Mauritius, hotel Ravenala Attitude****

    Paket od € 1.560 na osebo

Cena vključuje letalo, 7 nočitev s polpenzionom v sobi superior in povratni prevoz od letališča do hotela.

Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja.

FotogalerijaHotel smo obiskali v letu 2017 in nas je prijetno presenetil. Kot vedno na Mauritiusu pa velja, da so si hoteli med seboj izredno različni in moramo izbrati pravega glede na vaša pričakovanja.
Moje mnenje je, da je hotel izredno primeren za družine, pa tudi za pare, ki si želijo nekaj več dogajanja. Hotel je namreč na severni obali, zato do trgovin in nekaj več živžava ni daleč. Ravenala je izredno prostorna, zgrajena v kolonialnem stilu. Ko se hotelu približujemo s ceste, po mojem mnenju daje napačen vtis. Nas pa toliko bolj razveseli, ko vstopimo v veliko in zračno hotelsko avlo, kjer se ob pogledu proti morju takoj počutimo bolj domače.

Sobe so vse enako opremljene, eno krilo imajo samo za odrasle, tako da boste tukaj lahko uživali v miru. Če potujete z družino, ima hotel velik klub za otroke, ki je odprt do 23. ure. Klub je blizu restavracij, tako da se boste med mirno večerjo lahko prepričali, da tudi vaši otroci uživajo.

Restavracije so številne, vsaka je malo drugačno tematsko obarvana. Še najbolj mi je bila všeč njihova kreolska restavracija, ki ima preproste, lesene mize in je kot bi prišel k domačinu domov na domače kosilo. Dobra ideja so tudi kioski na plaži, ki izgledajo enako kot tisti na cesti, ki vas privabljajo s svežim sadjem in zelenjavo, ponujajo pa sveža kosila ob plaži.

Kategorije sob se razlikujejo samo glede na svojo lokacijo. Razporejene so po kolonialnih paviljonih, ki imajo večinoma dve nadstropji, skrivajo pa se v senčnem vrtu.

Ravenala pa ima še eno posebnost. Za hotelom teče široka reka, ob njej so zasajena stara drevesa, ki mečejo senco na klopi in sprehajalno pot. Na reki je prav posebna restavracija (ob doplačilu, tudi če ste na all inclusive) za najbolj romantične trenutke. Ima samo 20 miz, počutili pa se boste kot nekje v Afriki!

Za konec: Ravenala ima dušo, je sproščena in prijetna. Za družine in ljudi brez obstanka.


Lokacija: severozhahodna obala otoka Mauritius. Primeren je za letovanje preko celega leta.

Sobe: vse sobe so enako opremljene, glede na svojo lokacijo pa jih delijo v tri kategorije. Vsaka suita ima balkon ali teraso, TV, Wi-Fi, mini bar, sef, avtomat za kavo ali čaj, klimo in ventilator, fen.
Couple Suite je standardna, osnovna kategorija sobe in je lahko v pritličju, prvem ali drugem nadstropju. Executive suite ob morju je najbolj primeren za pare in mladoporočence. V tem hotelskem krilu otroci ne morejo bivati. Družinske suite so nekoliko večje, v osrednjem delu hotela, tako da je blizu do restavracij in bazenov. So za 4 ali 5 članske družine.

Hotelska ponudba: deset restavracij, v all inclusive jih je vključenih sedem, pri ostalih pa priznajo določen kredit. Hotel ima seveda tudi spa center, bazene, več barov. Brezplačne vodne aktivnosti vključujejo izposojo kanujev, vožnjo z ladjo s steklenim dnom, izposojo mask in plavuti, pedoline, sup, deskanje, vodno telovadbo in smučanje na vodi. Ob doplačilu je ribolov, banana, parasailing.
Na kopnem imajo tenis, namizni tenis, odbojko, telovadnico, ob doplačilu pa izposojo koles.
Fotogalerija