Fidži, zakaj sem na poročno potovanje

Fidži je na drugem koncu sveta, tja se boste odpravili verjetno samo enkrat v življenju. Poročno potovanje je edinstvena priložnost, saj si takrat ponavadi privoščimo nekaj več, nekaj bolj eskotičnega in posebnega. In prav to je Fidži.

Otokov in otočkov, ki jih lahko obiščete, je dovolj za več let raziskovanja in potepanja. Izberete lahko fantastične plaže Koralne obale otoka Viti Levu, romantične otočke Yasawa ali Mamanuca, ali pa bolj divja in oddaljena otoka Vauna Levu in Taveuni. Ponudili vam bomo najrazličnejše kombinacije različnih destinacij in romantična križarjenja.
Poročno potovanje že od € 2.060 na osebo  >>

 
Pristanete na glevnem otoku Viti Levu, kjer je edino mednarodno letališče. Po želji lahko ostanete na Viti Levu, ki vabi s svojo Koralno obalo, ali pa si otok ogledate in se po nekaj dne preselite naprej. Možnosti so številne. Če vas zanima predvsem plaža, priporočamo otočke Mamanuca ob zahodni obali Viti Levu, ali pa otočke Yasawa nekoliko bolj severno. Obe otoški skupini sta podobni Maldivom, le da sta po vzdušju drugačni. Gre za majhne, koralne otočke, na vsakem je po večini le en hotel, večinoma pa gre za hotele višjih kategorij. Zanimiva možnost za uživanje na malih koralnih biserčkih so križarjenja – od treh, pa do sedmih dni.

Če vas zanima še več, poletite naprej, na sosednji otok Vauna Levu ali Taveuni. Pravijo, da je otok še lepši od glavnega otoka, saj je turistično skoraj nerazvit in je kot naša sanjska predstava o Fidžiju. Džungla je tu še vedno bujna in neprehodna, plaže pa enkratne.

Plaže Fidžija so med najlepšimi na svetu. Ko boste prste zarili v pudrasti koralni pesek, boste vedeli, da ste našli svoj košček raja.

Življenje na otokih je popolnoma sproščeno, tu boste pozabili na čas, ure bosta narekovala le sonce in luna. 

Fidži ponuja raznovrstne tipe medenih tednov. Lahko se odločite za luksuzne, romantične, aktivne, lenobne, prvinske medene tedne, ali pa vsakega malo. Bivate lahko na otokih Viti Levu, Vauna Levu, Taveuni, obiščete pa lahko tudi otoško skupino Mamanuca in Yasawa. Zanimivo je vsekakor križarjenje po sanjskih otoških skupinah okoli glavnega otoka.

Hoteli na Fidžiju so kombinacija hotelske nastanitve in slamnatih bungalovov z mrežo na terasi in pogledom proti peščeni plaži, o katerih vsi sanjamo. Ponujajo visoko kvaliteto storitev, vendar je zelo velika razlika med hoeteli tri in štiri zvezdice – tako po ceni, kot po kvaliteti. Fidži je namreč kar se tiče turističnih storitev med dražjimi deželami, vendar je glede na ostale otoke Pacifika še vedno najbolj ugoden.

Za mladoporočence nekateri hoteli ponujajo darila ob prihodu, ponavadi je to sulu, šampanjec in podobno. Nekateri, predvsem dražji hoteli, ponujajo tudi posebne pakete z brezplačnimi nočitvami. Še posebej pa so privlačni romantični paketi dražjih hotelov, ki vključujejo večinoma tudi masažo, piknik na samotni plaži in podobna razvajanja.

Obisk Fidžija je enostaven. Niso potrebna nobena preventivna zdravljenja, prav tako ne potrebujete vizuma. Navdušili vas bodo tudi domačini s širokimi nasmeški, ki se bodo zarisali v vajino dušo.

Na Fidži lahko odpotujete kadarkoli v letu, zeblo vas ne bo.

Otoki ponujajo neskončne možnosti za kopanje, vodne in kopne športe, potapljanje tu je odlično. Priporočamo tudi obisk džungle in vasic v notranjosti.

Če ste si kdaj želeli potovati daleč, na skrivno otočje Pacifika, je to prava destinacija. V primerjavi s prav tako lepimi Cookovimi otoki ali Francosko Polinezijo je Fidži cenovno veliko bolj ugoden.