, si lahko privoščite še zajtrk s šampanjcem v posteljo.

Razlogov zakaj preživeti medene tedne na Mauritiusu, je ogromno, omenili bomo le nekaj poglavitnih.

Mauritius nam je pisan na kožo. Je ravno prav velik, da ponuja možnosti pestrih ogledov in ravno prav majhen, da se boste počutili takoj domače. Otok je tropski, prekrit je z živo zelenimi plantažami sladkornega trsa, ki jih prekinjajo nenavadno oblikovane vulkanske gore. Obale so prav to, kar iščete. Iz finega belega peska, s koralnimi grebeni, toplimi turkiznimi lagunami.

Ljudje so najbolj prijazni in gostoljubni, predvsem pa je zanimiva kulturna mešanica Indije, Afrike, Evrope in Kitajske.

Obiskati Mauritius je preprosto. Ne potrebujemo nobenih preventivnih zdravljenj, voda je pitna, jemo lahko tudi na ulici brez strahu, da bomo obležali v postelji. Vizuma ne potrebujemo, časovna razlika pa je minimalna.

Hoteli na Mauritiusu ponujajo mladoporočencem najbolj ugodne popuste. Poleg raznovrstnih darilc in majhnih pozornosti večina hotelov ponuja zelo ugodne popuste za mladoporočence, večinoma pa ti popusti veljajo nekje od šest pa do devet mesecev po poroki.

Mauritius vas bo začaral, napolnil dušo, s svojim vzdušjem, barvami in okusi bo dopolnil vaše poročno potovanje v zares enkratno in neponovljivo izkušnjo.