Zakaj in kam na Havaje

Havaji vas preprosto ne morejo razočarati. Oahu, Maui, Big Island, Kauai, Lanai, Molokai - vsak otok je svet zase. Eni so zabavni, drugi mirni, eni kažejo divje zobe narave, drugi njeno milino.

 

Poročni paket že od € 1.890 na osebo  >>

Zaradi večnega poletja
Klima je poletna, a ne prevroča preko celega leta. Ne glede na to, kdaj se odpravite, bo vaše potovanje toplo in sončno.

Zaradi vulkanov
Vulkanski narodni park je edinstven. Stojite lahko prav blizu razbeljene lave, ki kot reka teče proti morju. Vulkani bruhajo, brizgajo in škropijo, kar se še posebej lepo vidi ponoči.

Zaradi potapljanja
Potapljanje je odlično na vseh otokih, predvsem na Big Island in Maui. Dobro je tako potapljanje z jeklenko, kot samo z masko in plavutmi. Priporočam, da si privoščite vsaj en vodeni morski izlet.

Zaradi raznolikosti
Vsak otok ponuja svojo izkušnjo in je čisto samosvoj. Če boste obiskali več otokov, boste na enem lahko nakupovali, na drugim uživali na plaži, na tretjem pa raziskovali.

Če ste ljubitelj narave
boste na Havajih gotovo prišli na svoj račun. Raziščite deževni gozd, ki se na pobočjih slikovitih vulkanskih gora dviga proti snežni meji in se spreminja v večni sneg preko vseh znanih podnebnih pasov Zemlje.

Če ste romantik
boste uživali v nepozabnih sončnih zahodih in sprehodih po dolgih plažah z roko v roki. Privoščite si romantično križarjenje in večerjo. Tudi mavrice so tu veliko pogostejše kot pri nas.

Če se bojite kač
Na Havajih jih namreč ni.

Če ste zasvojeni z vodnimi športi
Tu boste lahko deskali, veslali, se potapljali, seveda pa lahko zajahate tudi več meterski val.

Zaradi tropskih plaž
Plaže so lahko dolge ali skrite v majhnih zalivčkih, vsekakor pa peščene. Pesek se preliva vse od rumene preko rdeče, zelene, do črne vulkanske barve.

Zaradi aloha vzdušja
Havaji imajo drugačen življenski ritem, zato boste tu daleč od ponorelega sveta. Ljudje so prijazni in gostoljubni.Kaj na Havajih morate videti
Shangri La, honolujški dom Doris Duke, Vulkanski narodni park, vrtove Mani Mau v Hilu na Big Island, kanjon Waimea na otoku Kauai (primerjajo ga z Velikim kanjonon), slapove in razgledne točke, Pearl Harbor, Severno obalo otoka Oahu, kjer so najvišji valovi, ki jih jezdijo najboljši deskarji sveta.

 
Kaj na Havajih morate početi
Obiskati morate Polinezijski kulturni center na otoku Oahu. Opazovati morate sončni vzhod na otoku Maui. S helikopterjem se morate zapeljati nad otokom Kauai. Zapeljite se po slikoviti Road to Hana. Obvezno morate raziskati podvodni svet Havajev. Izberite si tudi eno izmed izletniških poti po deževnem gozdu in se okopajte v tolmunu pod slapom. In če še nimate dovolj, zajahajte mulo in odjezdite po otoku Molokai iz vasi Kalaupapa nad vrtoglavimi klifi do narodnega parka Kalaupapa.
Če se boste mudili na Velikem otoku, poiščite luau ali havajsko zabavo. Čaka vas veliko hrane, glasbe, zabave, polinezijskega plesa in ognjenega plesa.